powered by inbusiness-news-logo cbn omada-logo celebrity-logo LOGO-PNG-108

Προανήγγειλε θετικές εξελίξεις στα ΜΟΕ ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης-Ενισχύεται η πρωτοβουλία Γκουτέρες για το Κυπριακό

Θετικές εξελίξεις στο ζήτημα των μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης (ΜΟΕ) προανήγγειλε ενόψει της απογευματινής συνάντησης που θα έχει με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Τουφάν Ερχιουρμάν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ταυτόχρονα, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης έκανε λόγο για ενίσχυση της πρωτοβουλίας του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες με στόχο την επίτευξη ουσιαστικής προόδου που να οδηγήσει στην σύγκλυση άτυπης πενταμερούς διάσκεψης.

Προς αυτές τις δύο κατευθύνσεις, όπως ανέφερε ο Νίκος Χριστοδουλίδης, είναι που θα κινηθεί η συζήτηση κατά την απογευματινή συνάντησή του με τον Τουφάν Ερχιουρμάν, στον οποίο θα θέσει ταυτόχρονα τις τουρκικές προκλήσεις στην νεκρή ζώνη, καθώς και άλλες αρνητικές ενέργειες που, όπως τόνισε, δεν συμβάλλουν στην προσπάθεια για επίλυση του Κυπριακού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Νέο τετ α τετ σε θολό σκηνικό και καθ’ όλα αρνητικό περιβάλλον-Τα λένε ξανά για ΜΟΕ και πρωτοβουλία Γκουτέρες Χριστοδουλίδης και Ερχιουρμάν

Συγκεκριμένα, ερωτηθείς τι επιδιώκει με τη σημερινή του συνάντηση με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «επιδιώκω μια ουσιαστική συζήτηση προς δύο κατευθύνσεις.

Πρώτο, ΜΟΕ τα οποία συζητούμε. Υπάρχουν κάποιες θετικές εξελίξεις, πολύ περισσότερο, όμως, το θέμα της ουσίας. Είχα και μια επικοινωνία με την κα Ολγκίν χθες, η προσπάθεια του ΓΓ ενισχύεται ακόμη περισσότερο και αναμένουμε σύντομα να υπάρξει μια θετική κατάληξη που για μας δεν μπορεί να είναι τίποτε άλλο από τη σύγκληση μιας διευρυμένης διάσκεψης στην οποία να ανακοινωθεί η επανέναρξη των συνομιλιών.

Και χαίρομαι γιατί αυτό που μου μετέφερε ο ΓΓ, τον Μάρτιο όταν βρεθήκαμε, στις Βρυξέλλες, ήταν ότι ξεκίνησε αμέσως αυτή η προσπάθεια, ενισχύεται ακόμη περισσότερο με συναντήσεις με όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές, δεν είμαστε μόνο εμείς στην Κύπρο, δεν είμαστε μόνο εμείς ή οι Τουρκοκύπριοι, γνωρίζετε καλά πού είναι το κλειδί της λύσης και θα κάνουμε ανταλλαγή απόψεων και για αυτή την προσπάθεια».

Ερωτηθείς αν θα συζητήσουν τις προκλήσεις στη νεκρή ζώνη, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε «φυσικά θα το θέσω, δεν είναι μόνο οι προκλήσεις στη νεκρή ζώνη, υπάρχουν και κάποιες άλλες προκλήσεις, κάποιες άλλες αρνητικές εξελίξεις που, ενδεχομένως, να δημιουργούνται από κάποιους που θέλουν να δημιουργήσουν ένα αρνητικό κλίμα που αναπόφευκτα επηρεάζει και την ουσία του Κυπριακού και την προσπάθεια που γίνεται για επανέναρξη των συνομιλιών».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Promotional Rep NewsFeed
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
;