Ηλικιωμένος χάθηκε το απόγευμα στο δάσος Μαχαιρά, με το Τμήμα Δασών να δρά άμεσα και να καταφέρνει να τον εντοπίσει και να τον οδηγήσει κοντά στην οικογένειά του.
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου του Τμήματος Δασών, Γλαύκο Κυριάκου, ο Δασικός Σταθμός Λυθροδόντα δέχθηκε τηλεφώνημα από πολίτη, κάτοικο Λάρνακας, ο οποίος ενημέρωσε ότι στενό συγγενικό του πρόσωπο, ηλικιωμένος άνδρας, είχε αποπροσανατολιστεί και βρισκόταν σε άγνωστο σημείο στο Εθνικό Δασικό Πάρκο Μαχαιρά.
Λειτουργός του Τμήματος Δασών επικοινώνησε άμεσα τηλεφωνικά με τον ηλικιωμένο και, αξιοποιώντας τις πληροφορίες που έδωσε, καθώς και τα χαρακτηριστικά της περιοχής που περιέγραψε, δόθηκαν οδηγίες σε δασική περίπολο για τον εντοπισμό του.
Η δασική περίπολος συνοδευόμενη από Λειτουργό του Τμήματος Δασών μετέβη στην περιοχή και κατάφερε να τον εντοπίσει άμεσα.
Ο ηλικιωμένος ήταν καλά στην υγεία του και παραλήφθηκε από μέλη της οκογένειάς του.
Όπως αναφέρει «η άμεση κινητοποίηση και η γνώση του δασικού οδικού δικτύου και της περιοχής από το προσωπικό του Τμήματος Δασών συνέβαλαν καθοριστικά στον γρήγορο και ασφαλή εντοπισμό του».
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
- Σύσκεψη στο Υπ. Δικαιοσύνης μετά την απόδραση 19χρονου, ψάχνουν λύσεις για τον υπερπληθυσμό-Υπό πενθήμερη κράτηση ο 45χρονος θείος του δραπέτη
- Στην ακίδα της Βουλής τα fake accounts που συντονίζουν επιθέσεις μέσω διαδικτύου και διαρρέουν προσωπικά δεδομένα-Τι προβλέπει πρόταση νόμου
- Ταυτοποιήθηκε ο άνδρας που έχασε τη ζωή του σε θάλασσα στην Πύλα-Ανήκει σε Ρώσο που διαμένει στην Κύπρο η σορός











