powered by inbusiness-news-logo cbn omada-logo celebrity-logo LOGO-PNG-108

Οι βαθμολογίες της F1 μετά τη νίκη του Ράσελ στο Sprint της Ολλανδίας

Ο Ράσελ ηγήθηκε από την πολ ποζίσιον στην πρώτη στροφή και έφτασε αλάνθαστος στην καρό σημαία, με αποτέλεσμα να πάρει τους 8 βαθμούς της νίκης εμπρός από τους Σαρλ Λεκλέρ και Λάντο Νόρις.

Ο Αντονέλι με την τέταρτη θέση του πήρε 5 βαθμούς, κι έτσι η διαφορά του στην κορυφή του πρωταθλήματος από τον Ράσελ μειώθηκε στους 56 β. Παρά την 7η θέση του, ωστόσο, ο Χάμιλτον κράτησε τη δεύτερη θέση της βαθμολογίας, ανάμεσα στους δύο οδηγούς της Mercedes, με 53 βαθμούς υστέρηση από τον πρωτοπόρο Ιταλό.

Στους κατασκευαστές, η Mercedes και η Ferrari συνεχίζουν τη μονομαχία τους στην κορυφή. Η ομάδα του Μπράκλεϊ διεύρυνε λίγο το προβάδισμά της, στους 76 βαθμούς, ενώ η McLaren ακολουθεί ακόμα 86 βαθμούς πιο πίσω.

Αναλυτικά οι βαθμολογίες των οδηγών και των κατασκευαστών μετά τον αγώνα Sprint της Ολλανδίας, στο πλαίσιο του 12ου GP του πρωταθλήματος της Formula 1 2026:

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΟΔΗΓΩΝ

Κίμι Αντονέλι – 224

Λιούις Χάμιλτον – 171

Τζορτζ Ράσελ – 168

Σαρλ Λεκλέρ – 145

Λάντο Νόρις – 134

Μαξ Φερστάπεν – 112

Όσκαρ Πιάστρι – 96

Ιζάκ Χάτζαρ – 68

Πιέρ Γκασλί – 43

Λίαμ Λόσον – 43

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΩΝ

Mercedes – 392

Ferrari – 316

McLaren – 230

Red Bull Racing – 180

RB – 66

Alpine – 62

Haas – 21

Audi – 12

Williams – 11

Aston Martin – 1

Cadillac – 0

Πηγή: sport24.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ