Στην Πύλα ποτέ δεν έπαψε να ισχύει ο νόμος της Κυπριακής Δημοκρατίας...

Παρά το γεγονός ότι στην Πύλα η αστυνόμευση από το 1974 γίνεται από τα Ηνωμένα Εθνη, εντούτοις δεν έπαψαν ποτέ να ισχύουν οι νόμοι της Κυπριακής Δημοκρατίας και δεν μπορεί ο καθένας να ανοίγει οποιαδήποτε επιχείρηση χωρίς να εξασφαλίσει τις απαιτούμενες άδειες, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Κοινοτάρχης Σίμος Μυτίδης.
 
Ο Κοινοτάρχης πρόσθεσε ότι μετά χθεσινή την επιχείρηση της Αστυνομίας για «ξήλωμα» των παράνομων καζίνο «όλα φαίνεται να είναι ομαλά και στην Κοινότητα επικρατεί απόλυτη ηρεμία. Το ευτύχημα είναι ότι η όλη επιχείρηση της Αστυνομίας ολοκληρώθηκε χωρίς να διαταχθεί η αρμονική συνύπαρξη των δύο κοινοτήτων».
 
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Μυτίδης είπε πως «υπήρχε στη κοινότητα το αίσθημα της ανασφάλειας με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να νοιώθουν ουσιαστικά ξεγραμμένοι από το κράτος και την κυβέρνηση. Ωστόσο οι κάτοικοι δέχθηκαν με μεγάλη ικανοποίηση την χθεσινή επιχείρηση αφού με τον τρόπο αυτό λύθηκε το πρόβλημα του παράνομου τζόγου».
 
Ο Κοινοτάρχης Πύλας ανέφερε ακόμα ότι «σε κατά καιρούς επιστολές προς τους αρμοδίους φορείς της κυβέρνησης, επισημαίναμε πως οι υπηρεσίες που παρέχονταν από το Κοινοτικό Συμβούλιο για εξυπηρέτηση των Τουρκοκυπρίων, γίνονταν χωρίς να εισπράττουμε ούτε ένα ευρώ ως φορολογία. Οι υπηρεσίες αυτές αφορούσαν τη συγκομιδή σκυβάλων, την παροχή νερού, τον οδικό φωτισμό, την διάνοιξη δρόμων και τη δημιουργία πεζοδρομίων προσφέρονταν χωρίς καμία φορολογία».
 
Σε άλλη ερώτηση ο κ. Μυτίδης απάντησε πως «οι αρμόδιες αρχές είναι ενήμερες για το τι γίνεται στην Πύλα, έχουμε εμπιστοσύνη στην Αστυνομία και στις αρχές ασφαλείας της Δημοκρατίας. Ελπίζουμε ότι δεν θα ξαναδούμε στην κοινότητα μας τέτοιου είδους παράνομες επιχειρήσεις ακόμα και επιχειρήσεις που προκαλούν τον αθέμιτο ανταγωνισμό, δηλαδή μπυραρίες, μπακάλικα, εστιατόρια, αρτοποιεία οι ιδιοκτήτες των οποίων εκμεταλλεύονται την ταυτότητα των Τουρκοκυπρίων και αποφεύγουν να πληρώνουν οποιεσδήποτε φορολογίες στο Κοινοτικό Συμβούλιο».
 
Εξήγησε πως «οποιοσδήποτε επιτήδειος μπορεί να μεταβεί στην Πύλα να ενοικιάσει ένα τουρκοκυπριακό υποστατικό, να αρχίσει μια οποιαδήποτε επιχείρηση και να μην πληρώνει φορολογία προς το Κοινοτικό Συμβούλιο για τις παρεχόμενες υπηρεσίες» εκμεταλλευόμενος το άγραφο προνόμιο που έχουν οι Τουρκοκύπριοι στην Πύλα από το 1974. 
 
Ο κ. Μιτίδης ανέφερε επίσης πως «υπήρχε μια εντύπωση προς τη κοινή γνώμη ότι στην Πύλα υπάρχει ανομία, ότι η Κοινότητα μας είναι καταφύγιο της παρανομίας και ότι όλα συμβαίνουν. Η αστυνόμευση στην Πύλα γίνεται από το 1974 από τα Ηνωμένα Εθνη αλλά δεν έπαψε ποτέ να ισχύει ο νόμος της Κυπριακής Δημοκρατίας, δηλαδή δεν μπορεί να κάνει ο καθένας ό,τι θέλει, χωρίς να εξασφαλίζει τις απαιτούμενες άδειες για οποιαδήποτε επιχείρηση» κατέληξε.  
 
ΚΥΠΕ
 

Δειτε Επισης

Η Κύπρος καταγράφεται μεταξύ των πιο ευάλωτων περιοχών της ΕΕ ως προς το υδατικό ισοζύγιο
Μια δασκάλα, δύο μαθητές, αστείρευτη δημιουργικότητα στο μικρότερο σχολείο της Κύπρου
Αλλάζει το σκηνικό του καιρού, ανεβαίνει ο υδράργυρος-Στους 19 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία
Μας έκανε ξανά περήφανους… Νέα διάκριση για την εγκλωβισμένη αθλήτρια που θριαμβεύει στo Muay Thai
Οι αριθμοί ευημερούν αλλά οι πολίτες δυσκολεύονται-Προβληματίζουν τα ευρήματα ερευνών για τη φτώχεια
Σε στήριξη πέραν των 2000 οικογενειών στοχεύει το ΠΣΣΕ το Πάσχα
Η τρίτη χειρότερη ανομβρία για την Κύπρο-Υπό συνεχή δοκιμασία η διαθεσιμότητα νερού
Η Κύπρος σβήνει για μια ώρα τα φώτα συμμετέχοντας στην «Ώρα της Γης»
Κανονικά οι πτήσεις από Λάρνακα προς Χίθροου-Επαναλειτούργησε το αεροδρόμιο
Εναρμονίστηκε με την εποχή ο καιρός, αρχίζει να θυμίζει άνοιξη-Παίρνει την ανιούσα ο υδράργυρος