powered by inbusiness-news-logo cbn omada-logo celebrity-logo LOGO-PNG-108

Αποκαλύψεις από πρώην Αρχηγό, διερευνήθηκαν ξανά ισχυρισμοί για ξυλοδαρμό από Φαίδωνα-«Αρκετά άτομα δεν ήθελαν να δώσουν καταθέσεις»

Αυτεπάγγελτη έρευνα ξεκίνησε η Αστυνομία σε σχέση με τα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας και τα σχετικά έγγραφα που αφορούν κατ΄ ισχυρισμό ξυλοδαρμό της συζύγου του Δημάρχου Πάφου, Φαίδωνα Φαίδωνος, η οποία με δύο αναρτήσεις προχώρησε σε διάψευση και έκανε λόγο για πολιτικά παιχνίδια, με τον πρώην Αρχηγό Αστυνομίας να προβαίνει σε περαιτέρω αποκαλύψεις. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Αυτεπάγγελτη έρευνα Αστυνομίας για τα περί ξυλοδαρμού της συζύγου του Φαίδωνα-Στο κάδρο οι ισχυρισμοί

Σε δηλώσεις του στην πρωινό εκπομπή του Σίγμα, ο πρώην Αρχηγός, Κύπρος Μιχαηλίδης, θέλησε αρχικά να αναφέρει πως «πολύ καλά έχει κάνει η Αστυνομία» σε σχέση με την απόφαση της να διεξάγει αυτεπάγγελτη έρευνα, σχολιάζοντας μάλιστα πως «έχει αργήσει, ίσως», ενώ ανέφερε πως οι εν λόγω ισχυρισμοί απασχόλησαν και στο παρελθόν το Σώμα Ασφαλείας. 

Όπως ανέφερε, «παρόμοιες πληροφορίες είχαν φτάσει στην Αστυνομία και πολύ παλαιότερα, μιλούμε στο 2018-2019, αλλά τα στοιχεία ήταν ελλιπή», λέγοντας περαιτέρω πως «είχε γίνει μια έρευνα, είχαν ζητηθεί από αρκετά άτομα να δώσουν καταθέσεις, δυστυχώς όμως δεν ήθελαν να δώσουν». 

Στην συνέχεια, σύμφωνα με τον κ. Μιχαηλίδη, ο φάκελος της υπόθεσης οδηγήθηκε στην Νομική Υπηρεσία, η οποία όμως λόγω ελλιπούς μαρτυρίας αποφάσισε να μην προχωρήσει. «Είναι κάτι που γνωρίζω και ως τούτου επανέρχεται το θέμα, με περισσότερα στοιχεία, παρουσιάστηκαν διάφορα στοιχεία», είπε ο κ. Μιχαηλίδης. 

Ερωτηθείς εάν τα ιατρικά πιστοποιητικά που είδαν το φως της δημοσιότητας και φαίνεται να καταγράφουν ξυλοδαρμό από σύζυγο θεωρούνται αποδεικτικά στοιχεία, ο κ. Μιχαηλίδης ανέφερε «δεν θα τα χαρακτηρίσω αδιάσειστα στοιχεία αλλά είναι μαρτυρία», ενώ σημείωσε πως πρόκειται για μαρτυρία που δίνει στην Αστυνομία μια κατεύθυνση στις έρευνας. Και αυτό διότι, όπως εξήγησε, «στα χαρτιά υπάρχουν ονόματα, για παράδειγμα ποιος έκανε τις ακτινογραφίες ή ποιος έκανε την γνωμάτευση, και θα ληφθούν καταθέσεις». 

Επίσης, ανέφερε πως θα εξεταστεί η γνησιότητα των κατ΄ ισχυρισμών εγγράφων, ενώ ανέφερε πως με βάση την Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης η Αστυνομία μπορεί να πραγματοποιήσει έρευνα, ακόμα και αν δεν υπάρχει καταγγελία από το θύμα. 

Στο μεταξύ, σε νέα της ανάρτηση η σύζυγος του κ. Φαίδωνος, Λουϊζα Ανδρέου, ανέφερε πως, «ως τελευταία δημόσια παρέμβασή μου θέλω να δηλώσω ότι ουδέποτε κατάγγειλα τον σύζυγο μου στην Αστυνομία. Οι ισχυρισμοί ότι κατάγγειλα τον σύζυγο μου στην Αστυνομία και ότι έδωσα κατάθεση ή καταθέσεις είναι εντελώς ψευδείς».

«Η απορία μου είναι γιατί κάποιος να ισχυρίζεται κάτι τέτοιο; Τι συμφέρον έχει; Ακολουθεί τις οδηγίες κάποιου; Με ποιο αντάλλαγμα; Και ποια είναι η επιδίωξη; Γιατί να μην σκέπτονται ότι απρόκλητα και αδικαιολόγητα προσβάλλουν τον άλλον; », διερωτάται η κα Ανδρέου. Παράλληλα προσθέτει πως, «γιατί να μην σέβονται τον άλλο και τα παιδιά του; Τι είδους άνθρωποι είναι αυτοί; Είναι αυτοί που θα μας αφυπνίσουν ή αυτοί που θα μας παραπλανήσουν για να εξυπηρετήσουν τους δικούς τους σκοπούς;».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Βγαίνει μπροστά η σύζυγος του Φαίδωνα για τα περί ξυλοδαρμού της-«Η οικογένεια μου δέχεται μια συντονισμένη επίθεση»

;