Ο κώδικας δεοντολογίας Νικολαΐδη για τη δημαρχία της Λεμεσού
12:51 - 03 Νοεμβρίου 2016

Αντίδοτο στα φαινόμενα κατάχρησης εξουσίας, κακοδιαχείρισης και διαπλοκής από τα οποία μαστίζεται η Τοπική Αυτοδιοίκηση, θεωρεί την καθιέρωση κώδικα Δεοντολογίας και διαφάνειας, ο υποψήφιος για την Δημαρχία στη Λεμεσό Νίκος Νικολαΐδης.
Σε συνέντευξη Τύπου ο κ. Νικολαΐδης ανέφερε πως προέχει η ανάγκη για μεταρρύθμιση στον χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και συνάμα η υποχρέωση διαφάνειας, ελέγχου και λογοδοσίας -τόσο όσον αφορά την πολιτική συμπεριφορά των εκλεγμένων αξιωματούχων, όσον και τις προεκλογικές του υποσχέσεις για διάφορα έργα που εξαγγέλλουν.
Αυτό σημαίνει-διευκρίνισε ο υποψήφιος Δήμαρχος- πρώτα και πάνω απ’ όλα ισχυρή πολιτική βούληση και αυτοδέσμευση σε θέματα χρηστής διοίκησης και παράλληλα υιοθέτηση αποτελεσματικών μηχανισμών ελέγχου.
«Σε περίπτωση εκλογής μου στη θέση του Δημάρχου», δεσμεύτηκε ο κ. Νικολαΐδης, «θα προχωρήσω άμεσα στην υιοθέτηση Κώδικα Δεοντολογίας»
Δύο δημαρχιακές θητείες είναι υπεραρκετές
Ο κώδικας αυτός θα περιλαμβάνει ως μέγιστο αριθμό τις δύο θητείες, καθώς κατά την άποψη του υποψηφίου δεν υπάρχουν αιώνιοι ή αναντικατάστατοι Δήμαρχοι. Η κάθε πόλη αξίζει και δικαιούται να έχει δήμαρχο με 100% διάθεση και αποφασιστικότητα να την υπηρετήσει.
Ο κ. Νικολαΐδης υποσχέθηκε την καθιέρωση ημέρας συνάντησης με τους πολίτες, αφού όπως σημείωσε, ο πολίτης πρέπει να έχει άμεση πρόσβαση στο Δήμαρχο του, να μπορεί να του λέει προσωπικά την άποψη του αλλά και τα προβλήματα του. Αυτή η επαφή δεν είναι μόνο προς όφελος του δημότη, αλλά είναι οξυγόνο και πυξίδα για τον κάθε Δήμαρχο.
« Η τακτική δημόσια λογοδοσία είναι συστατικό στοιχείο της αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας», υπέδειξε ο κ. Νικολαϊδης, εξαγγέλλοντας την εφαρμογή δημόσιας λογοδοσίας ανά εξάμηνο, αφού «οι πολίτες έχουν δικαίωμα και πρέπει να ξέρουν τι έκανε και τι δεν έκανε ο Δήμαρχος τους».
Ο υποψήφιος Δήμαρχος υπόσχεται και μηδενική ανοχή, σε άμεση ή έμμεση διαπλοκή σε έργα σχετικά με το Δήμο Οι πολίτες- υπογράμμισε- προβληματίζονται έντονα και απαξιώνουν φαινόμενα πιθανής διαπλοκής και ημέτερο-κρατίας. «Μόνο αν υπάρξει μηδενική ανοχή θα αποκλειστεί κάθε πιθανότητα ακόμα και υπόνοιας για τέτοια φαινόμενα και θα αρχίσει να αποκαθίσταται η εμπιστοσύνη του πολίτη στους θεσμούς και στα πολιτικά πρόσωπα».
