powered by inbusiness-news-logo cbn omada-logo celebrity-logo LOGO-PNG-108

Επιδόθηκαν κατηγορητήρια σε Δρουσιώτη και Σάντη-Σε δίκη αντιμέτωποι με 101 κατηγορίες

Κατηγορητήρια επιδόθηκαν σε Μακάριο Δρουσιώτη και λεγόμενη Σάντη, για την υπόθεση που απασχόλησε έντονα την κοινή γνώμη, μετά τους δημόσιους ισχυρισμούς που διατύπωσε ο συγγραφέας και ερευνητής, εμπλέκοντας πολιτικούς, δικαστές και κρατικούς αξιωματούχους, οι οποίοι διερευνήθηκαν με την Αστυνομία να καταλήγει ότι διαψεύστηκαν μέσα από τις εξετάσεις της, ενώ τα μηνύματα που είχαν δημοσιευτεί κρίθηκαν ως κατασκευασμένα, όπως παραδέχθηκε η Σάντη. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρώτος κατηγορούμενος είναι ο Μακάριος Δρουσιώτης και κατηγορούμενη 2 η λεγόμενη Σάντη, που θα αντιμετωπίσουν 101 κατηγορίες. Σημειώνεται ότι αν και η Σάντη παραδέχθηκε ότι ήταν ιθύνων νους και ότι διοχέτευσε τα μηνύματα, στο κατηγορητήριο είναι η δεύτερη κατηγορούμενη. 

Υπενθυμίζεται ότι η Σάντη ισχυρίστηκε ότι ήταν πλαστά τα μηνύματα, ενώ η Αστυνομία είχε ισχυριστεί ότι απέστειλε τα μηνύματα στη Europol, εντούτοις στη συνέχεια διαπιστώθηκε ότι από το μαρτυρικό υλικό απουσίαζαν οι συσκευές. 

Μάλιστα η λεγόμενη Σάντη είχε παραδώσει λάθος συσκευή στην Αστυνομία και όταν διαπιστώθηκε αυτό είχε αναφέρει πως ξέχασε πως κατασκεύασε τα μηνύματα με άλλη συσκευή που δεν εντοπίστηκε ποτέ. 

Σε ανακοίνωσή της, η Νομική Υπηρεσία αναφέρει «κατόπιν μελέτης του μαρτυρικού υλικού που διαβιβάστηκε στον Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας από την Αστυνομία στις 30 Ιουνίου 2026 σε σχέση με την υπόθεση «Σάντη», ο Γενικός Εισαγγελέας καταχώρισε σήμερα, ενώπιον Δικαστηρίου, ποινική υπόθεση κατά δύο φυσικών προσώπων».

Σημειώνει πως «το κατηγορητήριο περιλαμβάνει συνολικά 101 κατηγορίες, οι οποίες αφορούν στα αδικήματα της κατάρτισης πλαστού εγγράφου, της κυκλοφορίας πλαστού εγγράφου, της δημοσίευσης ψευδών ειδήσεων, καθώς και της παρενόχλησης. Η υπόθεση θα εκδικαστεί από το Κακουργιοδικείο Λευκωσίας».

Σε ανάρτησή του, ο πρώην ευρωβουλευτής, Δημήτρης Παπαδάκης, αναφερόμενος στην εξέλιξη που προέκυψε, έγραψε, «όταν με ύφος χιλίων καρδιναλίων σπίλωνε αξιοπρέπεια και προσωπικότητες ,έστελνε κόσμο στα νοσοκομεία με τα παραμύθια του ήταν ωραία .Ξεκινάει η αντίστροφη μέτρηση για τον λογαριασμό. Θα αμφισβητήσει εκ προοιμίου και τα δικαστήρια στα πλαίσια του imish αντισυστημικού;»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Promotional Rep NewsFeed
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ