powered by inbusiness-news-logo cbn omada-logo celebrity-logo LOGO-PNG-108

Στην αντεπίθεση ο Μορφάκης για τους ισχυρισμούς Δρουσιώτη, προανήγγειλε καταγγελία στην Αστυνομία και αγωγή-«Θα τον διαλύσω»

Στην αντεπίθεση πέρασε ο αναπληρωτής πρόεδρος της ΕΔΕΚ, Μορφάκης Σολομωνίδης, σε σχέση με τους ισχυρισμούς του δημοσιογράφου και ερευνητή, Μακάριου Δρουσιώτη, ο οποίος βασισμένος σε μηνύματα και μαρτυρία, κάνει λόγο για Αδελφότητα Ροδοσταύρων, στην οποία είναι μέλη κρατικοί αξιωματούχοι, δικαστές και τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Σε ό,τι αφορά τον κ. Σολομωνίδη, του αποδίδει πως ήταν ο «χαφιές» στην Νομική Υπηρεσία επί θητείας Κώστα Κληρίδη, του οποίου ήταν οδηγός του, ενώ παραπέμπει σε συγκεκριμένος συνομιλίες. 

Μιλώντας στον REPORTER, ο κ. Σολομωνίδης αφού διαψεύδει τα όσα του καταλογίζονται, εξέφρασε την πρόθεσή του να προβεί σε καταγγελία στην Αστυνομία, ενώ την ίδια ώρα προανήγγειλε αγωγή κατά του Μακάριου Δρουσιώτη, αλλά και αίτηση για έκδοση μονομερούς διατάγματος εναντίον του. 

Όπως είπε, «από τη στιγμή που το είδα, είμαι σε μια διαδικασία με τους δικηγόρους μου, γιατί θεωρώ ότι κάπου το ξεχειλώσαμε. Είπε μου ο τάδε, που του είπε, τώρα δεν τον βρίσκω. Νομίζω είμαστε ασόβαροι. Αυτόν το Μιχάλη που λένε, εγώ εχτές έμαθα ποιος είναι, ούτε ήξερα ποιος είναι αυτός ο άνθρωπος, ούτε αντάλλαξα ποτέ την όποια επικοινωνία μαζί του. Στερούμαστε και λίγη σοβαρότητα. Δεν μπορείς να βγαίνεις αβίαστα, ατεκμηρίωτα, χωρίς μια αίσθηση σοβαρότητας και να το λες. Τοποθετήθηκε και ο Παπαδάκης, που δεν κατάλαβα τι ήθελε να πει για εκείνον (σ.σ. ο Μακάριος Δρουσιώτης)». 

Κληθείς να τοποθετηθεί εάν ο κ. Χριστοδούλου ήταν στέλεχος της ΕΔΕΚ, όπως ισχυρίζεται ο δημοσιογράφος και ερευνητής, είπε πως «ουδέποτε ήταν στέλεχος της ΕΔΕΚ και δεν τον ξέρει κανένας τον άνθρωπο ότι είναι στέλεχος της ΕΔΕΚ». 

Όπως ανέφερε, «εγώ έδωσα οδηγίες σε τρεις δικηγόρους να εξετάσουν όλα τα ενδεχόμενα, θα τον διαλύσω. Φτάνει με ελαφρά τη καρδία να γράφουμε οτιδήποτε. Οι πρώτες σκέψεις είναι να τον καταγγείλω στην Αστυνομία για διασπορά ψευδών ειδήσεων, στη βάση της νομοθεσίας για τα fake news. Θα αποταθούμε στο Δικαστήριο για έκδοση μονομερούς διατάγματος, δηλαδή εξετάζουμε αν υπάρχει τρόπος για να εκδοθεί διάταγμα για απόσυρση όλων αυτών των ψευδών αναφορών. Δεν ξέρω αν έχει, γιατί δεν είμαι νομικός, αλλά με ενημέρωσαν ότι μπορούν να του επιβάλουν κάποια περιοριστικά μέτρα. Επίσης, θα κινηθούμε νομικά. Αυτά τα τρία είναι εκ των ων ουκ άνευ που θα γίνουν». 

Δεν θέλω να του κάνω αγωγές για να πιάσω λεφτά μετά από δέκα χρόνια, συνέχισε, «αλλά να βρεθεί ένας τρόπος να σταματήσει η φθορά ανθρώπων και η διασπορά ψευδών ειδήσεων. Πληγούν την προσωπικότητα όχι μόνο του Μορφάκη, αλλά του οποιουδήποτε. Κάνω screenshot ένα μήνυμα που μου έστειλε ο οποιοσδήποτε και λέω το έστειλε ο τάδε. Ο τάδε ζητά μου 50 χιλιάδες και του τις έδωσα, άρα είναι διεφθαρμένος. Ρωτά κάποιος που το βρήκες; Λέει εστείλαν μου το και τώρα δεν ξέρω που είναι και δεν τον βρίσκω. Νομίζω είμαστε ασόβαροι. Αν στείλω εγώ τρεις φωτογραφίες σε ένα δημοσιογράφο και του πω είναι ο τάδε θα το γράψει; Θέλει διερεύνηση». 

Σε άλλο σημείο των δηλώσεών του, είπε «κύριε Δρουσιώτη αφού είχε αυτό το υλικό γιατί δεν με πήρες ένα τηλέφωνο; Πάρε με ένα τηλέφωνο, αφού θα το έκανες. Πες μου είναι αλήθεια αυτά και ζήτα μου την άποψή μου. Στερούμαστε σοβαρότητας και εγώ νομίζω ότι είναι και πολιτικό το θέμα, γιατί δεν γίνεται ξαφνικά να θυμηθεί ότι τώρα που είναι υποψήφιος με το Volt να κάνει αυτό το θέμα». 

Καταληκτικά, είπε, «έγραψε για μένα, για τον Παπαδάκη, για τον Μύρωνα. Είναι η συνήθης πρακτική του Δρουσιώτη. Είναι καθαρά διασπορά ψευδών ειδήσεων και τίποτα από αυτά δεν ισχύει». 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Βγαίνει μπροστά ο Παπαδάκης, απαντά στους ισχυρισμούς Δρουσιώτη-«Ούτε καν γνωρίζω τον πρώην δικαστή, πόσο μάλλον να τον αποκαλώ άρχοντα»

Οι ισχυρισμοί Δρουσιώτη για τον Σολομωνίδη

Υπενθυμίζεται ότι ο Μακάριος Δρουσιώτης, στις αναφορές του για τον Μορφάκη Σολομωνίδη, έγραψε ότι σε μηνύματα του Χριστοδούλου «αποκαλύπτεται ότι είχε χαφιέ στη Νομική Υπηρεσία ο οποίος παρακολουθούσε τον πρώην Γενικό Εισαγγελέα Κώστα Κληρίδη. Πρόκειται για τον ΕΔΕΚ Μορφάκη Σολομωνίδη, ο οποίος ήταν οδηγός του Κληρίδη. Με τη βοήθεια του Χριστοδούλου έγινε από οδηγός αναπληρωτής πρόεδρος της ΕΔΕΚ. Ενόσω ήταν οδηγός του Κληρίδη διαβίβαζε πληροφορίες στον Χριστοδούλου».

Όπως υποστήριξε, «σε ένα μήνυμά του, τον Δεκέμβριο του 2017, ο Σολομωνίδης έγραψε στον Χριστοδούλου:

"Έχω νέα στοιχεία από Πολυβίου και Κληρίδη. Μπορείτε να μιλήσουμε τώρα ή μήπως είναι ακατάλληλη η ώρα;"»

Ο δημοσιογράφος υποστήριξε ακόμα πως «σε ένα άλλο μήνυμα ο Σολομωνίδης ενημέρωσε τον Χριστοδούλου ότι θα διέρρεε στον Τύπο, μέσω του βουλευτή Ανδρέα Θεμιστοκλέους, κάτι που σχετιζόταν με τη διαρροή εγγράφων από το γραφείο του Κώστα Κληρίδη. Ο Χριστοδούλου του απάντησε:

"Δεν με ενδιαφέρει το θέμα. Εγώ θέλω να ξέρω ότι αφορά τον τραπεζικό τομέα και μόνο".

Παράλληλα, ισχυρίστηκε ότι «στα μέσα του 2018 ο Χριστοδούλου προωθούσε τον Μορφάκη Σολομωνίδη στη θέση του γενικού διευθυντή της ΕΔΕΚ. Ο Σολομωνίδης, ενόσω ήταν ακόμη οδηγός του Κώστα Κληρίδη, του έστειλε μήνυμα και τον ευχαρίστησε.

"Σας ευχαριστώ πολύ κ. Χριστοδούλου. Χαίρομαι που είμαι δίπλα σας. Δεν πρόκειται να σας προδώσω ποτέ. (…) Αν προκύψει κάτι με τον κ. Κληρίδη που σας αφορά θα σας πω. Φίλοι για πάντα. Δεν σας ξέρω δεν με ξέρετε"».

Δημοσιεύοντας άλλα κατ' ισχυρισμό μηνύματα, ο Μακάριος Δρουσιώτης υποστήριξε ότι «η μετάβαση του Σολομωνίδη στην ΕΔΕΚ φαίνεται πως δεν εξελίχθηκε ομαλά όσον αφορά τη σχέση του με τον Χριστοδούλου, ο οποίος δεν απαντούσε στο τηλέφωνο. "Δεν σου είπα εγώ να μην με ξαναπάρεις τηλέφωνο;" του έγραψε. Εκείνος αισθάνθηκε πικραμένος και του απάντησε ως εξής:

Μ. Σ.: "Κύριε Χριστοδούλου εγώ πόσες φορές ρίσκαρα για εσάς; Πόσες πληροφορίες σας έχω δώσει; Ακόμα και κοριούς έβαλα για εσάς".

Μ. Χ.: "Σου ζήτησα εγώ να κάνεις κάτι για μένα; Μόνος σου εσύ δεν ήρθες να με βρεις μέσω Πολυβίου; Εγώ δεν σε έχω ανταμείψει με την θέση που είσαι τώρα;"

Μ. Σ.: "Το ξέρω και σας ευχαριστώ, χάρη σε εσάς είμαι αυτό που είμαι τώρα. Σας παρακαλώ πολύ όμως ακούστε με λίγο"». 

Διαψεύδει ο Παπαδάκης 

Ο Δημήτρης Παπαδάκης, σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αναφέρει πως «μόλις πληροφορήθηκα ότι ο  Μακάριος Δρουσιωτης με αναφέρει  σε ανάρτηση του για δήθεν φιλικές σχέσεις και διαλόγους με πρώην δικαστή του Ανωτάτου τον οποίο ούτε καν τον γνωρίζω και ούτε είχα ποτέ μου  φιλικές σχέσεις ή επικοινωνία μαζί του, πόσο μάλλον δε να τον αποκαλώ “άρχοντα “ σε δήθεν μηνύματα που αντάλλαξα μαζί του. Έκφραση που ποτέ δεν την χρησιμοποίησα στη ζωή μου και όσοι με γνωρίζουν μπορεί να το επιβεβαιώσουν».

Στην ανάρτησή του, ο κ. Παπαδάκης σημειώνει, δε, ότι «να του υπενθυμίσω ως όφειλε να θυμάται ότι ήμουν από τους πρώτους πολιτικούς που ζητούσαν επίμονα εξηγήσεις για να λάμψει η αλήθεια για την Focus και από τους πρώτους που ζητούσαν να μάθουμε τι έγινε με το μαύρο βαν των παρακολουθήσεων και προφανώς τα όσα αναφέρει στην ανάρτηση του δεν με αφορούν και ούτε μπορούν να με εμπλέξουν».

Ο υποψήφιος βουλευτής, στην ανάρτησή του, σημειώνει πως «διερωτώμαι πραγματικά όμως ποια σκοπιμότητα εξυπηρετεί η αναφορά στο όνομα μου, σε ανύπαρκτες σχέσεις  και γιατί δεν μπήκε στον κόπο να επικοινωνήσει μαζί μου να διασταυρώσει  αν είχα τις οποιεσδήποτε σχέσεις με τον προαναφερόμενο».

Καταλήγοντας, ο Δημήτρης Παπαδάκης επεσήμανε πως «τον καλώ να ανακαλέσει άμεσα σε ό,τι αφορά την εμπλοκή του ονόματος μου σε ανάρτηση που δεν με αφορά καθόλου από τη στιγμή που ΚΑΜΙΑ σχέση και καμία επικοινωνία δεν είχα με τον προαναφερόμενο δικαστικό είτε μέσω μηνυμάτων είτε με φωνητική συνδιάλεξη».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Βάζει φωτιές με σοβαρούς ισχυρισμούς ο Δρουσιώτης-Δημοσιοποιεί SMS και μαρτυρία, αναφορές σε μαύρο βαν, focus, Δικαστή, Εισαγγελείς και Αναστασιάδη

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Promotional Rep NewsFeed
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
;