powered by inbusiness-news-logo cbn omada-logo celebrity-logo LOGO-PNG-108

Έκανε και δεύτερο podcast μιας ώρας υπό... επίβλεψη ο βαρυποινίτης πριν από δύο ημέρες, χωρίς να τον πάρουν χαμπάρι-Δέκα μόνο οι κρατούμενοι στην Πτέρυγα 10

Την ανεξέλεγκτη -σε διάφορα επίπεδα- κατάσταση που επικρατεί στις Κεντρικές Φυλακές, επιβεβαίωσε το... νέο podcast βαρυποινίτη που δημοσιεύτηκε στις 15 Αυγούστου σε κανάλι στο youtube, το οποίο έλαβε διαστάσεις εκτός Κύπρου, αφού δημοσιεύτηκε σε Τουρκικά ΜΜΕ. Και αυτό διότι, όχι γιατί δεν είναι γνωστή η χρήση κινητών στις Φυλακές, αφού εξάλλου δεν είναι η πρώτη φορά που ισοβίτες συμμετέχουν σε συνεντεύξεις και συνδέσεις στα social media, αλλά επειδή ο εν λόγω κρατούμενος κρατείται στην Πτέρυγα 10. 

Πρόκειται για πτέρυγα, που θεωρείται υψίστης ασφαλείας και υπάρχουν κάμερες σε κάθε σημείο, καθώς σε αυτή κρατούνται πρόσωπα που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας. Μάλιστα, το πιο σημαντικό, είναι το γεγονός πως οι κρατούμενοι στην συγκεκριμένη πτέρυγα δεν υπερβαίνουν τους δέκα, ωστόσο ο ένας εξ αυτών κατάφερε να παραχωρήσει συνέντευξη μέσω Skype, χωρίς να γίνει αντιληπτός από κανένα. Ως εκ τούτου, εύλογα προκύπτουν ερωτήματα σε σχέση με άλλες πτέρυγες, όπου είναι υπερπλήρεις και ο αριθμός των κρατουμένων, αναπόφευκτα, δεν μπορεί να ελεγχθεί όπως στην περίπτωση της πτέρυγας 10.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: ΒΙΝΤΕΟ: Νέος σάλος στις Κεντρικές, βαρυποινίτης σε podcast στο youtube-Ισχυρίστηκε πως μίλησε με... Τραμπ και Μασκ, πήρε διαστάσεις σε Τουρκικά ΜΜΕ

Εξίσου σημαντικό είναι το γεγονός ότι ο κατάδικος Taner Tolga Tarlacı, γνωστός από το τηλεοπτικό παιχνίδι Survivor, ο οποίος καταδικάστηκε το 2023 από το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Αμμοχώστου σε τρεις κατηγορίες βιασμού, στέρησης της ελευθερίας με σκοπό την υποβολή σε σεξουαλική κακοποίηση και απειλής βιαιοπραγίας, έδινε συνέντευξη για 55 λεπτά, χωρίς να τον ενοχλήσει οποιοσδήποτε, με τον ίδιο μάλιστα να αναφέρει την πτέρυγα που κρατείται και να δίνει λεπτομέρειες, οι οποίες έχουν δημοσιευτεί και το βίντεο μετρά πάνω από 60 χιλιάδες προβολές. 

Taner: Στην Πτέρυγα 10 είμαστε μόνο δέκα άτομα. Στην προηγούμενη πτέρυγα ήμασταν πεντακόσιοι. Όταν υπάρχουν πεντακόσιοι άνθρωποι, υπάρχουν και αυτοί που σε αγαπούν και αυτοί που δεν σε αγαπούν. Παίζαμε ποδόσφαιρο. Έβαζα γκολ. Φώναζα "banana, banana". Υπήρχαν άνθρωποι που με συμπαθούσαν. Αλλά οι πεντακόσιοι κρατούμενοι ήταν πάρα πολλοί.

Παρουσιαστής: Άκουσα ότι οι φυλακές στην Κύπρο είναι υπερπλήρεις.

Taner: Ναι, είναι πάρα πολύ γεμάτες. Χθες αποφυλακίστηκαν εξήντα οκτώ άτομα. Πήραν χάρη από τον Πρόεδρο. Οι φυλακές είναι γεμάτες. Τώρα κοιμούνται δύο-δύο στα κελιά. Εγώ όμως είμαι άνετα. Έχω δικό μου κρεβάτι. Έχω στρώμα. Είμαι μόνος μου στο δωμάτιο. Παλιά είχα τηλεόραση. Την πήραν. 

Σε ερώτηση πώς κατάφερε να μιλήσει μέσω διαδικτύου από τις Κεντρικές Φυλακές, ισχυρίζεται πως κατάφερε να κρύψει τα χαρτιά που κρατούσε και αφορούσαν την υπόθεση του, χωρίς να ελεγχθεί, ενώ στη συνέχεια αναφέρει πως στην Πτέρυγα 10 κρατούνται πρόσωπα που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας.  

Taner: Κι εγώ δεν κατάλαβα πώς έγινε. Δεν μου πήραν τα χαρτιά μου. Τα έκρυψα στην πίσω τσέπη. Τα έκρυψα μέσα στα οπίσθιά μου. Μετά τα έβγαλα. Μάλλον δεν τα είδαν. Αλλιώς δεν θα μου επέτρεπαν να κάνω αυτή τη συνομιλία.

Παρουσιαστής: Αν μάθουν ότι έκανες αυτή τη συνομιλία, μπορεί να τιμωρηθείς.

Taner: Ειλικρινά, δεν με νοιάζει ιδιαίτερα.

Παρουσιαστής: Εξάλλου βρίσκεσαι στην πτέρυγα των ψυχικά ασθενών. Ίσως σε συγχωρήσουν.

Taner: Ναι. Ήδη βρίσκομαι στην πτέρυγα του ψυχιατρείου. Βρήκα καινούργιο δικηγόρο. Αν μου κάνουν νέα υπόθεση, θα ενημερώσω τον δικηγόρο μου. Το πολύ να μου δώσουν δύο μήνες επιπλέον ποινή. Έτσι κι αλλιώς, από τη δεκαετή ποινή μου έχουν απομείνει πέντε χρόνια και επτά μήνες.

Ο βαρυποινίτης στη συνέντευξη του, αναφέρθηκε εκτενώς στην υπόθεση του, δηλώνοντας αθώος, ενώ μεταξύ άλλων μίλησε και για τις συνθήκες κράτησης του στις Κεντρικές Φυλακές, ισχυριζόμενος πως δέχεται ρατσιστική μεταχείριση. 

Taner: Είμαι φυλακισμένος άδικα εδώ και τέσσερα χρόνια.

Παρουσιαστής: Πώς είναι εκεί; Υπάρχει ρατσισμός; Πώς είναι οι δεσμοφύλακες;

Taner: Φίλε, για να είμαι ειλικρινής, δεν συμπαθούν τους ανθρώπους από τη χώρα μας. Όμως εγώ μοιάζω λίγο με Γερμανό.

Παρουσιαστής: Να λες ότι είσαι Αλβανός. Να λες "I'm Albanian".

Taner: Τα μάτια μου είναι γαλανά. Κοίτα, μοιάζω με Γερμανό.

Παρουσιαστής: Να λες ότι γεννήθηκες στη Γερμανία ή ότι είσαι Αλβανός.

Taner: Καμιά φορά λέω ότι γεννήθηκα στη Γερμανία. Αλλά όχι... Είμαστε Τούρκοι. Γεννηθήκαμε στην Τουρκία.

Παρουσιαστής: Οι δεσμοφύλακες είναι οι χειρότεροι;

Taner: Όχι. Τώρα μου φέρονται καλά. Στο προηγούμενο τμήμα (πτέρυγα) είχα κάποια προβλήματα. Τώρα με μετέφεραν στην ψυχιατρική πτέρυγα. Εκεί δηλαδή όπου δίνουν ενέσεις και χάπια στους ψυχικά ασθενείς.

Παρουσιαστής: Ναι.

Taner: Τα έχασα. Μέσα σε αυτά τα τέσσερα χρόνια τα έχασα. Έπαθα ψυχολογική κατάρρευση. Τέσσερα χρόνια είμαι μέσα ενώ είμαι αθώος. Γι' αυτό τώρα με μετέφεραν στην πτέρυγα του ψυχιατρείου. Βρίσκομαι τώρα στην Πτέρυγα 10.

Πέραν των πιο πάνω, ο βαρυποινίτης ισχυρίζεται πως κατάφερε να μιλήσει με τον Ίλον Μασκ, ο οποίος τον έφερε σε επαφή με τον Πρόεδρο της Αμερικής, Ντόναλντ Τραμπ. Ωστόσο, σύμφωνα με τα όσα αφηγείται, ο Τραμπ του είπε ότι, λόγω του πολέμου των ΗΠΑ με το Ιράν, δεν μπορούσε να παρέμβει άμεσα, αλλά ότι θα προσπαθούσε να τον βοηθήσει επικοινωνώντας με τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν και τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Taner:  Βρήκα τον αριθμό τηλεφώνου του Elon Musk και τον κάλεσα. Μέσω του Elon Musk βρήκα τον αριθμό του Donald Trump. Επικοινώνησα με τον Donald Trump. Μου είπε ότι, επειδή αυτή τη στιγμή οι Ηνωμένες Πολιτείες βρίσκονται σε πόλεμο με το Ιράν, δεν μπορεί να με βοηθήσει άμεσα. Μου είπε όμως ότι θα επικοινωνήσει με τον Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερνοτογάν και επίσης με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και ότι, με κάποιον τρόπο, θα προσπαθήσουν να με βγάλουν από εδώ. Αυτή είναι η κατάσταση.  Είμαι αθώος. Ζητώ βοήθεια από τον Πρόεδρο Ερντογάν, τον Donald Trump και τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Αν μπορούν να βοηθήσουν, ας βοηθήσουν. Cenk Hoca, περιμένω τη βοήθειά σου. Ετοίμασε σωστά αυτό το βίντεο.

Παρουσιαστής: Μην ανησυχείς. Θα βάλω ανακοίνωση πριν το ανεβάσω.

Taner: Πάρε τα πιο σημαντικά αποσπάσματα. Ανέβασέ τα στο Twitter. Ειδικά το σημείο όπου λέω ότι μίλησα με τον Donald Trump και ότι πήρα τον αριθμό μέσω του Elon Musk. Βάλε και την ώρα που θα δημοσιευθεί το βίντεο.

Ωστόσο, επιβεβαιώνοντας πως ουδείς πήρε χαμπάρι και ότι οι έλεγχοι είναι τρύπιοι, ο βαρυποινίτης φαίνεται να παραχώρησε και... δεύτερο podcast στο ίδιο κανάλι, το οποίο διαρκεί 58 λεπτά. Κάτι που προκύπτει από δημοσιεύσεις στο youtube στις 23 Αυγούστου, όπου ο κρατούμενος εμφανίζεται με διαφορετικά ρούχα και το περιεχόμενο της συζήτησης διευρύνεται. 

Μεταξύ άλλων επαναλαμβάνει πως καταδικάστηκε άδικα, ενώ στη συνέχεια συνδέει την καταδίκη του με την τουρκική εισβολή στην Κύπρο το 1974, λέγοντας πως πρόκειται για εκδίκηση. 

Taner: Αξιότιμε λαέ μου, αξιότιμο έθνος μου, αγαπητοί συμπολίτες μου, αγαπητοί εκπρόσωποι του Τύπου. Πρώτα απ' όλα, σας εκφράζω τον σεβασμό και την αγάπη μου. Στο προηγούμενο βίντεο που έκανα με τον YouTuber Cenk Hoca, στο οποίο φορούσα ένα μπλε μπλουζάκι, σας είχα εξηγήσει τι είδους ρατσισμό αντιμετωπίζω στη Νότια Κύπρο. Παρόλο που το βίντεο δεν προβλήθηκε από τις ειδησεογραφικές ιστοσελίδες στο διαδίκτυο, προσέλκυσε πολύ μεγάλο ενδιαφέρον. Εδώ και σχεδόν τέσσερα χρόνια βρίσκομαι άδικα στη φυλακή. Το Δικαστήριο της Νότιας Κύπρου, χωρίς να έχει στα χέρια του κανένα αποδεικτικό στοιχείο, κανέναν λόγο και καμία αιτία, επέβαλε σε εμένα, τον Taner του Survivor, ποινή φυλάκισης δέκα ετών. Στο προηγούμενο βίντεό μου σας είχα αποδείξει με έγγραφα πώς ο εισαγγελέας στο δικαστήριο απειλούσε τους δικαστές και πώς, στη συνέχεια, όταν το Εφετείο δεν βρήκε κανένα αποδεικτικό στοιχείο, οι τρεις δικαστές έστησαν ένα σενάριο, μια ταινία. Ο τίτλος αυτής της ταινίας είναι: "Ρατσισμός και μαφία στο Δικαστήριο της Νότιας Κύπρου."

Εκτίθεται το Υπουργείο Δικαιοσύνης 

Παρά το σάλο που προκλήθηκε, για άλλη μια φορά το Υπουργείο Δικαιοσύνης αντί να διατάξει έρευνα ώστε να διαφανούν τα τρύπια μέτρα ή τι πήγε λάθος, επέλεξε να εκδώσει ανακοίνωση, με την οποία στην ουσία αναφέρει πως δεν προκύπτει οποιοδήποτε ζήτημα, αφού η συνομιλία του βαρυποινίτη ήταν εγκεκριμένη και μάλιστα ήταν υπό την εποπτεία του προσωπικού. 

Ωστόσο, αναφέρει πως δεν είχε δοθεί άδεια για παραχώρηση συνέντευξης και η καταγραφή έγινε από τον συνομιλητή, λέγοντας περαιτέρω ότι «η επικοινωνία ήταν εγκεκριμένη και έγινε σε καθορισμένο χώρο, υπό την προβλεπόμενη εποπτεία μέλους του προσωπικού. Ο κρατούμενος δεν είχε στην κατοχή του ούτε χρησιμοποίησε κινητό τηλέφωνο και δεν είχε ανεξέλεγκτη πρόσβαση στο διαδίκτυο».

Αναφορά που εγείρει ερωτήματα, αφού ο κρατούμενος σε τουλάχιστον δύο διαφορετικές περιπτώσεις έδινε συνέντευξη, χωρίς να αντιληφθούν οι ενέργειες του. 

Επίσης, ερωτήματα εγείρει και η αναφορά του Υπουργείο ότι «η έγκριση αφορούσε επικοινωνία με δηλωθέν πρόσωπο στο εξωτερικό», κάτι που συνεπάγεται με απουσία ελέγχου ως προς τα πρόσωπα που οι κρατούμενοι επικοινωνούν. 

Πάντως, αξίζει να αναφερθεί πως πηγές από τις Φυλακές που είναι γνώστες των κανονισμών, θέλησαν να αναφέρουν πως η επικοινωνίες μέσω skype επιτρέπονται για περίπου 30 λεπτά, ωστόσο οι επικοινωνίες του εν λόγω κρατουμένου κράτησαν και στις δύο περιπτώσεις, περίπου μια ώρα. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Πυροβολεί τα πόδια του το Υπουργείο Δικαιοσύνης-Είχε εγκριθεί το... podcast του βαρυποινίτη, ήταν υπό εποπτεία αλλά δεν γνώριζαν πως ήταν συνέντευξη

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Promotional Rep NewsFeed
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ