powered by inbusiness-news-logo cbn omada-logo celebrity-logo LOGO-PNG-108

Επανέρχεται ο Φυτιρής για κατάθεση Δρουσιώτη-«Παρέδωσε χειρόγραφο περιγραφικό κείμενο που δεν μπορεί να αποτελέσει στοιχείο»

Επανέρχεται ο υπουργός Δικαιοσύνης, αναφορικά με την τοποθέτηση του Μακάριου Δρουσιώτη, ο οποίος ισχυρίστηκε πως παρέδωσε συγκεκριμένο υλικό στην Αστυνομία για άμεση αξιοποίηση, με τον Κώστα Φυτιρή να αναφέρει πως, ο συγγραφέας παρέδωσε στις αρχές, γραπτό δακτυλογραφημένο περιγραφικό κείμενο, ανυπόγραφο, το οποίο δεν μπορεί να αποτελέσει στοιχείο.

Υπενθυμίζεται πως, το απόγευμα της Παρασκευής, ο κ. Δρουσιώτης είχε αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανάρτηση του πως, προσήλθε στη συνάντηση με ογκώδη φάκελο, ανέλυσε το είδος του μαρτυρικού υλικού που έχει στην κατοχή και ότι παρέδωσε στην Αστυνομία, συγκεκριμένο υλικό για άμεση αξιοποίηση. Με αυτή του την τοποθέτηση, διέψευσε τις δηλώσεις του υπουργού Δικαιοσύνης, Κώστα Φυτιρή, ο οποίος νωρίτερα το μεσημέρι είχε αναφέρει πως, ο Αρχηγός Αστυνομίας του είχε μεταφέρει ότι, κατά τη συνάντηση στο Αρχηγείο, ο κ. Δρουσιώτης, δεν κατέθεσε στοιχεία αλλά περιορίστηκε σε ερωτήσεις και εισηγήσεις, ως προς την διαδικασία.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του Υπουργείου Δικαιοσύνης, «σε σχέση με τις δημόσιες τοποθετήσεις του κου Μακάριου Δρουσιώτη ο οποίος ανέφερε ότι παρέδωσε στοιχεία στην ομάδα έρευνας της Αστυνομίας, διευκρινίζεται εκ νέου ότι με βάση επιβεβαίωση του Αρχηγού Αστυνομίας μέχρι σήμερα δεν έχει προσκομίσει οποιοδήποτε τεκμηριωμένο στοιχείο που να στηρίζει τους σοβαρούς ισχυρισμούς που έχουν διατυπωθεί από τον ίδιο στα ΜΚΔ».

Παράλληλα σημειώνει πως, «αποχωρώντας από το Αρχηγείο χωρίς να καταθέσει εγγράφως, άφησε ένα γραπτό δακτυλογραφημένο περιγραφικό κείμενο, ανυπόγραφο, που δεν μπορεί να αποτελέσει στοιχείο για διαλεύκανση της υπόθεσης».

Επιπρόσθετα τονίζεται πως, «οι οδηγίες του Υπουργείου Δικαιοσύνης προς την Αστυνομία είναι η προσκόμιση εντός σαφών χρονικών ορίων όλων των στοιχείων και η διαλεύκανση της υπόθεσης το συντομότερο», προσθέτοντας πως, «η κοινωνία το δικαιούται και το απαιτεί».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ 

;