powered by inbusiness-news-logo cbn omada-logo celebrity-logo LOGO-PNG-108

Ζητά διερεύνηση των ευρημάτων του πορίσματος για το Κράτος Μαφία ο Δικηγορικός Σύλλογος-«Οι διαπιστώσεις εγείρουν σοβαρά ζητήματα»

Στην πρώτη επίσημη τοποθέτησή του για το πόρισμα της Ανεξάρτητης Αρχής κατά της Διαφθοράς, για το πόρισμα Κράτος Μαφία, το οποίος εντοπίζει ενδεχόμενη διάπραξη αδικημάτων από δεκατρία φυσικά και δύο νομικά πρόσωπα, ανάμεσα στα οποία ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας, δικηγόροι και δικηγορικά γραφεία, προέβη ο Δικηγορικός Σύλλογος, ο οποίος καλεί τις αρμόδιες Αρχές να προχωρήσουν σε διερεύνηση των συμπερασμάτων της Αρχής. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ

Στην ανακοίνωσή του, διαμηνύει ότι θα παρακολουθεί το ζήτημα και θα παραμείνει στη διάθεση της Πολιτείας, στο πλαίσιο του θεσμικού του ρόλου. 

Όπως αναφέρει, «ο Παγκύπριος Δικηγορικός Σύλλογος παρακολουθεί με ιδιαίτερο προβληματισμό τα πορίσματα και τις διαπιστώσεις της Ανεξάρτητης Αρχής κατά της Διαφθοράς, τα οποία εγείρουν σοβαρά ζητήματα που άπτονται της χρηστής διοίκησης, της λογοδοσίας και της εύρυθμης λειτουργίας των θεσμών».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ανοιχτό το ενδεχόμενο για αυτεπάγγελτη έρευνα από τον Παγκύπριο Δικηγορικό Σύλλογο για το Κράτος Μαφία-«Συγκλονιστικά τα ευρήματα»

Σημείωσε πως «η διασφάλιση της καλής φήμης της χώρας και η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης του κοινού στους Θεσμούς, επιβάλλουν όπως οι αρμόδιες αρχές του Κράτους προχωρήσουν σε διερεύνηση των συμπερασμάτων της Αρχής στο πλαίσιο των συνταγματικά κατοχυρωμένων διαδικασιών και με σεβασμό στο τεκμήριο της αθωότητας».

Καταλήγοντας, τόνισε ότι «ο Παγκύπριος Δικηγορικός Σύλλογος θα συνεχίσει να παρακολουθεί το ζήτημα και παραμένει στη διάθεση της Πολιτείας, στο πλαίσιο του θεσμικού του ρόλου».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: