Με μια σκληρή δήλωση αναφορικά με τις απειλές Τραμπ, το Ιράν προειδοποιεί ότι οποιαδήποτε επίθεση στο νησί Χαργκ θα επιφέρει μια «συντριπτική» απάντηση.
Ειδικότερα, ο επικεφαλής της επιτροπής εθνικής ασφάλειας στο κοινοβούλιο του Ιράν, Εμπραχίμ Αζίζι, δήλωσε στα κρατικά μέσα ενημέρωσης ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ θα λάβει μια ισχυρότερη και πιο επώδυνη απάντηση εάν κάνει οποιαδήποτε «απροσδιόριστη» κίνηση.
Επιπρόσθετα, σημείωσε ότι ο στρατός του Ιράν είναι πλήρως προετοιμασμένος και κατηγόρησε τον Ντόναλντ Τραμπ για ακανόνιστη συμπεριφορά.
Η προειδοποίηση έρχεται μετά τη δήλωση του Αμερικανού προέδρου ότι οι ΗΠΑ θα μπορούσαν να στοχοποιήσουν το νησί Χαργκ και άλλες ιρανικές πετρελαϊκές υποδομές εν μέσω της ευρείας κλιμάκωσης των εντάσεων σχετικά με τις ενεργειακές ροές.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα πλήξουν απόψε με μεγάλη σφοδρότητα το Ιράν, προειδοποίησε νωρίτερα ο Ντόναλντ Τραμπ.
«Κάποια στιγμή, σε ένα όχι πολύ μακρινό μέλλον, θα καταλάβουμε το νησί Χαργκ και άλλα σημεία ενεργειακών υποδομών και θα αναλάβουμε καθολικό έλεγχο των αγορών του πετρελαίου και του φυσικού αερίου του Ιράν, λίγο πολύ όπως κάναμε με την Βενεζουέλα», απείλησε με ανάρτησή του στο Truth Social ο Αμερικανός Πρόεδρος.
Πηγή: Iefimerida
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Πλήρη κατάληψη της νήσου Χαργκ και ενεργειακών εγκαταστάσεων προανήγγειλε ο Τραμπ-«Θα χτυπήσουμε πολύ σκληρά το Ιράν απόψε»











