powered by inbusiness-news-logo cbn omada-logo celebrity-logo LOGO-PNG-108

Επτάωρη η διαμαρτυρία των κτηνοτρόφων, συμφώνησαν για ραντεβού με τον Πρόεδρο την Τρίτη-Ελπίζουν σε εξεύρεση λύσεων

Επτά ώρες διήρκησε η διαμαρτυρία των κτηνοτρόφων, που άρχισε το πρωί από το ΓΣΠ και κατέληξε εν μέσω εντάσεων στο Προεδρικό Μέγαρο, με τους διαμαρτυρόμενους να αποφασίζουν, έπειτα από πρόταση της Κυβέρνησης να αναμένουν μέχρι την ερχόμενη Τρίτη, για να συναντήσουν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, μαζί με τις υπόλοιπες αγροτικές οργανώσεις. 

Οι κτηνοτρόφοι είχαν μαζευτεί το πρωί στο ΓΣΠ και σε κάποια στιγμή γύρω στις 11:00, όταν αποφάσισαν να αρχίσουν να πορεύονται προς το Προεδρικό Μέγαρο, μέλη της Αστυνομίας στάθηκαν απέναντί τους, μη επιτρέποντας τους να απομακρυνθούν από το σημείο. Τότε, τα αίματα άναψαν, ενώ καταγράφηκαν και λεκτικές αντιπαραθέσεις.

Από τη μια, οι κτηνοτρόφοι επιδίωκαν να μεταβούν στο Προεδρικό με τα φορτηγά τους, ενώ από την άλλη η Αστυνομία εισηγείτο να παραμείνουν στο χώρο στάθμευσης του ΓΣΠ όλα τα μεγάλα οχήματα και να δοθεί άδεια μόνο για τρία φορτηγά και οι υπόλοιποι να μεταβούν με τα αυτοκίνητά τους.  

5493071130242985 image
5493070713132901 image
5493071009814308 image

Οι διαβουλεύσεις κράτησαν για τουλάχιστον δύο ώρες και σε κάποια στιγμή, οι κτηνοτρόφοι αποφάσισαν να παραμείνουν επ' αόριστον στο ΓΣΠ, γεγονός που προξενούσε πρόβλημα στις Αρχές, αφού στο γήπεδο της πρωτεύουσα ήταν ορισμένος να διεξαχθεί ο τελικός κυπέλλου. Τελικά, σε κάποια στιγμή οι διαμαρτυρόμενοι αποφάσισαν να συμφωνήσουν με την πρόταση της Αστυνομίας και μετέβηκαν στο Προεδρικό, υπό τη συνοδεία μελών της Δύναμης.  

Τόσο η πορεία, όσο και η εκδήλωση διαμαρτυρίας ήταν καθόλα ειρηνική, με τους κτηνοτρόφους να ζητούν τερματισμό των θανατώσεων, διακοπή των δειγματοληψιών και να αποζημιωθούν σωστά οι πληγέντες κτηνοτρόφοι, αφού θεωρούν ότι τι δεδομένη στιγμή αυτό δεν γίνεται.

5493070170417538 image
5493070097314658 image

Γύρω στις 15:15, εκπρόσωποι των κτηνοτρόφων έγιναν δεκτοί εντός του Προεδρικού από την υφυπουργό παρά τω Προέδρω, Ειρήνη Πική και τον διευθυντή του γραφείου του Προέδρου, Βίκτωρα Παπαδόπουλο, σε μια συνάντηση που διήρκησε πάνω από μία ώρα. Όταν εξήλθαν από το Προεδρικό, ενημέρωσαν τους διαμαρτυρόμενους πως η πρόταση που τους κατατέθηκε ήταν να αναμένουν μέχρι την Τρίτη και να είναι παρόντες στη σύσκεψη που θα έχει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με τις αγροτικές οργανώσεις, όπου θα ακουστούν οι θέσεις τους και θα εξευρεθούν λύσεις.  

5493069850213046 image

Τελικά, με τη σύμφωνο γνώμη των κτηνοτρόφων, η διαμαρτυρία ολοκληρώθηκε και πλέον θα αναμένουν την ερχόμενη Τρίτη, με την ελπίδα ότι θα εξευρεθούν λύσεις.  

5493069308322683 image
5493069372312269 image

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Promotional Rep NewsFeed
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ