powered by inbusiness-news-logo cbn omada-logo celebrity-logo LOGO-PNG-108

Επί ποδός συνεργεία για παραβιάσεις ενόψει εκλογών-Πανό παρέμειναν αναρτημένα σε όλες τις επαρχίες

Επί ποδός βρίσκονται από το πρωί συνεργεία των Επαρχιακών Οργανισμών σε όλες τις πόλεις, προκειμένου να εντοπίσουν πιθανές παραβιάσεις της εκλογικής νομοθεσίας, καθώς από τα μεσάνυχτα της Παρασκευής απαγορεύονται οποιεσδήποτε δηλώσεις, συγκεντρώσεις ή παρεμβάσεις που παραπέμπουν σε ψήφο υπέρ συγκεκριμένου πολιτικού χώρου ή υποψηφίου.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον Βοηθό Γενικό Έφορο Εκλογών, Μενέλαος Βασιλείου, από το πρωί εντοπίστηκαν ορισμένα περιστατικά με ταμπέλες και πανό που δεν αφαιρέθηκαν, με αποτέλεσμα να ξεκινήσουν διαδικασίες εξέτασης κάθε περίπτωσης ξεχωριστά, ώστε να διαπιστωθεί κατά πόσο υπήρξαν παραβιάσεις και να επιβληθούν τα προβλεπόμενα πρόστιμα.

Συγκεκριμένα, σε δηλώσεις του στο κρατικό ραδιόφωνο, ο κ. Βασιλείου ανέφερε πως «από το πρωί τα συνεργεία βρίσκονται επί ποδός και διενεργούν ελέγχους. Εντοπίστηκαν σε ορισμένα σημεία πανό και προχώρησαν στην αφαίρεσή τους. Από εκεί και πέρα, εναπόκειται στον Έφορο Εκλογής να επιβάλει πρόστιμα, καθώς και την πληρωμή των εξόδων για τις εργασίες των συνεργείων. Πρόκειται για τρεις έως πέντε περιπτώσεις ανά επαρχία».

Σε ό,τι αφορά τον τρόπο με τον οποίο μπορούν οι πολίτες να ενημερωθούν για τα εκλογικά κέντρα στα οποία θα μεταβούν αύριο για να ψηφίσουν, σημείωσε πως «υπάρχουν τρεις τρόποι ενημέρωσης για το πού ψηφίζει ο κάθε πολίτης. Μέσω της ιστοσελίδας Υπηρεσία “Πού Ψηφίζω”, μέσω SMS στο 1199 γράφοντας WTV, κενό, αριθμό ταυτότητας και ημερομηνία γέννησης, με χρέωση τεσσάρων σεντ ανά μήνυμα, καθώς και μέσω του αριθμού 77772212, όπου, ανάλογα με την επαρχία από την οποία καλεί κάποιος, γίνεται η αντίστοιχη προώθηση για ενημέρωση».

Ερωτηθείς σχετικά με καταγγελίες πολιτών ότι συνεχίζουν να λαμβάνουν μηνύματα από υποψήφιους, ο κ. Βασιλείου ανέφερε πως «τα SMS αποτελούν ζήτημα προστασίας προσωπικών δεδομένων και οι πολίτες θα πρέπει να προχωρούν σε καταγγελίες στην αρμόδια Επίτροπο. Πρόκειται για προσωπική επικοινωνία και θα πρέπει να διαπιστωθεί κατά πόσο δόθηκε συγκατάθεση από τον παραλήπτη για την αποστολή αυτών των μηνυμάτων».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Promotional Rep NewsFeed
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ