powered by inbusiness-news-logo cbn omada-logo celebrity-logo LOGO-PNG-108

Χειροπέδες σε αστυνομικό, φέρεται να έδωσε κινητό σε κρατούμενο για τους πυροβολισμούς έξω από την ΑΔΕ Λάρνακας

Την ώρα που η συμπλοκή και οι πυροβολισμοί έξω από την Αστυνομική διεύθυνση Λάρνακας στις 17 Ιανουαρίου, έβαλε στο στόχαστρο την Αστυνομία, η οποία δέχθηκε έντονες επικρίσεις για την αδυναμία της να διαχειριστεί το οργανωμένο έγκλημα, μία σύλληψη αστυνομικού έρχεται να επιβεβαιώσει τα ζητήματα διαφθοράς με πρόσωπα που είναι χαρτογραφημένα στον υπόκοσμο, κάτι που είναι άμεσα συνδεδεμένο με την δυναμική που απέκτησαν τα πρόσωπα που ασχολούνται με παράνομες δραστηριότητες.

Σημειώνεται ότι, το επεισόδιο προκάλεσε την αντίδραση του υπουργού Δικαιοσύνης, που μετέβη δύο φορές σε 24 ώρες στην ΑΔΕ Λάρνακας, σε αντίθεση με τον Αρχηγό Αστυνομίας ο οποίος τήρησε αποχή. 

Μετά από αξιολόγηση πληροφορίας, σύμφωνα με αρμόδια πηγή, συνελήφθη αστυνομικός που υπηρετεί σε σταθμό όπου κρατείτο ο ένας εκ των συλληφθέντων για την συγκεκριμένη υπόθεση. 

Πρόκειται για τον 48χρονο που συνελήφθη πρώτος και στον οποίο καταλογίζεται ότι μετέβη με ομάδα περίπου 20 ατόμων στην επιχείρηση των παραπονουμένων, προκειμένου να εισπράξουν  χρήματα για προστασία, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε η Αστυνομία στο Δικαστήριο. 

Μετά την λήψη πληροφορίας ότι ο εν λόγω αστυνομικός παραχώρησε κινητό στον 48χρονο (σ.σ πέραν από μια φορά), αξιολογήθηκαν τα κλειστά κυκλώματα παρακολουθούσης και ως εκ τούτο κρίθηκε ότι δικαιολογείται ένταλμα σύλληψης, όπου στη συνέχεια φόρεσε και χειροπέδες. 

Υπενθυμίζεται ότι, για την υπόθεση παραπέμφθηκαν σε δίκη πέντε πρόσωπα, τα οποία αποφασίστηκε η κράτηση τους στις Κεντρικές Φυλακές ως υπόδικοι. 

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομία, "μέλη της Υπηρεσίας Εσωτερικού Ελέγχου της Αστυνομίας προχώρησαν σήμερα, βάσει δικαστικού εντάλματος, στη σύλληψη μέλους της Αστυνομίας.

Το συγκεκριμένο μέλος, το οποίο υπηρετεί στην Αστυνομική Διεύθυνση Λάρνακας, διερευνάται για τα ακόλουθα αδικήματα:

1.Κατάχρηση εξουσίας.

2.Δόλου και κατάχρηση εμπιστοσύνης από δημόσιο λειτουργό.

3.Μεταφορά κινητού τηλεφώνου ή φορητού μέσου επικοινωνίας στα αστυνομικά κρατητήρια.

4.Παραμέληση υπηρεσιακού καθήκοντος.

5.Παραβίαση υπηρεσιακού απορρήτου / αποκάλυψη κρατικού απορρήτου.

6.Ανυπακοή σε διατάξεις νόμων που επιβάλλουν καθήκον.

7.Δεκασμό δημόσιου λειτουργού.

8.Συναλλαγές με αντιπροσώπους οι οποίες υποδηλώνουν διαφθορά (σύμφωνα με τον περί Πρόληψης της Διαφθοράς Νόμο).

9.Αθέμιτη κτήση περιουσιακού οφέλους.

Σύμφωνα με τα υπό εξέταση στοιχεία, το εν λόγω μέλος, ενώ εκτελούσε καθήκον φρούρησης σε αστυνομικά κρατητήρια, φέρεται να παραχώρησε το προσωπικό κινητό του τηλέφωνο σε κρατούμενο, ο οποίος προέβη σε αριθμό κλήσεων.

Οι εξετάσεις συνεχίζονται".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Promotional Rep NewsFeed
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
;