Την ανησυχία του για τις επιπτώσεις που προκαλεί στη λειτουργία του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου η εκκρεμότητα στον διορισμό νέων μελών του Διοικητικού Συμβουλίου εκφράζει το NGO Support Centre. Όπως αναφέρει, η απουσία της απαιτούμενης απαρτίας έχει ως αποτέλεσμα το υφιστάμενο Συμβούλιο να μην μπορεί από τον Φεβρουάριο να λαμβάνει αποφάσεις και να προχωρά στις αναγκαίες εγκρίσεις, με συνέπειες για προγράμματα και δράσεις που απευθύνονται σε οργανώσεις και ομάδες νέων.
Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε «με αφορμή την πρόσφατη ανακοίνωση διορισμών σε ημικρατικούς οργανισμούς και τη διαφαινόμενη παράταση στη διαδικασία διορισμού μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου (ΟΝΕΚ), το NGO Support Centre εκφράζει την έντονη ανησυχία του για τις συνεχιζόμενες επιπτώσεις στη λειτουργία του Οργανισμού».
Όπως σημείωσε «λόγω απουσίας της απαραίτητης απαρτίας, το σημερινό Διοικητικό Συμβούλιο, από τον Φεβρουάριο, δεν είναι σε θέση να λαμβάνει αποφάσεις και να προχωρά στις απαραίτητες εγκρίσεις. Η κατάσταση αυτή έχει δημιουργήσει αλυσιδωτές επιπτώσεις στα προγράμματα του Οργανισμού, επηρεάζοντας μεταξύ άλλων την υλοποίηση του προγράμματος "Πρωτοβουλίες Νέων", μια σημαντική ευκαιρία χρηματοδότησης για οργανώσεις νεολαίας και άτυπες ομάδες νέων».
Παράλληλα, σημείωσε πως «φαίνεται δεν θα διοργανωθεί το φετινό Φεστιβάλ Νέων, στερώντας από δεκάδες ΜΚΟ μια ουσιαστική ευκαιρία ορατότητας, προβολής και δικτύωσης μέσω του καθιερωμένου NGO Fair, το οποίο αποτελεί πλέον αναπόσπαστο μέρος του Φεστιβάλ. Η περαιτέρω καθυστέρηση δεν αφορά μόνο στη λειτουργία του ΟΝΕΚ. Ενδέχεται να επηρεάσει τη λειτουργία και τη βιωσιμότητα αρκετών οργανώσεων νεολαίας, αποδυναμώνοντας τη δυνατότητά τους να υλοποιούν δράσεις και να προωθούν πολιτικές για την ευημερία των νέων».
Κάλεσε το Υπουργικό Συμβούλιο «να προχωρήσει άμεσα σε αντικατάσταση των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΝΕΚ που έχουν παραιτηθεί, ώστε να αποκατασταθεί το συντομότερο δυνατό η ομαλή λειτουργία του Οργανισμού. Παράλληλα, καλούμε στη λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων, ώστε να αποτραπεί η επανάληψη μιας παρόμοιας κρίσης στο μέλλον».











