Η φύλαξη των κρατητηρίων θα βρίσκεται τη Δευτέρα το μεσημέρι στην ατζέντα της τακτικής σύσκεψης του Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, Κώστα Φυτιρή, με τον Αρχηγό της Αστυνομίας, μετά και την απόδραση του 19χρονου κρατούμενου από τα κρατητήρια Λακατάμιας το βράδυ της Παρασκευής.
Όπως ανέφερε ο Υπουργός στο ΚΥΠΕ, σκοπός είναι να εξευρεθούν λύσεις για το χρόνιο πρόβλημα του υπερπληθυσμού στους χώρους κράτησης. Επισήμανε ότι το ζήτημα άπτεται των αρμοδιοτήτων της ηγεσίας της Αστυνομίας, η οποία πραγματοποίησε και έκτακτη σύσκεψη το Σάββατο για το εν λόγω θέμα, και πρόσθεσε ότι θα εξεταστούν μέτρα που κρίνεται σκόπιμο να ληφθούν.
Την ίδια ώρα, υπό πενθήμερη κράτηση τέθηκε ο 45χρονος θείος του 19χρονου δραπέτη, ο οποίος συνελήφθη το Σάββατο από τις Αρχές, λίγες ώρες μετά την απόδραση, αφού εναντίον του διερευνάται το αδίκημα της συνέργειας.
Ο 45χρονος, οδηγήθηκε το πρωί ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας, το οποίο ενέκρινε αίτημα της Αστυνομίας, όπως παραμείνει υπό κράτηση για πέντε ημέρες, στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης.
Την ίδια ώρα, οι Αρχές συνεχίζουν τις έρευνές τους σε σχέση με την απόδραση του 19χρονου, ο οποίος το βράδυ της περασμένης Παρασκευής, διαπιστώθηκε ότι απουσίαζε από το κελί που κρατείτο, στα αστυνομικά κρατητήρια Λακατάμιας, κατά τη στιγμή της καταμέτρησης των κρατούμενων.
Αμέσως σήμανε συναγερμός στις Αρχές, για εντοπισμό του, όμως μέχρι στιγμής δεν κατέστη δυνατό να φθάσουν οι Αρχές στα ίχνη του και να τον συλλάβουν.
Οι Αρχές έδωσαν στη δημοσιότητα τα στοιχεία του 19χρονου, σε μια προσπάθεια να εντοπιστεί και να οδηγηθεί εκ νέου στα κρατητήρια. Πρόκειται για τον Medyan Al Shaban, με την Αστυνομία να απευθύνει έκκληση στους πολίτες, ώστε σε περίπτωση που οποιοσδήποτε γνωρίζει οτιδήποτε, να επικοινωνήσει με το ΤΑΕ Λευκωσίας στο τηλέφωνο 22802222, ή με τον πλησιέστερο Αστυνομικό Σταθμό, ή με τη Γραμμή του Πολίτη στον αριθμό 1460.
Υπενθυμίζεται πως το Σάββατο πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Αρχηγείο Αστυνομίας, κατά την οποία τέθηκε στο επίκεντρο η απόδραση του 19χρονου από τα κρατητήρια Λακατάμιας. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας, πραγματοποιήθηκε η σύσκεψη ήταν υπό την ηγεσία της Αστυνομίας, κατά την οποία εξετάστηκαν τα μέχρι στιγμής δεδομένα της υπόθεσης.
Κατά τη σύσκεψη, ο Αστυνομικός Διευθυντής Λευκωσίας ενημέρωσε την ηγεσία για τα γεγονότα και τις ενέργειες που έγιναν από την στιγμή που διαπιστώθηκε η απόδραση. Το ποινικό σκέλος της υπόθεσης, διερευνάται από κλιμάκιο του ΤΑΕ Λευκωσίας.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
- Συνελήφθη θείος του 19χρονου δραπέτη από τα κρατητήρια Λακατάμιας, φέρεται να τον βοήθησε μετά την απόδραση-Παραμένει άφαντος ο νεαρός
- Άφαντος παραμένει ο 19χρονος που απέδρασε από τα αστυνομικά κρατητήρια Λακατάμιας-Σύσκεψη στο Αρχηγείο για εξηγήσεις
- Στη δημοσιότητα φωτογραφία του 19χρονου που απέδρασε από τα κρατητήρια Λακατάμιας-Άκαρπες οι έρευνες για εντοπισμό του











