Η ΕΔΕΚ καλεί την Κυβέρνηση να προχωρήσει σε επίσημο διάβημα προς τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ και το Συμβούλιο Ασφαλείας, μετά την πρόσφατη συνάντησή της με τον «πρέσβη» της Τουρκίας στα κατεχόμενα και την αναφορά της στην Κυπριακή Δημοκρατία ως «νότο», ζητώντας σαφείς διασφαλίσεις ότι παρόμοιες ενέργειες δεν θα επαναληφθούν,
Η κ. Ολγκίν όφειλε να γνωρίζει πως πέρα από το ψήφισμα 541 του Συμβουλίου Ασφαλείας το οποίο κηρύσσει άκυρη και παράνομη την ανακήρυξη του ψευδοκράτους, το ψήφισμα 550 καταδικάζει ρητά την υποτιθέμενη ανταλλαγή πρεσβευτών μεταξύ Τουρκίας και ψευδοκράτους, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.
Προστίθεται πως η Κυπριακή Δημοκρατία «δεν είναι το νότιο κράτος μιας διχοτομημένης Κύπρου» αλλά το νόμιμο κράτος ολόκληρης της Κύπρου, και το Κυπριακό είναι και παραμένει ένα διεθνές ζήτημα παράνομης εισβολής, συνεχιζόμενης κατοχής και επικοισμού. «Καμία αναβάθμιση του ψευδοκράτους από την πίσω πόρτα» καταλήγει.











