powered by inbusiness-news-logo cbn omada-logo celebrity-logo LOGO-PNG-108

Οι τιμές του πετρελαίου υποχωρούν κάτω από τα 100 δολάρια το βαρέλι, άλμα των δεικτών σε ασιατικά χρηματιστήρια

Οι τιμές του πετρελαίου υποχωρούσαν κατά 15% και πλέον τις πρώτες πρωινές ώρες.

Αποτέλεσμα των ανακοινώσεων του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ που παρατείνει το τελεσίγραφό του στο Ιράν, και ότι η Τεχεράνη είναι διατεθειμένη να διαπραγματευτεί αλλά και του πρωθυπουργού του Πακιστάν Σαμπάζ Σαρίφ πως τίθεται σε ισχύ κατάπαυση του πυρός «παντού» στη Μέση Ανατολή με «άμεση ισχύ» - που ανακούφισαν τις αγορές, με τους χρηματιστηριακούς δείκτες στην Ασία να απογειώνονται κατά τις πρώτες συναλλαγές.

Περί τις 03:15 (ώρα Kύπρου), η τιμή του West Texas Intermediate (WTI), αμερικανικής ποικιλίας αναφοράς, μειωνόταν κατά 15,40%, στα 99,55 δολάρια.

Αυτή του βαρελιού του Μπρεντ Βόρειας Θάλασσας, ποικιλίας αναφοράς στις διεθνείς αγορές, έπεφτε κατά 15,03%, στα 92,85 δολάρια.

Υποχώρησαν έτσι κάτω από το φράγμα των 100 δολαρίων, σε κλίμα ευφορίας για την προοπτική κατάπαυσης του πυρός στο Ιράν και στη Μέση Ανατολή, όπου μαίνεται πόλεμος για πάνω από πέντε εβδομάδες.

 Ο δείκτης Nikkei του χρηματιστηρίου στο Τόκιο σημείωνε αλματώδη άνοδο (+4%), όπως και ο Kospi σε αυτό της Σεούλ (+5,94%).

Πηγή: Iefimerida

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Το Ιράν αποδέχθηκε την πρόταση Τραμπ για δύο εβδομάδες εκεχειρία και ανοίγει τα Στενά του Ορμούζ-«Δεν συμπεριλαμβάνει τον Λίβανο»

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Promotional Rep NewsFeed
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
;