«Όμως ξαναλέω, επειδή είναι μια μάχη για τον κλάδο και τις γυναίκες δημοσιογράφους, που έχουν περάσει παρόμοιες καταστάσεις, κανένας συνάδελφος να μη βρεθεί σε αυτή τη θέση»
ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο #CelebrityNewsCyprus
Στο Ειρηνοδικείο Αθηνών βρέθηκαν το πρωί της Παρασκευής 22 Μαϊου η Ευλαμπία Ρέβη και ο Γιώργος Κουρδής, συνοδεία των δικηγόρων τους κ. Μαντά και κ. Πετρόπουλου, καθώς σήμερα πρόκειται να συζητηθεί η αγωγή που έχουν καταθέσει οι δυο δημοσιογράφοι κατά του τηλεοπτικού σταθμού #ΣΚΑΪ, για την απομάκρυνσή τους από την εκπομπή #ΌπουYπάρχειΕλλάδα.
Η Ευλαμπία Ρέβη και ο Γιώργος Κουρδής βρίσκονται σε δικαστική διαμάχη με τον #ΣΚΑΪ, έχοντας καταθέσει αγωγή κατά του τηλεοπτικού σταθμού. Η κόντρα ξεκίνησε μετά την απόφαση του σταθμού να τους κόψει και να τους παραγκωνίσει από την παρουσίαση της καθημερινής εκπομπής #ΌπουΥπάρχειΕλλάδα.
Οι δύο δημοσιογράφοι απάντησαν με αγωγή, υποστηρίζοντας ότι καταπατήθηκαν τα εργασιακά τους δικαιώματα.
Oι δύο πλευρές βρέθηκαν στα δικαστήρια για την εκδίκαση της υπόθεσης. Σύμφωνα με τις δηλώσεις του δικηγόρου τους, η πλευρά των δημοσιογράφων επισημαίνει ότι ο λόγος πλέον ανήκει αποκλειστικά στη Δικαιοσύνη για τον επαγγελματικό τους παραγκωνισμό.
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ευλαμπία Ρέβη – Γιώργος Κουρδής: Στα δικαστήρια για την αγωγή κατά του #ΣΚΑΪ μετά την απομάκρυνσή τους
Δηλώσεις στις τηλεοπτικές κάμερες έκαναν ο Γιώργος Κουρδής και η Ευλαμπία Ρέβη, μετά το τέλος της συζήτησης που έγινε στο Ειρηνοδικείο Αθηνών για την αγωγή που υπέβαλαν κατά του τηλεοπτικού σταθμού #ΣΚΑΪ, λόγω της υποβάθμισης του ρόλου τους στην εκπομπή #ΌπουΥπάρχειΕλλάδα και εν συνεχεία στην απομάκρυνσή τους.
Η Ευλαμπία Ρέβη δήλωσε αρχικά:
Ευχαριστούμε πάρα πολύ όλους τους συναδέλφους που είστε εδώ κοντά μας. Ήταν και είναι από την αρχή μια μάχη που δόθηκε για τον κλάδο μας. Δεν είχε να κάνει με τα προσωπικά συμφέροντα τα δικά μου ή του Γιώργου. Νομίζω ότι πήγαμε καλά
Ο Γιώργος Κουρδής συμπλήρωσε:
Υπήρξαν εντάσεις 2-3 φορές. Αισιόδοξοι είμαστε πάντα. Δε χαιρόμαστε που είμαστε εδώ. Εμείς πήγαμε να προστατεύσουμε τη δουλειά μας, το όραμά μας. Πραγματικά πιστεύω ότι πρέπει να προστατεύουμε κάποιες αξίες και τη δεοντολογία. Αυτό προσπαθήσαμε από την πρώτη στιγμή να προασπίσουμε, να προστατεύσουμε και αυτή τη μάχη δίνουμε
H Ευλαμπία Ρέβη πρόσθεσε:
Και για τις γυναίκες. Εμείς μαζέψαμε τα χαρτιά μας, συγκεντρώσαμε όλα τα στοιχεία που μπορούσαμε να φέρουμε στο δικαστήριο. Είναι πάρα πολύ δύσκολη η δική μου θέση να βρίσκομαι εδώ σήμερα. Έπρεπε να είμαι αγκαλιά με το μωρό μου. Όμως ξαναλέω, επειδή είναι μια μάχη για τον κλάδο και τις γυναίκες δημοσιογράφους, που έχουν περάσει παρόμοιες καταστάσεις, κανένας συνάδελφος να μη βρεθεί σε αυτή τη θέση
Ο Γιώργος Κουρδής είπε σε έντονο ύφος στη συνέχεια:
Η Ευλαμπία ήταν στην πιο ευτυχισμένη φάση της ζωής της και δέχτηκε κάποιες πιέσεις, ανυπόφορες για να δεχτεί κάποια πράγματα. Μπράβο της που ακολούθησε αυτή την οδό. Εγώ, με την πορεία που έχω στον χώρο, δε μπορούσα να δεχτώ μια τέτοια υποβάθμιση και μια τέτοια προσβολή προς μια επαγγελματία γυναίκα που βρισκόταν στην πιο ευτυχισμένη περίοδο της ζωής της
Πάνω από όλα ήταν θέμα κλάδου… Έχουμε εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη. Έχουμε στοιχεία. Δεν έχουμε τρελαθεί. Ο Γιώργος έχει πάνω από 30 χρόνια στο πεζοδρόμιο, εγώ έχω 16, δε ξυπνήσαμε μια μέρα και είπαμε ότι δεν έχουμε τι να κάνουμε και πάμε να ξεκινήσουμε μια δίκη» είπε η δημοσιογράφος, και πρόσθεσε ο Γιώργος Κουρδής: «Το γεγονός ότι επί 31 χρόνια ήμουν στο ίδιο μετερίζι, στον ίδιο σταθμό, στο ίδιο κανάλι και αποχώρησα για να κάνουμε αυτό που ονειρευόμασταν με την Ευλαμπία, τα λέει όλα. Δεν επεδίωξα εγώ αυτά που συνέβησαν. Μας εξώθησαν.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Αργύρη Ηλιάδη στην εκπομπή Buongiorno, κατά τη διάρκεια της συζήτησης που λαμβάνει χώρα στο Ειρηνοδικείο Αθηνών, στελέχη του #ΣΚΑΪ αναγνώρισαν στους δημοσιογράφους-παρουσιαστές ότι ήταν πετυχημένοι και καλοί στη δουλειά τους, και τόνισαν ότι θα παρέμεναν παρουσιαστές απλά με τις κάμερες έξω, και ότι ο Γιάννης Τσιμιτσέλης θα είχε έναν υποστηρικτικό ρόλο στην εκπομπή, θα ήταν ένας ολιγόλεπτος συντονιστής χωρίς να αλλάζει το concept.
Μάρτυρας υπεράσπισης της Ευλαμπίας Ρέβη και του Γιώργου Κουρδή, υπήρξε ο Βαγγέλης Περρής.











