Ένα θρίλερ βρίσκεται σε εξέλιξη στο κέντρο της Αθήνας και συγκεκριμένα στην οδό Λυσικράτους, στην Πλάκα, μετά την ισχυρότατη έκρηξη που σημειώθηκε λίγο μετά τις 07.30 σε παλιό διώροφο κτίριο.
Στο σημείο όπου το κτίριο κατέρρευσε και ακολούθως εκδηλώθηκε πυρκαγιά, έφτασαν πολύ γρήγορα δύναμη της Πυροσβεστικής δύο οχήματα διάσωσης, μεγάλη δύναμη της Αστυνομίας καθώς και ασθενοφόρα και η περιοχή αποκλείστηκε.
Τρεις άνθρωποι, ένας άνδρας περαστικός και δύο γυναίκες, ένοικοι σε διπλανό κτίριο τραυματίστηκαν ευτυχώς ελαφρά, ωστόσο το θρίλερ έχει να κάνει με την έρευνα των Αρχών για εγκλωβισμένα άτομα.
Όπως μεταδίδουν τα ελλαδικά ΜΜΕ, έχει επιβεβαιωθεί ότι το ισόγειο στο κτίριο ήταν ακατοίκητο, το σπίτι στον πρώτο όροφο νοικιαζόταν ως Airbnb, ενώ σε αυτό του δευτέρου ορόφου, ζει ένα ζευγάρι ηλικιωμένων.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στο Airbnb υπήρχε κράτηση από τρία άτομα τα οποία και αναζητούνται. Πυροσβέστες με ειδικά εκπαιδευμένο σκύλο επιχειρούν στο κτίριο.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Έκρηξη στο κέντρο της Αθήνας-Κατάρρευσε παλιά οικία, πλήρης καταστροφή του κτιρίου (vid&pics)
«Έχουμε υποστεί μεγάλη ζημιά»
Ιδιοκτήτης καταστήματος το οποίο βρίσκεται δίπλα από το κτίριο που κατέρρευσε μίλησε στην κάμερα του Open και είπε ότι «μας ειδοποίησαν ότι χτύπησε ο συναγερμός και τρέξαμε να δούμε τι συμβαίνει. Αντικρίσαμε αυτή την εικόνα, έχουμε υποστεί μεγάλη ζημιά στο μαγαζί τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά».
Ερωτηθείς αν στο κτίριο ζούσαν άνθρωποι που πιθανότατα να έχουν εγκλωβιστεί, απάντησε λέγοντας ότι δεν έχει κάποια γνώση για να πει με σιγουριά.
Κάτοικος της περιοχής δήλωσε πως την ώρα που καθάριζαν ακούστηκε η έκρηξη. «Είδα το κτίριο να γκρεμίζεται, είδα να σπάνε τα τζάμια, ήρθε η Αστυνομία και μας είπε να βγούμε έξω. Δεν τραυματίστηκε κανένας από το δικό μας κτίριο. Δεν ξέρω για το δίπλα κτίριο, ήταν από την πίσω πλευρά».
Σε σχετική ερώτηση ανέφερε πως όταν μπήκαν στο κτίριο υπήρχε μία οσμή φωτιάς.
«Είδα το κτήριο να καταρρέει, υπήρχε οσμή»
Όπως προαναφέρθηκε, αυτόπτες μάρτυρες κάνουν λόγο για έντονη οσμή πριν από το περιστατικό.
«Βγήκαν καπνοί, έβλεπα το κτήριο να καταρρέει μπροστά μου. Όλα τα τζάμια έσπασαν. Ήταν μια γιαγιά μέσα, αλλά σηκώθηκε και απομακρύνθηκε. Ήρθε η Αστυνομία και μας έβγαλε έξω. Στην αρχή λέγανε ότι έγινε από βόμβα σε αμάξι, μετά μας είπαν ότι έγινε από υγραέριο», είπε εργαζόμενη στην περιοχή μιλώντας σε δημοσιογράφους, ενώ απάντησε θετικά σε ερώτηση που της έγινε για το εάν υπήρχε έντονη οσμή πριν σημειωθεί το περιστατικό.
«Ήταν δυνατός ο κρότος, δεν χτυπήσαμε, γλιτώσαμε. Μύριζε σαν υγραέριο, σαν γκάζι και υπήρχε καπνός. Είδα έναν παππού κάτω στην είσοδο που είχε χτυπήσει στο κεφάλι [...]. Υπάρχουν τρεις τραυματίες. Το δικό μας, το ένα διαμέρισμα, έχει διαλυθεί», σημείωσε άλλη μια γυναίκα που εργάζεται στην περιοχή και βρισκόταν στο σημείο τη στιγμή της έκρηξης. «Έπεσαν τα κάδρα, έπεσε ο καφές. Νομίζαμε ότι ήταν βόμβα», είπε κάτοικος της περιοχής στο Orange Press.
Προκλήθηκε φωτιά από την έκρηξη
Παράλληλα από την έκρηξη προκλήθηκε μικρή εστίας πυρκαγιάς, που τέθηκε γρήγορα υπό έλεγχο από τις πυροσβεστικές δυνάμεις. Στο σημείο επιχειρούν 24 πυροσβέστες με 6 οχήματα και δύο ειδικά διασωστικά οχήματα της 1ης ΕΜΑΚ.
Επίσης, κινητοποιήθηκε ο Δήμος Αθηναίων, προκειμένου να συνδράμει με μηχάνημα έργου.
Για την διερεύνηση των αιτίων του συμβάντος κινητοποιήθηκε το Ανακριτικό Κλιμάκιο Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού Αθηνών
Το σημείο έχει αποκλειστεί από αστυνομικές δυνάμεις ενώ έχει διακοπεί η κυκλοφορία.
Το περιστατικό σημειώθηκε λίγο μετά τις 7:30 το πρωί και στο σημείο έσπευσαν άμεσα δυνάμεις της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας.
Μετά την έκρηξη, εκδηλώθηκε μικρή εστία φωτιάς στην κατοικία, την οποία αντιμετώπισαν 16 πυροσβέστες με 6 οχήματα και ειδικό διασωστικό όχημα της 1ης ΕΜΑΚ.
Επί τόπου βρίσκονται και δύο ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, μια κινητή μονάδα και δύο μηχανές.
Επίσης, κινητοποιήθηκε ο Δήμος Αθηναίων, προκειμένου να συνδράμει με μηχάνημα έργου.
Πηγή: Έθνος / cnn.gr











