Στη «σύλληψη» 20χρονου, ο οποίος κατηγορείται για σεξουαλική κακοποίηση 14χρονης, προχώρησαν οι «αρχές» στα κατεχόμενα, από τον περασμένο Δεκαπενταύγουστο. Ο νεαρός οδηγήθηκε τρεις φορές ενώπιον του «δικαστηρίου», με την τελευταία να χρονολογείται σήμερα, το οποίο «διέταξε» όπως ο νεαρός παραμείνει στη «φυλακή» για διάστημα που δεν υπερβαίνει τους δύο μήνες.
Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν τα τουρκοκυπριακά ΜΜΕ, η «αστυνομία» προχώρησε στη «σύλληψη» του 20χρονου στις 15 Αυγούστου και μέχρι στιγμής έχει παρουσιαστεί τρεις φορές ενώπιον του «δικαστηρίου» στη Λευκωσία. Ο νεαρός αντιμετωπίζει τις κατηγορίες του βιασμού παιδιού κάτω των 16 ετών και της σεξουαλικής κακοποίησης παιδιού.
Όπως ακούστηκε στο «δικαστήριο», σύμφωνα πάντα με τα όσα μεταδίδονται στα κατεχόμενα, το περιστατικό φαίνεται να έγινε το 2025, σε ένα υπό κατασκευή και άδειο κτίριο σχολείου στην κατεχόμενη Λευκωσία, «όταν ο 20χρονος είχε σεξουαλική επαφή με 14χρονη. Η επαφή αυτή, επειδή πρόκειται για ανήλικη κάτω των 16 ετών, καταγγέλθηκε ως βιασμός».
Ο «αστυνομικός» ανέφερε ότι ο ύποπτος οδηγήθηκε τρεις φορές ενώπιον του «δικαστηρίου» και του επιβλήθηκαν επιπλέον δεκαπέντε ημέρες «κράτησης» και κατά τη διάρκεια της περιόδου αυτής, το κινητό τηλέφωνο που χρησιμοποιούσε η καταγγέλλουσα, καθώς και το κινητό του υπόπτου, στάλθηκαν για εξέταση. Επίσης, ο ύποπτος εξετάστηκε από τρεις «γιατρούς» στο «νοσοκομείο ψυχικών και νευρολογικών παθήσεων».
Όπως αναφέρουν τα τουρκοκυπριακά ΜΜΕ, η «αστυνομία» ανέφερε ότι έχει ολοκληρωθεί το μέρος της έρευνας, στο οποίο ο ύποπτος θα μπορούσε να επηρεάσει την εξέλιξή της. Ωστόσο, επισήμανε ότι ο ύποπτος φοιτά στο ίδιο Λύκειο με την καταγγέλλουσα και ότι, εάν αφεθεί ελεύθερος, θα μπορούσε να επηρεάσει τόσο τους μάρτυρες όσο και την καταγγέλλουσα. Για τον λόγο αυτό ζήτησε να παραμείνει υπό «κράτηση» μέχρι τη δίκη.
Η «εισαγγελέας» δήλωσε ότι τα αδικήματα για τα οποία κατηγορείται είναι ιδιαίτερα σοβαρά και προβλέπουν ακόμη και ισόβια «κάθειρξη» και ζήτησε να κρατηθεί στη «φυλακή» για περίοδο έως δύο μήνες.
Αφού αξιολόγησε την κατάθεση που δόθηκε ενώπιόν της, η «δικαστής» διέταξε ο ύποπτος να παραμείνει στη «φυλακή» για χρονικό διάστημα που δεν θα υπερβαίνει τους δύο μήνες.











