powered by inbusiness-news-logo cbn omada-logo celebrity-logo LOGO-PNG-108

Έστειλε οδηγίες στις διευθύνσεις να μην εφαρμόσουν συγκεκριμένες νομοθεσίες η ΠΟΕΔ-Είναι ανοιχτή για διάλογο απαντά η Μιχαηλίδου

Οδηγίες προς τα μέλη της, ώστε να μην προχωρήσουν σε ενέργειες για να εφαρμόσουν τις πρόνοιες των νομοθεσιών που αφορούν, μεταξύ άλλων, το σχέδιο ασφάλειας και υγείας στα σχολεία, την λειτουργία των Ολοήμερων σχολείων καθώς και τη διαμορφωτική αξιολόγηση, έδωσε η ΠΟΕΔ. Από πλευράς της, η υπουργός Παιδείας, Αθηνά Μιχαηλίδου, σημείωσε πως είναι στη διάθεση των οργανώσεων για να συζητήσουν, ώστε να ρυθμίσουν ότι όλα λειτουργούν ομαλά.

Η ΠΟΕΔ, στο μήνυμα που απέστειλε στους διευθυντές, διευθύνοντες και βοηθούς διευθυντές, τους κάλεσε να μην προχωρήσουν σε ενέργειες και να αναμένουν τις διαβουλεύσεις της οργάνωσης με την αρμόδια αρχή, που είναι το Υπουργείο Παιδείας, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν το επόμενο διάστημα, για κάποια σοβαρά θέματα.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για το σχέδιο ασφάλειας και υγείας, τη διαμορφωτική αξιολόγηση, τη λειτουργία των Προαιρετικών Ολοήμερων Σχολείων, την επαγγελματική μάθηση και την αυτοαξιολόγηση της σχολικής μονάδας.

Σημειώνεται πως με το εν λόγω μήνυμα, ουσιαστικά, η οργάνωση των δασκάλων καλεί τις διευθύνσεις των Δημοτικών Σχολείων να μην εφαρμόσουν τη νομοθεσία που διέπει κάποια από τα θέματα,  όπως για παράδειγμα η διαμορφωτική αξιολόγηση και το σχέδιο ασφάλειας και υγείας, συνδέοντάς τα με τα συνδικαλιστικά τους αιτήματα. 

Η υπουργός Παιδείας, Αθηνά Μιχαηλίδου, κληθείσα από τον REPORTER να σχολιάσει τις εν λόγω οδηγίες, ανέφερε πως «το Υπουργείο Παιδείας είναι στη διάθεση της ΠΟΕΔ και των άλλων οργανώσεων, ώστε όλες οι ρυθμίσεις να λειτουργήσουν ομαλά. Ήδη έχουν οριστεί συναντήσεις. Όλα τα θέματα, αξιολόγηση, ασφάλεια και υγεία κ.α. είναι πολύ σημαντικά, για να μετατραπούν σε συνδικαλιστικά αιτήματα».

Σημειώνεται πως η υπουργός Παιδείας αναμένεται εντός της εβδομάδας να έχει εκ νέου συναντήσεις με τις εκπαιδευτικές οργανώσεις, ώστε να συζητήσουν τις αλλαγές που προωθούνται και αφορούν το σύστημα διορισμού, καθώς και άλλα ζητήματα που θα θέσουν οι συνδικαλιστές στο τραπέζι του διαλόγου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Promotional Rep NewsFeed
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ