Κάθε ώρα 2397 άνθρωποι πέφτουν θύματα trafficking

Έχει υπολογισθεί ότι κάθε ώρα 2397 άνθρωποι πέφτουν θύματα trafficking, δηλαδή 21 εκατομμύρια συνολικά κάθε χρόνο, εκ των οποίων οι 800 χιλιάδες σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σύμφωνα με ανακοίνωση του “Hope For Children” CRC Policy Center, με την ευκαιρία της Πανευρωπαϊκής Ημέρας (EU Anti-Trafficking Day) κατά της Εμπορίας Ανθρώπων, που τιμάται στις κάθε χρόνο στις 18 Οκτωβρίου.

 
“Στην περίπτωση της Κύπρου βέβαια, σύμφωνα με την αξιολόγησή της από το Αμερικανικό Υπουργείο Εξωτερικών, οι αριθμοί της παιδικής εμπορίας είναι αρκετά χαμηλοί, χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει πως επειδή το φαινόμενο δεν είναι τόσο ορατό δεν συμβαίνει. Στις περιπτώσεις βέβαια των θυμάτων εμπορίας για σκοπούς εργασίας και σεξουαλικής εκμετάλλευσης, οι αριθμοί είναι πολλαπλάσιοι” όπως προστίθεται στην ανακοίνωση.
 
Η μέρα αυτή, σύμφωνα με την ανακοίνωση, καθιερώθηκε με πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και έχει ως στόχο της να αναδείξει την ανάγκη για πιο αποτελεσματικά μέτρα στην πρόληψη και καταπολέμηση της εμπορίας ανθρώπων, ενός από τα ειδεχθέστερα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.

 
“Η Ευρώπη είναι γνωστό πως τον τελευταίο χρόνο αντιμετωπίζει ίσως τη χειρότερη ανθρωπιστική κρίση της νεότερης ιστορίας της. Όπως έγινε γνωστό τον Ιανουάριο του 2016, πάνω από 10 χιλιάδες παιδιά πρόσφυγες έχουν εξαφανιστεί στην Ευρώπη κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους για ένα καλύτερο μέλλον. Τα περισσότερα από αυτά έχουν πέσει δυστυχώς θύματα trafficking” αναφέρεται στην ανακοίνωση.
 
Σύμφωνα με την Παγκόσμια Πρωτοβουλία των Ηνωμένων Εθνών για την Εμπορία Ανθρώπων τα παιδιά πέφτουν θύματα εμπορίας για καταναγκαστική εργασία, οικιακή εργασία, ως παιδιά-στρατιώτες, ως επαίτες, για εργασία σε εργοτάξια και φυτείες, αλλά δυστυχώς η πλειονότητα αυτών πέφτει θύμα εμπορίας για σεξουαλική εκμετάλλευση, ενώ η πλειονότητα δε των κοριτσιών που πέφτει θύμα καταναγκαστικής εργασίας, καταλήγουν θύματα σεξουαλικής εκμετάλλευσης από τους εργοδότες τους. “To εμπόριο οργάνων είναι δυστυχώς άλλο ένα φρικιαστικό έγκλημα που συμπλέκεται με την εμπορία παιδιών” όπως αναφέρεται.
 
Στόχος του “Hope For Children” CRC Policy Center είναι να κάνει κοινό τόπο ότι η εμπορία παιδιών και ενηλίκων είναι ένα φαινόμενο που συνεχίζει να μεγεθύνεται, τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο, γι αυτό όλοι μας πρέπει να είμαστε ενήμεροι και ικανοί να το αναγνωρίζουμε, έτσι ώστε να καταφέρουμε να το εξαλείψουμε.
 
 

Δειτε Επισης

Υπέστη κατάγματα 43χρονος από τη συμπλοκή στη Λεμεσό-Συνελήφθησαν όλοι οι εμπλεκόμενοι
Ένας νεκρός και 20 τραυματίες σε συγκρούσεις παράτυπων μεταλλωρύχων και αστυνομικών στο Περού
Οι παραλείψεις στη λειτουργία του crazy dance που οδήγησαν στον θάνατο τον 19χρονο στο λούνα παρκ της Χαλκιδικής
Ανάσα από τις υψηλές θερμοκρασίες-Στους 38 βαθμούς ο υδράργυρος
Στις ΗΠΑ θα εκδοθεί ο «Φίτο», ο κυριότερος διακινητής ναρκωτικών στον Ισημερινό
Kαταδικάζει τις πρόσφατες επιθέσεις των Χούθι κατά πλοίων στην Ερυθρά Θάλασσα o OHE
Άκουσε τον Σήφη ο μάρτυρας αλλά τελικά... δεν μιλά ελληνικά-Πρώτη φορά απαλλαγή κατηγορουμένων για φόνο από το εκ πρώτης όψεως
Το blame game που πρέπει να εκριζωθεί, οι αρμόδιοι αναρμόδιοι και η κατάχρηση εξουσίας ΤΟΜ που έδειξε η Ερευνητική
Πρώην διευθυντές ΤΟΜ στην λίστα των ποινικών για ΤΑΚΑΤΑ-Πειθαρχικές με τη σέσουλα αλλά... άνευ αντικειμένου
«Παρά δε τα επιφωνήματα πόνου που έβγαζε το θύμα, οι κατηγορούμενοι με πλήρη αδιαφορία, συνέχισαν την ανελέητη επίθεση»