powered by inbusiness-news-logo cbn omada-logo celebrity-logo LOGO-PNG-108

Ασύλληπτη τραγωδία από τη βύθιση του πλοίου στην Κερύνεια, αυξάνονται οι νεκροί-Ψάχνουν στην θάλασσα τους αγνοούμενους, δραματικές ώρες

Ανείπωτη είναι η τραγωδία στα κατεχόμενα, αφού ο αριθμός των νεκρών αυξάνεται και έφτασε μέχρι στιγμής τους οκτώ, ενώ ο αριθμός των αγνοουμένων βρίσκεται στους δεκαεπτά, μετά το ναυάγιο του επιβατικού πλοίου το πρωί της Κυριακής.

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, ο λεγόμενος «υπουργός μεταφορών», Ερκάν Αρακλί, ανακοίνωσε στο BRT ότι ο αριθμός των νεκρών έχει αυξηθεί στους οκτώ, ενώ άλλα δεκαεπτά άτομα εξακολουθούν να αγνοούνται.

Παράλληλα, σύμφωνα με τον κ. Αρακλί, 242 από τους 267 επιβαίνοντες έχουν διασωθεί. Εκτεταμένες επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης βρίσκονται σε εξέλιξη στην περιοχή για τον εντοπισμό των αγνοουμένων.

Σημειώνεται πως, ο ηγέτης των Τουρκοκυπρίων, Τουφάν Έρχιουρμαν, ανέφερε πως συνεχίζεται με αμείωτη ένταση η έρευνα και σημείωσε ότι το βάθος στο σημείο όπου βυθίστηκε το πλοίο ανοικτά της Κερύνειας - 514 μέτρα - δυσχεραίνει σημαντικά τις επιχειρήσεις και εντοπισμό τυχόν ατόμων που βρίσκονται σε αυτό.

Μιλώντας στον παράνομο «Μπαϊράκ», ο κ. Έρχιουρμαν ανέφερε ότι στο πλοίο επέβαιναν συνολικά 267 άτομα, εκ των οποίων 259 επιβάτες και 8 μέλη του πληρώματος, και σημείωσε ότι μέχρι στιγμής έχουν εντοπιστεί 244 άτομα. Από αυτούς, οι 237 ανασύρθηκαν ζωντανοί, ενώ επτά έχασαν τη ζωή τους.

@reporters_cyprus

«Το πλοίο βυθίζεται, υπάρχουν παιδιά»-Οι στιγμές χάους πριν την τραγωδία με το ναυάγιο στην Κερύνεια

♬ πρωτότυπος ήχος - reporters cyprus

Εξέφρασε τη βαθιά του θλίψη για την κατάσταση και ανέφερε ότι 23 άτομα εξακολουθούν να αγνοούνται. Όπως είπε, οι «ομάδες έρευνας και διάσωσης» εργάζονται εντατικά για τον εντοπισμό των 23 αγνοουμένων, ενώ πρόσθεσε ότι έχει σταλεί στην περιοχή βοήθεια από την Τουρκία, και συγκεκριμένα, πέντε σκάφη της Ακτοφυλακής, δύο ελικόπτερα και έξι μονάδες του Πολεμικού Ναυτικού.

Ο κ. Έρχιουρμαν τόνισε ότι το βάθος στο σημείο όπου βυθίστηκε το πλοίο - 514 μέτρα - δυσχεραίνει σημαντικά τις επιχειρήσεις, επισημαίνοντας ότι, υπό τις παρούσες συνθήκες, δεν φαίνεται εφικτή η πρόσβαση στο εσωτερικό του πλοίου για τον εντοπισμό τυχόν ατόμων που ενδέχεται να βρίσκονται σε αυτό.

Πρόσθεσε ότι οι έρευνες συνεχίζονται με τη χρήση διαφόρων τεχνολογικών μέσων.

Σημειώνεται πως ο λεγόμενος «πρωθυπουργός» των κατεχομένων, Ουνάλ Ουστέλ, είχε αναφέρει σε δηλώσεις του πως εκτιμάται πως κάποιοι άνθρωποι βρίσκονται μέσα στο πλοίο, το οποίο βρίσκεται εξ ολοκλήρου κάτω από το νερό.

Άγνωστη ακόμη η αιτία

Η αιτία εισροής υδάτων παραμένει άγνωστη. Το περιστατικό σημειώθηκε ενώ ολόκληρη η Κύπρος επηρεάζεται από έντονα καιρικά φαινόμενα και ισχυρούς ανέμους. Ωστόσο, δεν υπάρχει ακόμη επίσημη διαπίστωση ότι η ανατροπή προκλήθηκε από την κακοκαιρία.

Σύμφωνα με διεθνείς βάσεις δεδομένων πλοίων, το Filo Jet είναι ταχύπλοο επιβατηγό μήκους περίπου 40,5 μέτρων και πλάτους 10,4 μέτρων, το οποίο κατασκευάστηκε το 2000. Εκτελούσε τακτικά το δρομολόγιο Κερύνεια – Τασουτζού, με χρόνο ταξιδιού περίπου δύο ώρες. Η κατάσταση του σκάφους, οι συνθήκες υπό τις οποίες επετράπη ο απόπλους και η αιτία της εισροής υδάτων αναμένεται να αποτελέσουν αντικείμενο έρευνας.

 

5573474677592511 image

  

5573475518907655 image

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Promotional Rep NewsFeed
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ