Αρχίζει η συντήρηση του κατεχόμενου Αρχαγγέλου Μιχαήλ

Η Τεχνική Επιτροπή για την Πολιτιστική Κληρονομιά, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Πρόγραμμα Ανάπτυξης του ΟΗΕ (UNDP) ανακοίνωσαν τη Δευτέρα την υπογραφή σύμβασης για εργασίες συντήρησης στην κατεχόμενη Εκκλησία του Αρχάγγελου Μιχαήλ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που στάληκε στα ΜΜΕ, τα έργα θα διαρκέσουν οκτώ μήνες και θα κοστίσουν περίπου 390.000 ευρώ. Τα έργα χρηματοδοτούνται πλήρως από την ΕΕ.

Με τα έργα θα γίνει προσπάθεια να επανέλθει, στο μέγιστο δυνατό βαθμό, η Εκκλησία στην αρχική της κατάσταση. Στο εσωτερικό θα γίνουν εργασίες για συντήρηση των τοιχογραφιών και των σκαλιστών ξυλόγλυπτων του γυναικωνίτη από εξειδικευμένο συντηρητή.

Εξωτερικά, η στοά της οροφής θα ανακατασκευαστεί και θα γίνουν εργασίες και στο παλιό σχολικό κτίριο, την αυλή και το περιμετρικό τείχος. Άλλες εργασίες συντήρησης περιλαμβάνουν καθαρισμό και εξωραϊσμό, συντήρηση των πετρών, της οροφής, των παραθύρων και των πορτών.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ακόμη πως θα πραγματοποιηθούν ενημερωτικές συναντήσεις για να επιλεγεί η μεθοδολογία συντήρησης και τα σχέδια εργασίας.
 
ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ
Ανεγείρει Κέντρο Ημερήσιας Φρροντίδας για άτομα με αναπηρία η Eurobank
Σε μια εβδομάδα η τελευταία συνάντηση για ΑΤΑ-Μηδαμινές ελπίδες για θετική κατάληξη
Έντονη αντίδραση Γιούλας Πιτσιάλη για επέκτασης φοίτησης παιδιών με αναπηρία-«Λανθασμένες πολιτικές αποκλεισμού»
Ανοίγει την ερχόμενη Τρίτη η πλατφόρμα για αιτήσεις για ηλεκτροκίνηση-Οι χορηγίες που παραχωρεί το κράτος
Έντονος ο Κέττηρος για τις προσφυγικές κοινότητες-Ζητά στρατηγικό σχεδιασμό
Το 2026 στη Βουλή η ειδική νομοθεσία για αναπηρία-Βάλλουν κατά Υφυπουργείου Πρόνοιας οι οργανώσεις
Κομβικό θεωρεί το 2025 για τον τουρισμό ο Πρόεδρος-Στόχος η αναβάθμιση των επιμέρους τουριστικών προορισμών
Ζητά τιμολόγηση με βάση τη χρήση σε βιομηχανικές και βιοτεχνικές περιοχές η Βουλή
Καλούν στη Επιτροπή Γεωργίας την Παναγιώτου για τη λίμνη Μεμί-Ζητούν λύσεις για άρδευση οι βουλευτές