powered by inbusiness-news-logo cbn omada-logo celebrity-logo LOGO-PNG-108

LIVE: Αγκάθι για πρόοδο στο Κυπριακό και σύγκλιση άτυπης πενταμερούς η Τουρκία-Όσα προκύπτουν από την μέχρι στιγμής επίσκεψη Γκουτέρες (pics&vid)

Με στόχο να ανοίξει τον δρόμο για την πραγματοποίηση άτυπης πενταμερούς διάσκεψης κατά την οποία να ανακοινωθεί η επανέναρξη ουσιαστικών διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό στη βάση του καθορισμένου από τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας πλαισίου λύσης του προβλήματος, βρίσκεται από χθες το βράδυ στο νησί ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες.

Ο Αντόνιο Γκουτέρες, η θητεία του οποίου ολοκληρώνεται στο τέλος του έτους, επιχειρεί μέσα από μια νέα ύστατη για τον ίδιο πρωτοβουλία που ανέλαβε από τον περασμένο Μάρτιο, να βγάλει το Κυπριακό από την παρατεταμένη στασιμότητα στην οποία περιήλθε τα τελευταία σχεδόν δέκα χρόνια και να αφήσει στον διάδοχό του μια καλή παρακαταθήκη, που να του επιτρέπει να εργαστεί με τα εμπλεκόμενα μέρα για την επίτευξη συνολικής διευθέτησης. 

Ο κ. Γκουτέρες, ο οποίος επισκέπτεται την Κύπρο για πρώτη φορά κατά την δεκαετή παρουσία του στα ηνία του ΟΗΕ και έπειτα από τον Μπαν Κι Μουν πριν από 16 χρόνια, θα επιχειρήσει κατά το προσεχές διήμερο, αρχής γενομένης από σήμερα, μέσα από τις διαδοχικές επαφές του με τους δύο ηγέτες, Νίκο Χριστοδουλίδη και Τουφάν Ερχιουρμάν, να δώσει ώθηση στον διάλογο και να σπρώξει, κατά την προσφιλή φρασεολογία των Η.Ε., το Κυπριακό προς τα εμπρός.

Ο REPORTER θα παρακολουθεί τις κρίσιμες επαφές του Αντόνιο Γκουτέρες στην Λευκωσία σήμερα και αύριο και θα σας μεταφέρει λεπτό προς λεπτό όλες τις εξελίξεις.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Promotional Rep NewsFeed
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ