powered by inbusiness-news-logo cbn omada-logo celebrity-logo LOGO-PNG-108

Μητσοτάκης για την ΕΛΑΣ του Τσίπρα: Τι να πω για το όνομα, φαντάζομαι το ΕΑΜ το άφησε στον κ. Πολάκη

«Τι να πω για το όνομα, φαντάζομαι το ΕΑΜ το άφησε στον κ. Πολάκη» είπε χαρακτηριστικά ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σχολιάζοντας την ονομασία «ΕΛΑΣ – Ελληνική Αριστερή Συμπαράταξη» του νέου κόμματος του Αλέξη Τσίπρα, κατά την παρουσία του στο 7ο συνέδριο που διοργανώνουν το ygeiamou.gr και το Πρώτο Θέμα.

Στο πολιτικό σκέλος της παρέμβασής του, ο κ. Μητσοτάκης περιέγραψε την αντιπολίτευση ως κατακερματισμένη, σημειώνοντας ότι «αυτή τη στιγμή υπάρχει κατακερμαστισμένος χώρος στην αντιπολίτευση» και ότι «κόμματα δημιουργούνται, αναταραχή μεγάλη υπάρχει, ειδικά στην Αριστερά, η οποία έχει καταφέρει να πολυδιασπαστεί ξεπερνώντας κάθε προσδοκία». Υποστήριξε επίσης ότι υπάρχει «ένας κοινός τόπος σε αυτά τα κόμματα, "να φύγει ο Μητσοτάκης και να πέσει η κυβέρνηση"», προσθέτοντας ότι «αυτό δεν συνιστά πολιτική πρόταση».

Αναφερόμενος στον Αλέξη Τσίπρα, τόνισε ότι «σέβομαι όλους τους αντιπάλους μου, ο κ. Τσίπρας ήταν πρωθυπουργός, κρίθηκε ως πρωθυπουργός και ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης το 2023», προσθέτοντας ότι «θα κριθεί και τώρα ως αρχηγός ενός κόμματος το οποίο ακόμη δεν έχει δώσει αποτύπωμα». Σχολίασε ότι μένει να φανεί «αν θα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ με νέο ΑΦΜ ή κάτι διαφορετικό», καταλήγοντας ότι «αυτό που άκουσα χθες ήταν μία θεαματική βουτιά στο παρελθόν».

Αντιπαραβάλλοντας, είπε ότι «η κυβέρνηση έχει σχέδιο το οποίο το ξεδιπλώνει» και επέμεινε στο σχήμα «Το είπαμε, το κάνουμε», εκτιμώντας ότι «η σύγκριση θα αποτυπωθεί στις εκλογές του 2027». Στο ίδιο πλαίσιο ανέφερε ότι «οι πολίτες θέλουν προοπτική και τη δίνει αυτή τη στιγμή μόνο η ΝΔ».

Πηγή: Πρώτο Θέμα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ