Με τα τρακτέρ εξω από το Προεδρικό σήμερα οι αγρότες

Εκδήλωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν αυτή τη ώρα οι αγρότες έξω από το Προεδρικό Μέγαρο με αφορμή τις καθυστερήσεις που παρατηρούνται στην καταβολή των κεφαλικών και εκταρικών επιδοτήσεων, μετά το ναυάγιο διαβουλεύσεων χθες με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. ΟΙ αγρότες επέδωσαν ψήφισμα με τα αιτήματα τους σε εκπρόσωπο του Προέδρου Αναστασιάδη.

Μετά το Προεδρικό, οι διαμαρτυρόμενοι θα οδηγήσουν τα τρακτέρ τους έξω από το υπουργείο Οικονομικών.  
 
ΕΚΑ, ΠΕΚ και Νέα Αγροτική Κίνηση επιμένουν σε δυναμικά μέτρα και καλούν τους αγρότες αύριο στις 11:00 έξω από το Προεδρικό Μέγαρο, ενώ ΠΑΝΑΓΡΟΤΙΚΟΣ και ΕΥΡΩΑΓΡΟΤΙΚΟΣ δεν θα συμμετέχουν στη διαμαρτυρία, αφού θεωρούν πως τα αιτήματα τους ικανοποιούνται και οι αγρότες απλά θα προβούν σε αχρείαστα έξοδα και ταλαιπωρία.
Οι αγροτικές οργανώσεις που καλούν τον κόσμο στην αυριανή κινητοποίηση ζητούν την άμεση καταβολή της εκταρικής επιδότησης και της κατά κεφαλήν επιδότησης στους κτηνοτρόφους, ενώ οι υπόλοιπες υποστηρίζουν ότι είναι αχρείαστες οι κινητοποιήσεις, αφού οι επιδοτήσεις θα καθυστερήσουν απλώς 10 με 15 μέρες το πολύ.
Σύμφωνα με τον Επίτροπο Αγροτικών Πληρωμών, Τίμη Ευθυμίου, οι κεφαλικές επιδοτήσεις θα αρχίσουν να καταβάλλονται μετά τα Χριστούγεννα και αφορούν 3 χιλιάδες κτηνοτρόφους, ενώ το πόσο των επιδοτήσεων ανέρχεται σε 3,5 εκ. ευρώ.
Σε ό,τι αφορά τις εκταρικές επιδοτήσεις, που αφορούν 34 χιλιάδες αγρότες, θα δοθούν τέλος του Γενάρη και το συνολικό ποσό ανέρχεται σε 50 εκ. ευρώ.
Οι εκπρόσωποι των αγροτικών οργανώσεων προέβησαν σε δηλώσεις, μέσα από τις οποίες προκύπτει διαφωνία μεταξύ τους, για τις αυριανές κινητοποιήσεις που είχαν εξαγγελθεί.
Σε δηλώσεις του, ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Βίκτωρας Παπαδόπουλος χαρακτήρισε αδικαιολόγητη τη στάση των αγροτών, προσθέτοντας ότι «βρέθηκε μια ικανοποιητική λύση σε πρώτο στάδιο".
"Για τις κεφαλικές επιδοτήσεις", είπε ο κ. Παπαδόπουλος, "σε όσους ζωοτρόφους έχουν καταθέσει τα στοιχεία τους θα αρχίσει αμέσως μετά τα Χριστούγεννα η πληρωμή. Για τις εκταρικές επιδοτήσεις αναμένουμε μέσα στον Ιανουάριο, το γνωστό θέμα με την Κομισιόν να επιλυθεί. Και έφυγαν ευχαριστημένες οι συντεχνίες».
 
 
 
 
 
 
 

Δειτε Επισης

Ψυχανάλυση με... Αλγόριθμο: Μπορεί το ChatGPT να πάρει τη θέση του ψυχολόγου;
Απίθανα πλάσματα από τον βυθό της Ανταρκτικής έφερε στην επιφάνεια παγοθραυστικό
Επιτέθηκαν και μαχαίρωσαν κρατούμενο στις Κεντρικές Φυλακές-Είχε προηγηθεί θέμα με δημοσίευση βίντεο
BBC για Σαντορίνη: Μπορεί μια πανίσχυρη έκρηξη να καταστρέψει το ονειρεμένο ελληνικό νησί;
Κοριτσάκι που δεν μπορεί να ανοιγοκλείσει τα μάτια του ή να χαμογελάσει διαγνώστηκε με σπάνια διαταραχή
Την κλινική σημασία της υπνηλίας σκιαγραφεί Αμερικανίδα γιατρός-Συνδέεται με αυξημένους κινδύνους για την υγεία
Επιστολή Αμερικανών βουλευτών στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ-Κίνδυνος από την μεταφορά τουρκικών S-400 στη Συρία
Πώς έγινε το ατύχημα που οδήγησε σε ακρωτηριασμό δύο δακτύλων του χεριού του Άρη Μουγκοπέτρου
Οι δασμοί Τραμπ και οι εμπορικές σχέσεις στο επίκεντρο της επίσκεψης Βανς στην Ινδία
Τουρκικά ΜΜΕ: Συνεδρία συμβουλίου πρεσβυτέρων ΟΤΚ στα κατεχόμενα τον Μάιο