Μετωπική επίθεση εξαπέλυσε ο πρόεδρος του αστυνομικού κλάδου της συντεχνίας «Ισότητα», Νίκος Λοϊζίδης, στον υπουργό Δικαιοσύνης, Κώστα Φυτιρή, μετά την αναφορά του τελευταίου, στη δημοσιογραφική του διάσκεψη, ότι θα χαρεί αν κάνει αίτηση να πάει στην πρώτη γραμμή, όταν κλήθηκε να τοποθετηθεί εάν είναι το πρόσωπο που έκανε αναφορά σε «αποκεφαλισμό» του από τις τάξεις της Αστυνομίας.
Σε δηλώσεις του στην κρατική τηλεόραση, ο κ. Λοϊζίδης έδειξε τον κ. Φυτιρή ως το πρόσωπο που αναφέρθηκε σε «αποκεφαλισμό» του, πράγμα, που όπως ισχυρίστηκε, το ανέφερε ο υπουργός στον πρόεδρο της συντεχνίας «Ισότητα», λέγοντας του επί λέξη, σύμφωνα πάντα με όσα υποστήριξε, πως «αν ήμουν ο Αρναούτης θα αποκεφάλιζα αύριο το πρωί τον Λοϊζίδη».
Ο πρόεδρος του αστυνομικού κλάδου της συντεχνίας έκανε λόγο για Χούντα και έστειλε το μήνυμα ότι θα παραμείνει συνδικαλιστής, αφού δεν είναι περαστικός, αφήνοντας σαφείς αιχμές για τον υπουργό Δικαιοσύνης. «Δυστυχώς άκουσα τον πρόεδρο της συντεχνίας «Ισότητα» πριν από μία εβδομάδα, όταν του είπε ο κ. Φυτιρής ότι θα με «αποκεφαλίσει». Ο Υπουργός Δικαιοσύνης συνεχίζει στο ίδιο τέμπο να προβαίνει σε προσωπικές επιθέσεις με εμπάθεια».
Σημείωσε πως «εγώ το μόνο που έχω να του πω είναι το εξής: με χαρακτήρισε στη δημοσιογραφική του –και υπάρχει το βίντεο, μπορείτε να το δείτε ως "οχληρία". Να του πω ότι τα εργασιακά δικαιώματα των αστυνομικών σηκώνουν οχληρία γιατί είναι εκείνοι που τον κρατούν ως υπουργό Δικαιοσύνης και είναι αυτοί που κρατούν την ασφάλεια του τόπου. Οχληρία δεν είναι η φωνή των χιλιάδων εργαζομένων στην Αστυνομία».
Είπε ακόμα πως «μου είπε να πάω στην πρώτη γραμμή και θα γίνει χαρούμενος. Να του πω ότι για 14 χρόνια ήμουν στην πρώτη γραμμή. Αυτή τη στιγμή είμαι συνδικαλιστής και αν ο Αρχηγός Αστυνομίας αποφασίσει αύριο το πρωί –που έχει κάθε δικαίωμα– να με μεταθέσει στην πρώτη γραμμή, και πάλι συνδικαλιστής θα είμαι».
Καλά θα κάνετε, συνέχισε, «να μάθετε τις νομοθεσίες κύριε Υπουργέ Δικαιοσύνης. Όπου υπηρετεί ο συνδικαλιστής, παραμένει συνδικαλιστής. Εκτός, βεβαίως, αν σκοπεύετε να με «αποκεφαλίσετε». Και το λέω ήρεμα. Εδώ είναι δημοκρατία. Εδώ είναι Κυπριακή Δημοκρατία. Υπάρχει συνδικαλισμός και υπάρχει δημόσιο συμφέρον. Εγώ δεν είμαι διορισμένος ούτε περαστικός. Είμαι αυτός που ψήφισαν οι χιλιάδες αστυνομικοί να είμαι ο εκπρόσωπός τους και δεν είμαι περαστικός. Είμαι συνδικαλιστής, αυτή είναι η δουλειά μου. Είτε η ταμπέλα μου. Είτε είμαι στην πρώτη γραμμή στα ναρκωτικά, είτε είμαι στην πρώτη γραμμή στη ΜΜΑΔ, που υπηρέτησα 14 χρόνια, εγώ έχω δει έμφορτα πιστόλια μπροστά μου. Κάποιοι άλλοι δεν τα έχουν δει ποτέ σε πραγματικές συνθήκες».
Επανέλαβε ότι «εγώ είμαι συνδικαλιστής. Πάλι θα βρίσκομαι στο στούντιο, ακόμη κι αν υπηρετώ στα ναρκωτικά, γιατί είμαι συνδικαλιστής. Δεν θα κατέβω σε άλλο επίπεδο. Καλά έκανε και αφιέρωσε σήμερα 25 λεπτά της δημοσιογραφικής του στον υποφαινόμενο. Δείχνει ότι λέμε αλήθειες και ότι δεν μπορούν να απαντήσουν με επιχειρήματα και χαμηλώνουν το επίπεδο».
Ανέφερε εξάλλου πως «θα δείτε σήμερα δημοσίευμα της Eurocor για τον κ. Φυτιρή. Περιμένουν από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας εάν θα έχει αντίδραση σε αυτό πολιτικό κόστος που έχει από τον κ Φυτιρή. Θα μπορούσα να πω πόσους αστυνομικούς απασχολεί ο κ. Φυτιρής, από τη μέρα που μπήκε υπουργός, για προσωπικά του θέματα. Πόσοι απασχολούνται στο υπουργείο του, για να τον εξυπηρετούν. Θα μείνω μέχρι εδώ».
Όπως επισήμανε, «είμαι έτοιμος οποιαδήποτε στιγμή να έρθω δημόσια και να μιλήσουμε για νομοθεσίες, για το πόσοι αστυνομικοί βρίσκονται στο Υπουργείο Δικαιοσύνης ή κάπου αλλού εξαιτίας του, όπως παράδειγμα στη φρουρά του. Είμαι έτοιμος να μιλήσουμε δημόσια, μπροστά στον κόσμο, για το δημόσιο συμφέρον και για νομοθεσίες».
Επισήμανε ακόμα πως «αυτό που έκανε σήμερα με την προσωπική επίθεση, δεν θα μείνει έτσι. Έχει υποδείξει στα ΜΜΕ που υπηρετώ και αυτή τη στιγμή δεν θα μείνει έτσι. Ελπίζω ο Πρόεδρος να ενημερωθεί για το ατόπημα του υπουργού του. Τον έχουν παρασύρει κάποιοι άλλοι τον κ. Φυτιρή».
Κληθείς να αναφερθεί στα περί «αποκεφαλισμού» του, είπε πως «μιλούσε με τον πρόεδρο της «Ισότητας», Πρόδρομο Χριστοφή και μπορείτε να τον πάρετε τηλέφωνο να σας τα πει και του είπε επί λέξη, "εγώ κ. Χριστοφή αν ήμουν Αρναούτης θα αποκεφάλιζα αύριο το πρωί τον Λοϊζίδη". Αυτό είναι το επίπεδο. Οχληρία δεν κάνω, αντίθετα, βοηθήσαμε ως συντεχνία και το γνωρίζετε, για ότι λέει σήμερα ο κ. Φυτιρής, ή γιατί είναι υπουργός σήμερα. Για το ηχητικό, για το οργανωμένο, για το γραφείο Τύπου. Εμείς τα λέγαμε κ. Φυτιρή. Τον τζαιρό που ήσασταν στη Μαρίνα Αγίας Νάπας, εμείς τα λέγαμε. Δεν ξυπνήσαμε σήμερα και διοριστήκαμε κάπου».
Αποδίδει την επίθεση στο πρόσωπό του, γιατί λέει την αλήθεια, όπως είπε και σημείωσε ότι «εμείς υποδείξαμε τις νομοθεσίες», ενώ σχολίασε και την αναφορά σε ευπρέπεια, διερωτώμενος εάν «είναι ευπρέπεια να μην γνωρίζει τη νομοθεσία του συνδικαλισμού; Είναι ευπρέπεια να βλέπω το συμφέρον μου και να μην βλέπω το συμφέρον του τόπου και να μην μιλούμε για τα κακώς έχοντα που πρέπει να αλλάξουν; Είναι ευπρέπεια να κοιτάζουμε μόνο την πούγκα μας, αντί να κοιτάζουμε τον τόπο;»
Σημείωσε επίσης ότι άλλο είναι ο αστυνομικός και άλλο ο συνδικαλιστής, ενώ σημείωσε πως «το δημόσιο συμφέρον επιβάλει την οχληρία, όπως είπε, του συνδικαλισμού. Αν δεν γινόταν η οχληρία του συνδικαλισμού, δεν θα ήξερες τι θα έπρεπε να αλλάξει στο Νόμο, ούτε εσύ, ούτε οι βουλευτές, ούτε οι δημοσιογράφοι, γιατί ήταν όλα κρυφά. Πριν 15 μέρες βγήκε ένα βίντεο από το οργανωμένο στη Λάρνακα και έγινε ένα μπάχαλο, για αυτά που η συντεχνία φώναζε τόσα χρόνια. Άρα κ. Φυτιρή μου και κάθε κύριε Φυτιρή μου, ηρεμήστε λίγο με τις προσωπικές επιθέσεις. Αφήστε λίγο τον Λοϊζίδη και τον συνδικαλισμό να σας βοηθήσουν. Αν δεν θέλετε να σας βοηθήσουν επιλέξτε το δρόμο σας».
Αναφέρθηκε ακόμα στη νομοθεσία για τη δήμευση περιουσιών του υποκόσμου, λέγοντας ότι ψηφίστηκε από το 2025, ενώ διερωτήθηκε εάν έγινε υπουργός για να μετατραπεί η Λιμενική σε Ακτοφυλακή. «Έχουμε χάσει κάποια πράγματα που αφορούν την ουσία», ενώ του ζήτησε να δώσει οδηγίες να μην βρίσκονται αστυνομικοί σε λωρίδα ασφαλείας, προφανώς με αφορμή το ατύχημα που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής, με αποτέλεσμα δύο αστυνομικοί να τραυματιστούν.
Ζήτησε επίσης να βρεθούν στο ίδιο στούντιο, για να συζητήσουν για την Αστυνομία, με επιχειρήματα, ενώ απέρριψε το ενδεχόμενο να το πράξει αυτό στη Βουλή σε κεκλεισμένων των θυρών συνεδρία.
Καταληκτικά, ο κ. Λοϊζίδης, είπε πως αν τον «αποκεφαλίσουν», πάλι θα είναι συνδικαλιστής. Όλα αυτά δεν τα γνωρίζουν, γιατί μία χούντα μπορεί να ελέγχει τα πάντα. «Αποκεφαλίστε», εκτελέστε στον τοίχο της Καισσαριανής, διώξτε τον εκτός Κύπρου, πάρτε τον θάψτε τον κάπου να είναι ελλείπον πρόσωπο. Μια χούντα αυτά κάνει. Εδώ είμαι, εδώ θα είμαι και εγώ δεν είμαι περαστικός.
Υπενθυμίζεται πως στα πλαίσια δημοσιογραφικής διάσκεψης, ο κ. Φυτιρής όταν ρωτήθηκε για τον κ. Λοϊζίδη, ανέφερε ότι δεν θα κατεβάσει το επίπεδο σημειώνοντας ότι «ο πολύς θόρυβος προκαλεί οχληρία και η οχληρία προκαλεί αναστάτωση».
Παράλληλα επισήμανε «θα χαρώ πολύ αν ο κύριος Λοϊζίδης κάνει ένα αίτημα και μου πει ο Αρχηγός να πάει σε μονάδα πρώτης γραμμής και να φύγει από εκεί που είναι από το Αρχηγείο».
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Αιχμές Φυτιρή για τον Λοϊζίδη-«Δεν θέλω να κατεβάσω το επίπεδο, θα χαρώ αν κάνει αίτημα να πάει σε μονάδα πρώτης γραμμής»











