powered by inbusiness-news-logo cbn omada-logo celebrity-logo LOGO-PNG-108

«Θέλουμε ένα σχολείο ανοιχτό, που δεν φοβάται να συνεργαστεί»-Η ΥΠΑΝ συζήτησε με μαθητές Δημοτικού και άκουσε τι τους αρέσει και τι όχι

Εκδήλωση αφιερωμένη στην υγιεινή διατροφή, κατά την οποία προσφέρθηκε πρόγευμα στους μαθητές του ΙΘ΄ Δημοτικού Σχολείου Λεμεσού και τιμήθηκε η εταιρεία του Ομίλου XM για την αγορά, εγκατάσταση και ηλεκτρική αναβάθμιση φορτίου 24 κλιματιστικών στο σχολείο, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, στην παρουσία της Υπουργού Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, Αθηνάς Μιχαηλίδου.

Σε χαιρειτισμό της, η κ. Μιχαηλίδου είπε πως θέλουν τα σχολεία να είναι ανοικτά και με εξωστρέφεια, όπου όχι μόνο καλλιεργείται η μάθηση αλλά τα παιδιά έχουν και κριτική σκέψη.

Τόσο τα παιδιά όσο και η Διεύθυνση του σχολείου υποδέχθηκαν την Υπουργό στο προαύλιο του σχολείου. Η κ. Μιχαηλίδου ρώτησε τα παιδιά τι τους αρέσει στο σχολείο και τα παιδιά απάντησαν ότι τους αρέσουν οι δραστηριότητες που κάνουν εκτός τάξης, το ότι  στο σχολείο μαθαίνουν καθώς και οι εκδρομές, και ευχαρίστησαν για το σημερινό πρόγευμα.

Σε ερώτηση τι δεν τους αρέσει στο σχολείο, τα παιδιά είπαν ότι θέλουν περισσότερες ώρες έξω από την τάξη, θέλουν στέγαστρο, θέλουν να κάνουν φίλους.

5492222983221798 HJZN8r3WEAEYY7O

Ακολούθησε ξενάγηση της Υπουργού σε αίθουσες, ενώ αυτή μίλησε με τους μαθητές, τις μαθήτριες και τους καθηγητές του Τμήματος Ξενοδοχειακών και Επισιτιστικών Επαγγελμάτων της Γ΄ Τεχνικής Σχολής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Λεμεσού, που ανέλαβαν την προετοιμασία του υγιεινού προγεύματος.

Ο Διευθυντής του ΙΘ΄ Δημοτικού Σχολείου Λεμεσού, Χριστοφής Χριστοφή, σε χαιρετισμό του στην εκδήλωση για τη σωστή διατροφή είπε ότι η υγιεινή διατροφή, και ιδιαίτερα ένα υγιεινό πρόγευμα, δεν είναι απλώς μια καθημερινή συνήθεια.

«Είναι θεμέλιο για την καλή υγεία, τη σωστή ανάπτυξη, τη συγκέντρωση στο μάθημα, τη σωματική ενέργεια αλλά και την ψυχική ευεξία των παιδιών. Σε μια εποχή κατά την οποία οι γρήγοροι ρυθμοί ζωής και οι εύκολες αλλά συχνά ανθυγιεινές επιλογές μας επηρεάζουν όλους, είναι πιο αναγκαίο από ποτέ να διδάξουμε στα παιδιά μας την αξία της ισορροπημένης διατροφής", ανέφερε.

Πρόσθεσε πως "το σχολείο μας συμβάλλει όχι μόνο στη μόρφωση των παιδιών, αλλά και στη διαμόρφωση σωστών στάσεων και συνηθειών ζωής. Μέσα από δράσεις, ενημερώσεις και βιωματικές δραστηριότητες όπως τη σημερινή, προσπαθούμε να καλλιεργήσουμε στα παιδιά την αγάπη για τα υγιεινά τρόφιμα και τη μεσογειακή διατροφή», συμπλήρωσε.

Επειδή, συνέχισε ο Διευθυντής, η Αγία Φύλα αναφέρεται ως χαρουποχώρι, «το θέμα μας για το σημερινό υγιεινό πρόγευμα είναι η χαρουπιά».

«Ο μαύρος χρυσός της Κύπρου, ένα πολύτιμο κομμάτι της παράδοσης μας και τα οφέλη από τα παράγωγα του στη διατροφή μας. Η οργάνωση και παράθεση υγιεινού προγεύματος σε παιδιά δημοτικών σχολείων με την καθοδήγηση καθηγητών της Γ΄ Τεχνικής Σχολής Λεμεσού συνεχίζεται εδώ και περίπου 15 χρόνια. Ένας από τους εμπνευστές αυτής της προσπάθειας είναι ο Θεοφάνης Τσίγκης, ο οποίος φέτος αφυπηρετεί. Εκ μέρους του σχολείου, και του Συνδέσμου Γονέων ευχαριστούμε και τιμούμε τον κ. Τσίγκη, καθηγητή μαγειρικής της Γ΄ Τεχνικής Σχολής Λεμεσού και του ευχόμαστε υγεία και κάθε καλό», σημείωσε.

Στο σημείο αυτό, ο κ. Χριστοφή κάλεσε την Υπουργό Παιδείας για να επιδώσουν στον κ. Τσίγκη ως εκτίμηση για τα τόσα χρονιά προσφοράς ένα αναμνηστικό δώρο, την εικόνα της Παναγίας Χρυσαϊφυλιώτισσας, και μια αναμνηστική πλακέτα. Η Υπουργός παραδίδοντας το δώρο και την πλακέτα ευχαρίστησε τον κ. Τσίγκη για όλη την προσφορά του.

Είπε ακόμη πως «τα παιδιά, το εκπαιδευτικό προσωπικό, οι γονείς, οι τοπικές αρχές και εκπρόσωποι της ευρύτερης κοινωνίας της Αγίας Φύλας βρίσκονται εδώ σήμερα για να τιμήσουν και να ευχαριστήσουν την εταιρεία XM Global Ltd, που πρόσφερε με δική της πρωτοβουλία στο σχολείο μας την αγορά, εγκατάσταση και ηλεκτρική αναβάθμιση φορτίου 24 κλιματιστικών, για ένα ποιοτικό, υγιές, ασφαλές και κατά συνέπεια αποτελεσματικό μαθησιακό περιβάλλον», πρόσθεσε.

Ο κ. Χριστοφή καλωσόρισε την αντιπροσωπεία της εταιρείας και ζήτησε από τα μέλη της όπως διαβιβάσουν τις θερμές τους ευχαριστίες στους ιδιοκτήτες, στη διοίκηση και σε όλα τα στελέχη της εταιρείας.

«Η επένδυση χρημάτων δεν θα πρέπει να περιορίζεται σε φαινομενικά και πρόσκαιρα κερδοφόρες επιλογές. Η εκπαίδευση είναι το μοναδικό χρηματιστήριο στον κόσμο που όλοι όσοι επενδύουν, πάντοτε κερδίζουν», σημείωσε.

Η Υπουργός Παιδείας στον χαιρετισμό της είπε ότι αυτό που θέλουν είναι "ένα σχολείο ανοικτό, ένα σχολείο με εξωστρέφεια, που δεν φοβάται να συνεργαστεί, να ανοιχθεί στην κοινότητα να ανοιχθεί στους γονείς, οι γονείς πρέπει να είναι εκεί και να στηρίζουν το έργο του σχολείου με υγιή τρόπο".

"Να είμαστε ένα σχολείο το οποίο καλλιεργεί όχι απλά τη μάθηση, αυτό είναι εύκολο με τη σύγχρονη τεχνολογία, μπορούμε να κατεβάσουμε παιδιά από το google και να μάθουμε για την ιστορία, την γεωγραφία. Θέλουμε να έχετε κριτική σκέψη, να καταλαβαίνετε τι κάνετε και γιατί το κάνετε. Άρα, θέλουμε να τελειώσετε το δημοτικό και να πάτε στο γυμνάσιο και να είστε άτομα περήφανα για όλα αυτά που κουβαλάτε, για όλα αυτά που μαθαίνετε και όλα αυτά που σας μαθαίνουν οι εκπαιδευτικές σας και κυρίως τις δεξιότητες και τις ικανότητες σας που τις αναδεικνύουμε εδώ», ανέφερε. 

5492223119506398 HJZN8sHXUAI9vpZ

 Η Υπουργός ευχαρίστησε τη XM, σημειώνοντας ότι «στη βάση των προδιαγραφών που θέτουμε για την ασφάλεια πάντα, έχουν μπει κλιματιστικά σε όλο το σχολείο και αυτό στηρίζει το προγραμματισμό του Υπουργείο».

«Γίνονται πιο γρήγορα τα έργα πράξεις και ευχαριστούμε πάρα πολύ και θέλουμε να πάτε και σε άλλα σχολεία», είπε η Υπουργός, η οποία ευχαρίστησε και την Γ΄Τεχνική Σχολή για το εξαιρετικό έργο που κάνουν στη Σχολή.

«Πραγματικά νιώθω περήφανη για το έργο που γίνεται στα σχολεία μας", ανέφερε και ευχαρίστησε τη Διεύθυνση Δημοτικής Εκπαίδευσης "γιατί για να έχουμε τέτοιου είδους αποτελέσματα είναι μια συλλογική προσπάθεια και υποστήριξη και να πω ότι είμαι δίπλα σας και εγώ προσωπικά, γιατί πάντα θα είμαι εκπαιδευτικός, ανεξάρτητα από οτιδήποτε άλλο κάνω, πάντα θα αναγνωρίζω εκείνη τη διαφορά που κάνει ο εκπαιδευτικός. Ευχαριστώ πάρα πολύ για αυτό που έζησα εδώ», επεσήμανε.

Η Πρόεδρος του Συνδέσμου Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου, Μαρία Χαραλάμπους, σε χαιρετισμό της είπε ότι «ελπίζουμε το πρωινό αυτό να αποτελέσει όχι μόνο μια ευχάριστη εμπειρία, αλλά και μια μικρή υπενθύμιση ότι η υγεία και η φροντίδα του εαυτού μας ξεκινούν από τις καθημερινές, απλές επιλογές».

Ευχαρίστησε, επίσης, την εταιρεία XM για τη συμβολή της στην υλοποίηση δράσεων με θετικό κοινωνικό αντίκτυπο και , που όπως είπε, αποδεικνύει έμπρακτα τη σημασία της εταιρικής προσφοράς και συνεργασίας.

Στο σημείο αυτό, η κ. Χαραλάμπους κάλεσε την Υπουργό όπως επιδώσει σε εκπρόσωπο της εταιρείας ΧΜ αναμνηστικό δώρο και αναμνηστική πλακέτα. Ακολούθως, η κ. Χαραλάμπους προσέφερε στην Υπουργό Παιδείας εικόνα της Παναγίας της Χρυσαϊφυλιώτισσας.

Εκπρόσωπος της εταιρείας ανέφερε ότι στη ΧΜ πιστεύουν ότι κάθε παιδί αξίζει ένα άνετο και ευχάριστο περιβάλλον μάθησης. «Η συμβολή μας στην εγκατάσταση κλιματιστικών στο σχολείο σας αποτελεί μια μικρή προσπάθεια για τη βελτίωση της καθημερινότητας των μαθητών και των εκπαιδευτικών», είπε.

Στη συνέχεια, ο Chef Γιάννης Βασιλείου παρουσίασε ιδέες και προτάσεις για ένα υγιεινό και θρεπτικό πρόγευμα.

Ακολούθησε καλλιτεχνικό πρόγραμμα και στη συνέχεια το πρόγευμα. 

Πηγή: ΚΥΠΕ