powered by inbusiness-news-logo cbn omada-logo celebrity-logo LOGO-PNG-108

Σίσσυ Χρηστίδου για συνεπιμέλεια: «Δεν μπορεί να είναι το συμφέρον του γονιού πάνω από το συμφέρον του παιδιού»

«Το ιδανικό θα ήταν το παιδί να έχει το σπίτι του και οι γονείς να πηγαινοέρχονται»

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο #CelebrityNewsCyprus

Συζήτηση γύρω από τη συνεπιμέλεια και τις δυσκολίες που μπορεί να αντιμετωπίζουν τα παιδιά μετά τον χωρισμό των γονιών τους άνοιξε στην εκπομπή #ΧαμογέλαKαιΠάλι.

Όσα είπε η Σίσσυ Χρηστίδου για το ζήτημα της συνεπιμέλειας, με αφορμή τις δηλώσεις της Δέσποινας Καμπούρη, εξηγώντας γιατί θεωρεί ότι η γονεϊκή ισότητα δεν πρέπει να προηγείται των αναγκών του παιδιού.

Η Σίσσυ Χρηστίδου πήρε ξεκάθαρη θέση, υποστηρίζοντας πως το βασικό κριτήριο σε κάθε απόφαση πρέπει να είναι το συμφέρον του παιδιού και όχι η εξασφάλιση ίσων δικαιωμάτων για τους δύο γονείς, όταν αυτά ενδέχεται να συγκρούονται με τις ανάγκες του.

Μάλιστα, η παρουσιάστρια εξέφρασε τον προβληματισμό της και για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζονται νομικά τέτοιες υποθέσεις, τονίζοντας ότι κάθε οικογένεια έχει τις δικές της ιδιαιτερότητες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Φαίη Σκορδά: «Δεν μπορείς να έχεις άποψη μετά από ένα διαζύγιο για τα παιδιά. Μόνο οι πρωταγωνιστές ξέρουν»

Υπενθυμιζουμε πως η Σίσσυ Χρηστίδου και ο Θοδωρής Μαραντίνης έχουν βρεθεί επανειλημμένα στις δικαστικές αίθουσες σχετικά με τη συνεπιμέλεια και την επιμέλεια των παιδιών τους.

Το βασικό πρόβλημα της συνεπιμέλειας είναι όταν η γονεϊκή ισότητα μπαίνει πάνω από το βέλτιστο συμφέρον του παιδιού. Για εμένα πρέπει νομικά, και δυστυχώς δεν έχουμε οικογενειακά δικαστήρια εδώ, σε άλλες ευρωπαϊκές εξελιγμένες χώρες, θα έπρεπε να μπαίνει πρώτα το συμφέρον του παιδιού και μετά να διαπραγματευόμαστε τη γονεϊκή ισότητα

Δεν μπορεί να είναι το συμφέρον του μπαμπά ή της μαμάς πάνω από το συμφέρον του παιδιού, είναι παράλογο. Αυτό που προασπίζεται η συνεπιμέλεια είναι το ίσο δικαίωμα του γονιού.

Θεωρώ ότι το ιδανικό θα ήταν το παιδί να έχει το σπίτι του και οι γονείς να πηγαινοέρχονται, γιατί το παιδί την πληρώνει έτσι κι αλλιώς.

Η κάθε περίπτωση είναι ξεχωριστή, δεν μπορεί να πάει με νόμους αυτό. Αν η συνεπιμέλεια μπορεί να εφαρμοστεί, δηλαδή το παιδί να μην επηρεάζεται και να είναι στο συμφέρον του, πρέπει να εφαρμόζεται. Αλλά δεν μπορεί να ξεκινά από εκεί, από το δικαίωμα του γονιού.

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Promotional Rep NewsFeed
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ