Θετική εξέλιξη που θα βοηθήσει να μειωθούν οι ζημιές της φετινής τουριστικής περιόδου, χαρακτήρισε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ταξιδιωτικών και Τουριστικών Πρακτόρων Κύπρου (ACΤTA) Χάρης Παπαχαραλάμπους, την επαναφορά της Κύπρου από ΗΠΑ και Βρετανία στο κανονικό επίπεδο ταξιδιωτικής οδηγίας, επίπεδο 1.
«Από την άλλη χάθηκαν ήδη τρεις μήνες. Μέσα σε αυτούς τους τρεις μήνες θεωρώ ότι, λίγο πολύ, η εικόνα της χώρας ότι δεν τρέχει κάτι, έχει αποκατασταθεί», δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο κ. Παπαχαραλάμπους.
Αναφορικά με τα σημερινά δεδομένα στις τουριστικές αφίξεις, ο Πρόεδρος του ACΤTAείπε ότι «όσο περνά ο καιρός, η μείωση στις αφίξεις μικραίνει».
«Θεωρώ ότι αυτό θα συνεχίσει μέχρι και το τέλος της σεζόν», σημείωσε.
Ανέφερε, ωστόσο, ότι «είναι σχεδόν δεδομένο» ότι θα συνεχιστούν τα αρνητικά στοιχεία σε σχέση με τις αφίξεις, σε σχέση με πέρσι και αυτό «τουλάχιστον μέχρι να βγει το καλοκαίρι», όπου υπάρχει περίπτωση στη συνέχεια να αλλάξουν εκ νέου τα πτητικά προγράμματα των αεροπορικών εταιρειών.
Ο Πρόεδρος του ACΤTA είπε ότι «δεν είναι μόνο θέμα ζήτησης, είναι και θέμα αεροπορικών θέσεων για την Κύπρο, ειδικά που δεν μπορείς να την επισκεφθείς με κάποιον άλλο τρόπο».
«Από την στιγμή που οι (αεροπορικές) θέσεις είναι μειωμένες για το καλοκαίρι φέτος – έστω μικρό ποσοστό - σε σχέση με πέρσι, είναι δύσκολο κάποιος να αναμένει ότι θα έχει αύξηση στις αφίξεις».
Αναφερόμενος περαιτέρω στη μείωση των αεροπορικών θέσεων, ο κ. Παπαχαραλάμπους είπε ότι μετά τα γεγονότα της 28ης Φεβρουαρίου στο Ιράν «αρκετές εταιρείες προχώρησαν σε σχεδιασμό των πτήσεων τους, οι οποίες πολύ δύσκολα θα διαφοροποιηθούν στα μέσα του καλοκαιριού γιατί αυτά τα αεροπλάνα κάπου αλλού απασχολούνται».
Πηγή: ΚΥΠΕ











