powered by inbusiness-news-logo cbn omada-logo celebrity-logo LOGO-PNG-108

Σύλληψη και προσαγωγές στο φοιτητικό συλλαλητήριο για τα Τέμπη στα Προπύλαια (vid&pics)

Ολοκληρώθηκε το συλλαλητήριο των μαθητικών και φοιτητικών συλλόγων για τα τρία χρόνια από την τραγωδία στα Τέμπη που συμπληρώνονται το Σάββατο 28 Φεβρουαρίου.

Η στάση του Μετρό Πανεπιστήμιο είναι κλειστή για λόγους ασφαλείας, ενώ μέχρι αυτή τη στιγμή η κίνηση των οχημάτων στο κέντρο της Αθήνας διεξάγεται κανονικά.

Ποιοι σύλλογοι συμμετέχουν

Οι σύλλογοι των φοιτητών που πήραν απόφαση να λάβουν μέρος στο συλλαλητήριο της Αττικής είναι: Φιλοσοφικής, Δασκάλων, Νηπιαγωγών, Οδοντιατρικής, Κοινωνιολογίας, Μαθηματικού Γεωλογικού, ΙΦΕ ΕΚΠΑ, ΑΣΟΕΕ, Πληροφορικής, Φυσικού, Μηχανικών, Επιστημών Υγείας και Πρόνοιας, Επιστημών Τροφίμων, Εφαρμοσμένων Τεχνών και Πολιτισμού ΠαΔΑ, Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών, Χημικών Μηχανικών, Μεταλλειολόγων, Φοιτητικός Σύλλογος Τοπογράφων ΕΜΠ και Ρωσικής Γλώσσας και Φιλολογίας και Σλαβικών Σπουδών, καθώς και οι σύλλογοι οικοτρόφων Νέων Φοιτητικών Εστιών ΕΜΠ, Φοιτητικής Εστίας Πανεπιστημίου Αθηνών και Φοιτητικής Εστίας Αθηνών.

Δείτε φωτογραφίες από το συλλαλητήριο

5413418798346386 image

 

5413418915618532 image

 

5413419041284351 image

Σύμφωνα με τα ελλαδικά μέσα ενημέρωσης, μέχρι στιγμής προέκυψε μία σύλληψη και έξι προσαγωγές. Ο συλληφθείς είναι ανήλικος στην κατοχή του οποίου βρέθηκε μαχαίρι.

Η ανακοίνωση του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών

Σε ανακοίνωσή του, το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ), αναφέρει: «Τώρα είναι η ώρα όλοι μαζί να δυναμώσουμε τον αγώνα για να ανατραπούν οι ματωμένες ράγες του κέρδους που συγκρούονται με τα δικαιώματα και τις ζωές μας. Για να φτάσει το “μαχαίρι των ευθυνών μέχρι το κόκαλο” και να τιμωρηθούν όλοι οι ποινικά και πολιτικά υπεύθυνοι για το έγκλημα στα Τέμπη όσο ψηλά κι αν βρίσκονται.

Για να βρουν και οι συγγενείς των θυμάτων το δίκιο τους. Για να έχουμε σύγχρονες, αποκλειστικά δημόσιες και ασφαλείς μεταφορές. Για υγεία και ασφάλεια στους χώρους δουλειάς. Για να ανατραπεί το αντεργατικό νομοθετικό πλαίσιο, τα εξαντλητικά 13ωρα. Για αυξήσεις στους μισθούς και μέτρα στήριξης κατά της ακρίβειας».

Πηγή: cnn.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
;