Βραδιά - όνειρο ήταν για τον Χάρι Κέιν αυτή της Δευτέρας (26/10). Ο 33χρονος Αγγλος επιθετικός κέρδισε τη Χρυσή Μπάλα 2026 στο Λονδίνο, προσπερνώντας στην ψηφοφορία λαμπερά αστέρια του παγκοσμίου ποδοσφαίρου.
Ο διεθνής σέντερ φορ ανέβηκε δύο φορές στη σκηνή, αφού παρέλαβε και το βραβείο του κορυφαίου επιθετικού. Γνώρισε την αποθέωση και στις καθιερωμένες δηλώσεις εμφανίστηκε... ανακουφισμένος που είχε μαζί του λίστα με τα «ευχαριστώ». Ο οιωνός, άλλωστε, έδειχνε ότι μετά από 25 χρόνια το βραβείο θα πήγαινε σε χέρια Αγγλου.
Αρχικά ο Κέιν ανέφερε:
«Εχω μείνει άφωνος. Ευτυχώς έχω τη λίστα μου μαζί. Ευχαριστώ το France Football γι' αυτή την υπέροχη τελετή Χρυσής Μπάλας. Το να είμαι εδώ στο Λονδίνο το κάνει ακόμα πιο ξεχωριστό. Έμοιαζε με καλό οιωνό για μένα και σας ευχαριστώ πολύ.
Ευχαριστώ όποιον με ψήφισε. Φαντάζομαι ήταν δύσκολο φέτος, κάποιοι από τους πιο εκπληκτικούς παίκτες που ήμουν αντίπαλος, κάποιοι συμπαίκτες, και κάποιοι παίκτες παγκόσμιας κλάσης είναι εδώ σήμερα».
Για τους συμπαίκτες του και τον Κομπανί:
«Το πώς με βοηθάτε, το πώς ανταγωνιζόμαστε κάθε εβδομάδα στην προπόνηση, με έχει κάνει καλύτερο παίκτη, με κάνει να θέλω να βελτιώνομαι. Στον Βίνι (σ.σ. Κομπανί), νομίζω ότι είναι στο σπίτι ή ακόμα στο νοσοκομείο, εύχομαι ταχεία ανάρρωση και ελπίζω αυτό να σου έδωσε λίγη ενέργεια».
Για την πρώην ομάδα του, την Τότεναμ:
«Θέλω να πω ευχαριστώ στην Τότεναμ. Δεν θα ήμουν εδώ χωρίς αυτούς. ‘Ημουν εκεί από όταν ήμουν 11 ετών και ο σύλλογος και οι προπονητές με βοήθησαν να ζήσω τα όνειρά μου και όλες αυτές τις αναμνήσεις, όλα αυτά τα πάνω – κάτω με οδήγησαν εδώ που είμαι σήμερα».
Για την Μπάγερν και την Εθνική Αγγλίας:
«Είναι τιμή να παίζες για την Μπάγερν. Το να σας εκπροσωπώ είναι πραγματικό προνόμιο και είμαι χαρούμενος που φέρνω αυτό το τρόπαιο πίσω στο Μόναχο. Σε όλους τους συμπαίκτες μου στην Εθνική Ομάδα, ο Μπουκάγιο ήταν εδώ απόψε εκπροσωπώντας την Αγγλία. Είχαμε μία εξαιρετική χρονιά. Δεν ήταν τέλεια, αλλά είχαμε πολλές καλές στιγμές.
Χτίσαμε εξαιρετικό δεσμό, μεγάλη συλλογικότητα, το πώς προπονούμασταν το πώς παίζαμε, η παρέα στο ξενοδοχείο στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Ήταν πραγμματικά τιμή μου να είμαι αρχηγός σας, να σας καθοδηγώ, με κάνει πολύ περήφανο. Αυτό είναι για όλους εμάς».
Πηγή: athletiko











