powered by inbusiness-news-logo cbn omada-logo celebrity-logo LOGO-PNG-108

Πάνω από 4.800 οι νεκροί από τους ισχυρούς σεισμούς στη Βενεζουέλα-Αυξάνεται ο αριθμός των θυμάτων

Τους 4.829 έφθασε ο αριθμός των νεκρών από τους δύο ισχυρούς σεισμούς που έπληξαν τη Βενεζουέλα στις 24 Ιουνίου, σύμφωνα με νεότερο επίσημο απολογισμό που ανακοίνωσε ο Πρόεδρος του κοινοβουλίου Χόρχε Ροδρίγκες. Οι τραυματίες ανέρχονται σε 16.740, ενώ 17.907 άνθρωποι έχουν μείνει άστεγοι.

Ο προηγούμενος επίσημος απολογισμός έκανε λόγο για 4.734 νεκρούς, με τον αριθμό των θυμάτων να συνεχίζει να αυξάνεται καθώς προχωρούν οι επιχειρήσεις έρευνας και η αποτίμηση των καταστροφών.

Οι αρχές δεν έχουν δώσει στη δημοσιότητα επίσημο αριθμό αγνοουμένων. Κατά τα πρώτα 24ωρα μετά τους φονικούς σεισμούς, ο ΟΗΕ είχε εκτιμήσει ότι οι αγνοούμενοι ενδέχεται να ανέρχονταν σε περίπου 50.000.

Οι δύο σεισμικές δονήσεις, μεγέθους 7,2 και 7,5 βαθμών, σημειώθηκαν με διαφορά μόλις 39 δευτερολέπτων και προκάλεσαν εκτεταμένες καταστροφές στη βόρεια Βενεζουέλα.

Ιδιαίτερα επλήγησαν η πρωτεύουσα Καράκας και τα περίχωρά της, καθώς και η γειτονική πολιτεία Λα Γουάιρα, όπου χιλιάδες σεισμόπληκτοι εξακολουθούν να διαμένουν σε πρόχειρους καταυλισμούς.

Πηγή: KΥΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Promotional Rep NewsFeed
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ