Στη φυλακή και πάλι οι 8 Τούρκοι στρατιωτικοί

Κρατούμενοι θα παραμείνουν μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία έκδοσής τους ή μη στην Τουρκία οι οκτώ Τούρκοι στρατιωτικοί που προσγειώθηκαν με ελικόπτερο στην Αλεξανδρούπολη την επομένη της εκδήλωσης του αποτυχημένου πραξικοπήματος στην Τουρκία.
 
Η Τουρκία έχει αποστείλει φάκελο με τον οποίο ζητά την έκδοσή τους για τα αδικήματα της απόπειρας κατάλυσης Συντάγματος, της απόπειρας κατάλυσης κοινοβουλίου, της απόπειρας κατά της ζωής του προέδρου της Τουρκικής Δημοκρατίας και της αρπαγής δια της βίας ελικοπτέρου.
 
Οι οκτώ αφέθηκαν ελεύθεροι την Τετάρτη μετά την κοινοποίηση της απόφασης της Πρωτοβάθμιας Επιτροπής Ασύλου να τους αφήσει ελεύθερους, ενώ παραμένει σε εκκρεμότητα απόφαση σε δευτεροβάθμιο επίπεδο ως προς το αίτημα προστασίας που έχουν υποβάλλει και απορρίφθηκε σε πρώτο επίπεδο.
 
Ωστόσο, συνελήφθησαν λίγες ώρες αργότερα καθώς ενεργοποιήθηκε το ένταλμα σύλληψης σε βάρος τους και οδηγήθηκαν στην Εισαγγελέα Εκδόσεων που έκρινε ότι θα παραμείνουν κρατούμενοι μέχρι την τελική απόφαση της ελληνικής Δικαιοσύνης ως προς την έκδοσή τους.  Πρόκειται για την τυπική διαδικασία και όχι για κάτι ιδιαίτερο.
 
Τυπικά ξεκίνησε σήμερα και η ποινική διαδικασία σε βάρος τους, αν και η Εισαγγελία περιμένει διευκρινιστικές απαντήσεις που έχει ζητήσει από τις τουρκικές αρχές ως προς τις κατηγορίες για τις οποίες ζητείται η έκδοσή τους.
 
Σύμφωνα με τον συνήγορο των οκτώ Τούρκων, Χρίστο Μυλωνόπουλο, ο οποίος μίλησε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, «το αίτημα έκδοσης πάσχει ως προς τα δυο πρώτα αδικήματα, καθώς εκλείπει το στοιχείο του διπλού αξιόποινου (σσ τα αδικήματα να είναι τιμωρητέα από το ποινικό δίκαιο και των δύο χωρών που συνεργάζονται για την έκδοση) και έτσι καθίσταται απαράδεκτο.
 
Προσέθεσε δε ότι «ξεκινά μια διαδικασία, ενώ γνωρίζουμε ότι στην Τουρκία είναι αποκλεισμένη η διεξαγωγή μιας δίκαιης δίκης και οι Τούρκοι τους επιφυλάσσουν μια απάνθρωπη και εξευτελιστική μεταχείριση, ενώ έχει εξαγγελθεί από επίσημα χείλη η επαναφορά της θανατικής ποινής».
 
ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

«Μου ζήταγε χρήματα για να μην κάνει αρνητικά δημοσιεύματα»-Η τοποθέτηση της Μακρή για τον εκβιασμό
Ταυτοποιήθηκε το θύμα της μαφιόζικης δολοφονίας-Πρόκειται για Πολωνό πατέρα δύο παιδιών
Περιμένει τα F-35 από τον Τραμπ ο Ερντογάν-«Η ανησυχία της Ελλάδας είναι άτοπη και χωρίς νόημα»
Συνελήφθη δημοσιογράφος στον Βόλο που φέρεται να εκβίαζε τη Ζέττα Μακρή
«Τσακίσου φέρε 150 ευρώ και φύγε»-Οι προκλητικοί διάλογοι των τελωνειακών που χρηματίζονταν
Τα δεδομένα στην υπόθεση Καλογήρου μετά την παράδοση της ιατροδικαστικής έκθεσης στην Αστυνομία
Προσωπικές διαφορές πίσω από τη δολοφονία του 43χρονου στην Αγία Παρασκευή
Θρίλερ με την ταυτότητα του θύματος της δολοφονίας στην Ελλάδα-Πού στρέφονται οι έρευνες για το δολοφόνο
«Ήμουν γεμάτη αίματα, με απείλησαν να μη μιλήσω»-Συγκλονίζει η κατάθεση της 14χρονης θύματος βιασμού
Κόλαση πυρός στην Εύβοια-Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες, μαίνεται ανεξέλεγκτη η πυρκαγιά (vids&pics)