Αναμένονται απαντήσεις από Τράπεζες και άλλες αρμόδιες Αρχές του εξωτερικού

Οι ανακρίσεις, τόσο για την Uniastrum, όσο και για όλες τις άλλες υποθέσεις που διερευνώνται από την αρμόδια ανακριτική ομάδα της Αστυνομίας για τα θέματα της οικονομίας, όντως διεξάγονται από την Αστυνομία, υπό τη συνεχή εποπτεία, καθοδήγηση και συμφώνως των οδηγιών του Γενικού Εισαγγελέα, ο οποίος και δίδει οδηγίες ως προς τους τομείς και τις πτυχές που πρέπει να διερευνηθούν σε κάθε περίπτωση αναφέρει ο Αρχηγός της Αστυνομίας, Ζαχαρίας Χρυσοστόμου.

Ο Αρχηγός της Αστυνομίας εξέδωσε γραπτή δήλωση αναφορικά με τις δηλώσεις του Γενικού Εισαγγελέα, Κώστα Κληρίδη, με αφορμή τη συζήτηση που έλαβε χώρα ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών, για τη διερεύνηση της υπόθεσης που αφορά στην εξαγορά της Ρωσικής Τράπεζας Uniastrum από την Τράπεζα Κύπρου.

Στη γραπτή του δήλωση ο Αρχηγός της Αστυνομίας σημειώνει, όσον αφορά την τοποθέτηση ότι η Αστυνομία θα μπορούσε να δώσει κάποιες γενικής φύσεως εξηγήσεις για το ανακριτικό έργο σχετικά με την υπόθεση της Uniastrum, "ότι με βάση τις οδηγίες του Γενικού Εισαγγελέα, η διερεύνηση της υπόθεσης επικεντρώνεται στην πιθανή διάπραξη ποινικών αδικημάτων που σχετίζονται με την εξαγορά της εν λόγω Τράπεζας από την Τράπεζα Κύπρου το 2008".

Αναφέρει ότι "μέσα στο πλαίσιο των ερευνών που διεξάγονται, αναμένονται μεταξύ άλλων, απαντήσεις από Τράπεζες και άλλες αρμόδιες Αρχές του εξωτερικού ενώ παράλληλα, για την Τράπεζα Κύπρου, διερευνάται το ενδεχόμενο διάπραξης ποινικών αδικημάτων, σε σχέση με τη διατήρηση της λογισμικής υπεραξίας της Uniastrum στις οικονομικές της καταστάσεις του 2012".

Όσον αφορά σχόλια που είδαν το φως της δημοσιότητας περί καθυστερήσεως στη διερεύνηση των υποθέσεων που αφορούν την κατάρρευση της οικονομίας, υπογραμμίζεται από τον Αρχηγό Αστυνομίας, ότι "η ανακριτική ομάδα που έχει οριστεί για τη διερεύνηση των υποθέσεων αυτών με τη βοήθεια εμπειρογνωμόνων, εργάζεται άοκνα, μεθοδικά, με ευσυνειδησία και πάντοτε σε αγαστή συνεργασία με τη Νομική Υπηρεσία, για την ολοκλήρωση του ιδιαιτέρως δύσκολου και ταυτόχρονα πολύπλοκου ανακριτικού έργου, το οποίο αφορά ένα ευρύ φάσμα οικονομικών δραστηριοτήτων".
ΠΗΓΗ:ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Το σκεπτικό ΥΠΑΝ για την παράταση φοίτησης στα ειδικά σχολεία-Ζητά ολιστική πολιτική το αναπηρικό κίνημα
Ι. Καργαρώτος: Η μείωση της βλάβης στο κάπνισμα μπορεί να προσφέρει σημαντικά αποτελέσματα στη δημόσια υγεία
Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ
Ανεγείρει Κέντρο Ημερήσιας Φρροντίδας για άτομα με αναπηρία η Eurobank
Σε μια εβδομάδα η τελευταία συνάντηση για ΑΤΑ-Μηδαμινές ελπίδες για θετική κατάληξη
Έντονη αντίδραση Γιούλας Πιτσιάλη για επέκτασης φοίτησης παιδιών με αναπηρία-«Λανθασμένες πολιτικές αποκλεισμού»
Ανοίγει την ερχόμενη Τρίτη η πλατφόρμα για αιτήσεις για ηλεκτροκίνηση-Οι χορηγίες που παραχωρεί το κράτος
Έντονος ο Κέττηρος για τις προσφυγικές κοινότητες-Ζητά στρατηγικό σχεδιασμό
Το 2026 στη Βουλή η ειδική νομοθεσία για αναπηρία-Βάλλουν κατά Υφυπουργείου Πρόνοιας οι οργανώσεις
Κομβικό θεωρεί το 2025 για τον τουρισμό ο Πρόεδρος-Στόχος η αναβάθμιση των επιμέρους τουριστικών προορισμών