Προκαλεί εκ νέου ο Τσέχος Πρόεδρος: Θα μπούμε στο ευρώ όταν βγει η Ελλάδα

“Η Τσεχική Δημοκρατία πρέπει να υιοθετήσει το ευρώ την πρώτη ημέρα μετά την αποχώρηση της Ελλάδας” δήλωσε ο πρόεδρος της Τσεχίας Μίλος Ζέμαν.
 
Όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων TASR, ο Μίλος Ζέμαν, “δικαιολόγησε” αυτή του τη δήλωση καθώς όπως είπε δεν θέλει οι πολίτες της Τσεχίας να πληρώνουν τα ελληνικά χρέη.
 
Μάλιστα δηλώνει απογοητευμένος από τις διαπραγματεύσεις του Ιουλίου λέγοντας ότι " αν και ήμασταν κοντά στο Grexit, τελικά απογοητεύτηκα από το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων”.
 
Ο ίδιος συμπλήρωσε ότι αναμφίβολα το ευρώ θεωρείται πιο αξιόπιστο και πως ζηλεύει τη Σλοβακία, ωστόσο, “η Τσεχική οικονομία έχει ανάπτυξη 4,5%, κατά το εννεάμηνο του 2015, με τις εξαγωγές να έχουν ενισχυθεί κατακόρυφα” ανέφερε μεταξύ άλλων και συμπλήρωσε ότι μια δεύτερη ανησυχία -εκτός αυτής της Ελλάδος- είναι ότι η συναλλαγματική ισοτιμία ευρώ-κορώνας είναι δυσμενής κάτι το οποίο είναι επίσης αποθαρρυντικό για τον ίδιο και τη χώρα του.
 
Σημειώνεται ότι δεν είναι η πρώτη φορά που ο Μίλος Ζέμαν εξαπολύει τέτοιου είδους επιθέσεις κατά της χώρα μας. 
 
Εκτός από τις δηλώσεις του τον περασμένο Ιούλιο, όπου αποφεύχθηκε -δυστυχώς για εκείνον- η έξοδος της Ελλάδος από ευρώ, έχει επανέλθει με ανάλογες δηλώσεις του τόσο στο Bloomberg όσο και στην εφημερίδα «Mlada fronta Dnes». 
 
Πηγή: News247.gr 

Δειτε Επισης

Ένας νεκρός και 20 τραυματίες σε συγκρούσεις παράτυπων μεταλλωρύχων και αστυνομικών στο Περού
Οι παραλείψεις στη λειτουργία του crazy dance που οδήγησαν στον θάνατο τον 19χρονο στο λούνα παρκ της Χαλκιδικής
Ανάσα από τις υψηλές θερμοκρασίες-Στους 38 βαθμούς ο υδράργυρος
Kαταδικάζει τις πρόσφατες επιθέσεις των Χούθι κατά πλοίων στην Ερυθρά Θάλασσα o OHE
Άκουσε τον Σήφη ο μάρτυρας αλλά τελικά... δεν μιλά ελληνικά-Πρώτη φορά απαλλαγή κατηγορουμένων για φόνο από το εκ πρώτης όψεως
Το blame game που πρέπει να εκριζωθεί, οι αρμόδιοι αναρμόδιοι και η κατάχρηση εξουσίας ΤΟΜ που έδειξε η Ερευνητική
Πρώην διευθυντές ΤΟΜ στην λίστα των ποινικών για ΤΑΚΑΤΑ-Πειθαρχικές με τη σέσουλα αλλά... άνευ αντικειμένου
«Παρά δε τα επιφωνήματα πόνου που έβγαζε το θύμα, οι κατηγορούμενοι με πλήρη αδιαφορία, συνέχισαν την ανελέητη επίθεση»
Στο Τέξας ο Τραμπ επτά ημέρες μετά τις καταστροφικές πλημμύρες
Οι ομοιότητες των υποθέσεων Μουρτζούκου και Πισπιρίγκου-Πώς ισχυρίζονταν ότι είναι «αθώες»