powered by inbusiness-news-logo cbn omada-logo celebrity-logo LOGO-PNG-108

Διπλές «εκλογές» στα κατεχόμενα τον Δεκέμβριο-Καταργείται η οριζόντια ψηφοφορία

Το «υπουργικό συμβούλιο» ενέκρινε απόφαση για διεξαγωγή διπλής «εκλογικής διαδικασίας» στις 6 Δεκεμβρίου και να γίνουν μαζί οι «τοπικές» και οι «βουλευτικές εκλογές», ανέφερε ο «πρόεδρος της βουλής», Ζιγιά Όζτoυρκλερ, λέγοντας ότι το θέμα θα εξετάσει η «βουλή», όπως και την κατάργηση της οριζόντιας ψήφου.

Σε συνέντευξή του στην Κιπρις ποστασί, πρόσθεσε ότι πρόκειται για δύο διαφορετικές «νομικές διαδικασίες». Το «νομοσχέδιο» για την κατάργηση της οριζόντιας - μικτής ψήφου κατατέθηκε στη «βουλή», είπε, την περασμένη εβδομάδα.

Η ημερομηνία των «εκλογών», ανέφερε, είναι απόφαση της «βουλής», ενώ η κατάργηση της μικτής ψήφου ρυθμίζεται στο πλαίσιο του «νόμου περί εκλογών και δημοψηφίσματος» και θα πρέπει να ολοκληρωθεί έως τις 10 Οκτωβρίου. Γι’ αυτό, συμπλήρωσε, η «βουλή» πρέπει να συνεδριάσει εκτάκτως τον Σεπτέμβριο.

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Promotional Rep NewsFeed
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ