powered by inbusiness-news-logo cbn omada-logo celebrity-logo LOGO-PNG-108

Συζήτησαν για ενίσχυση σχέσεων Πρόεδρος της Βουλής και Πρέσβης των ΗΠΑ-«Η Κύπρος είναι ένας από τους καλύτερους εταίρους»

Η ενίσχυση των σχέσεων μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Κύπρου τέθηκε τη Δευτέρα κατά τη συνάντηση μεταξύ του νέου Πρέσβη των ΗΠΑ στην Κύπρο, Τζον Μπρέσλοου, και της Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κύπρου, Αννίτας Δημητρίου, στη Βουλή των Αντιπροσώπων.

Όπως ανέφερε ο Πρέσβης κατά τη διάρκεια της συνάντησης, «ελπίζουμε να συνεχίσουμε τη σχέση μας και να την ενισχύσουμε», επισημαίνοντας ότι ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ του έχει αναθέσει να διασφαλίσει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα είναι ασφαλέστερες, ισχυρότερες και πιο ευημερούσες.

«Και πιστεύω ότι, αν καταφέρουμε να το κάνουμε αυτό μαζί, η Κύπρος είναι ένας από τους καλύτερους εταίρους που έχουμε. Αυτό θα βελτιώσει σημαντικά και τις δύο χώρες μας. Και χαίρομαι που βρίσκομαι εδώ για να συζητήσω θέματα μαζί σας» είπε, προσθέτοντας ότι «σίγουρα υπάρχουν πολλά». «Η Κύπρος βρίσκεται σε μια πολύ ενδιαφέρουσα γειτονιά, και ελπίζουμε να συνεχίσουμε τη σχέση μας και να την ενισχύσουμε», ανέφερε.

«Είμαι βέβαιη ότι θα το κάνουμε», σχολίασε η Πρόεδρος της Βουλής, καλωσορίζοντας τον Πρέσβη, και από την πλευρά της σημείωσε ότι «είναι πραγματικά σημαντικό, ειδικά τώρα με όλα όσα ακούμε, να υπάρχει αυτή η συναίνεση και η κοινή γραμμή που είναι απολύτως απαραίτητη για να δούμε πώς θα αντιμετωπίσουμε, σύμφωνα με τους κανόνες και τις αρχές μας, όλες τις προκλήσεις που έχουμε μπροστά μας».

Συνεχίζοντας ανέφερε ότι «γνωρίζετε ότι η Κύπρος κατέχει στρατηγική θέση. Δεν είναι καθόλου εύκολο, αλλά πιστεύουμε ότι, μέσω σημαντικών συμμάχων όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες, είμαστε πραγματικά έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε και να διαχειριστούμε όλα αυτά τα δύσκολα πολιτικά ζητήματα».

Καλωσορίζοντας τον κ. Μπρέσλοου η κα Δημητρίου εξέφρασε «χαρά και τιμή να σας έχουμε εδώ στη Βουλή των Αντιπροσώπων», προσθέτοντας ότι επρόκειτο για μια συνάντηση που προσπαθούσαν να διευθετήσουν εδώ και αρκετό καιρό. «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που σας έχουμε εδώ» ανέφερε καταληκτικά η κα Δημητρίου.

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Promotional Rep NewsFeed
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ