Νέα πυρκαγιά εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Ασώματος Ρεθύμνου, προκαλώντας την εκκένωση τεσσάρων περιοχών.
Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, το Κέντρο Επιχειρήσεων ενημερώθηκε για την πυρκαγιά περίπου στις 13:15 και κινητοποίησε άμεσα επίγειες και εναέριες δυνάμεις.
Στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετέχουν 18 πυροσβέστες με μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος της 3ης ΕΜΟΔΕ και έξι πυροσβεστικά οχήματα, ενώ από αέρος επιχειρούν τρία ελικόπτερα. Συνδρομή παρέχουν επίσης υδροφόρες του Δήμου Ρεθύμνου.
Παράλληλα, στις 13:25 εστάλη προειδοποιητικό μήνυμα μέσω του 112 προς όσους βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή, καλώντας τους να ακολουθούν τις οδηγίες των αρμόδιων αρχών, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις συνεχίζουν τις προσπάθειες για τον περιορισμό της φωτιάς.
Στη συνέχεια εστάλη μήνυμα εκκένωσης των περιοχών Γέφυρα, Μοναστήρι και Λίμνη Πρέβελης. Οι πολίτες καλούνται να απομακρυνθούν προς Λευκόγεια.
⚠️ Ενεργοποίηση 1️⃣1️⃣2️⃣
— 112 Greece (@112Greece) July 30, 2026
🆘 Δασική πυρκαγιά στην περιοχή #Ασώματος της Περιφερειακής Ενότητας #Ρεθύμνου
‼️ Αν βρίσκεστε στις περιοχές #Γέφυρα #Μοναστήρι και #Λίμνη_Πρέβελης απομακρυνθείτε προς #Λευκόγεια
‼️ Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών
ℹ️ https://t.co/1XyhLLFTsM…
Στη συνέχεια, με νέο 112 ζητήθηκε εκκένωση της περιοχής Γιαννιού.
⚠️ Ενεργοποίηση 1️⃣1️⃣2️⃣
— 112 Greece (@112Greece) July 30, 2026
🆘 Δασική πυρκαγιά στην περιοχή #Ασώματος της Περιφερειακής Ενότητας #Ρεθύμνου
‼️ Αν βρίσκεστε στις περιοχές #Γιαννιού #Γέφυρα #Μοναστήρι και #Λίμνη_Πρέβελης απομακρυνθείτε προς #Λευκόγεια
‼️ Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών
ℹ️ https://t.co/1XyhLLFTsM…
Πηγή: iefimerida.gr
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
- Ριπές 125 χιλιομέτρων ανά ώρα φουντώνουν τη φωτιά στο Ρέθυμνο, στη μάχη πάνω από 220 πυροσβέστες-Καθηλωμένα τα εναέρια μέσα (pics)
- Οι τελευταίες στιγμές των δύο πυροσβεστών στο Ρέθυμνο-Ήταν μόλις 20 μέτρα από τους συναδέλφους τους αλλά ο καπνός τους τύφλωσε
- ΒΙΝΤΕΟ: Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες σε Κρήτη και Λέσβο, πύρινο μέτωπο 20 χιλιόμετρα στο Ρέθυμνο-Τρεις νεκροί από τις φωτιές









