powered by inbusiness-news-logo cbn omada-logo celebrity-logo LOGO-PNG-108

Fake news απαντά ο Φειδίας στα περί καταγγελίας για διασπάθιση ευρωπαϊκών κονδυλιών-Βλέπει προεκλογικές σκοπιμότητες

Για fake news κάνει λόγο ο Ευρωβουλευτής Φειδίας Παναγιώτου, σε σχέση με τα όσα του καταλογίζονται, γύρω από την ανώνυμη καταγγελία που έγινε για φερόμενη διασπάθιση δημοσίου χρήματος από ευρωπαϊκά κονδύλια, υποστηρίζοντας ότι τα όσα του καταλογίζονται είναι λόγω των επερχόμενων Βουλευτικών Εκλογών. 

Σε εξάλεπτο βίντεο που ανήρτησε, απαντά σε τρία σημεία σε σχέση με όσα του καταλογίζουν, διαμηνύοντας την ίδια ώρα ότι θα δίνει στη δημοσιότητα που πληρώνει και τι πληρώνει μέχρι το τελευταίο σεντ, ώστε να υπάρχει πλήρης διαφάνεια. 

Αυτούσια η απάντηση του Φειδία Παναγιώτου

«Εφκάλαν με ότι είμαι ο πιο ψεύτης τζαι απατεώνας Ευρωβουλευτής. Εν καλά να βάλουμε τα πράματα στη θέση τους με τούντο βίντεο. Εφκήκαν άρθα που λαλούσιν ότι η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία κάμνει έρευνα εναντίον μου για μια υπόθεση κατάχρησης ευρωπαϊκών κονδυλιών. Δηλαδή με λία λόγια ότι κάμνω ότι θέλω με το μπάτζετ του Ευρωκοινοβουλίου. Υποψιάστηκα που παλιά ότι θα φκάλουν κάποια fake news τωρά, διότι έρκουνται εκλογές. 

Να σημειώσω ότι σε τούντο σκάνδαλο κάμνουν χορηγημένη διαφήμιση για να το δει πολλής παραπάνω κόσμος για να με διασύρουν. Τούτο είπα πρόσφατα σε ένα podcast που ήμουν καλεσμένος. Μέχρι και ναρκωτικά μπορεί να μου φυτέψουν για να με κάμουν να φταίξω για κάτι που εν έκαμα. 

Τωρά τούτα ούλλα επροκύψαν που μια ανώνυμη καταγγελία που ποιος ξέρει ποιος το έκαμε τζαι με πιο σκοπό. Όποιος τζαι αν είναι τούτος όμως, θέλω να του πω ένα μεγάλο ευχαριστώ. Πραγματικά. Γιατί τούτο έδωκε μου την αφορμή να κάμω κάτι που είχα σκοπό να κάμω που την αρχή που εκλέγηκα ως Ευρωβουλευτής, αλλά αμελούσα το. Τωρά τζαι να πάει για να μεν χρειάζεται τζαι στο μέλλον να αποδεικνύω ότι εν είμαι ελέφαντας, θα έχουμε απόλυτη διαφάνεια στα budget μου ως Ευρωβουλευτής. Που ξοδεύκω το κάθε σεντ τζαι να μπορείτε να δείτε τζαι εσεις τζαι να κριτικάρετε τα έξοδα μου. Στην ομάδα μου, στο γραφείο μου και λοιπά. Τούτο είναι κάτι που προτείνω τζαι στους άλλους Ευρωβουλευτές να κάμουν. 

Πάμε να απαντήσω σε τζίνα ούλα που λαλούν ότι κάμνω. Το πρώτο που λαλούν είναι ότι τρώω τα λεφτά που μας διούν για γραφείο το Ευρωβοκοινοβούλιο, τάχα για να νοικιάζω διαμέρισμα 5.000-6.000 το μήνα, σε κάποιο πύργο που μηνίσκω μαζί με τη μελλοντική μου σύζυγο. Τούντο πράμα δεν ισχύει. Δεν μηνίσκουμε σε πύργο, αλλάα σε ένα μικρό διαμέρισμα που πληρώνουμε 1200 ευρώ το μήνα, αλλά με δικά μας λεφτά, όχι με του Ευρωκοινοβουλίου. 

Υπάρχει τζαι ένα ξεχωριστό γραφείο κοντά που το διαμέρισμά μου, που χρησιμοποιώ για να βρέθουμε τζαι να δουλέφκω με την ομάδα μου. Το ενοίκιο είναι 2300 ευρώ. Που τζίνα, 1600 ευρώ πληρώνει τα το Ευρωκοινοβούλιο τζαι τα 700 πληρώνω τα εγώ που την πούγκα μου.

Ο απλός λόγος που πληρώνω τζαι που τα θκυό είναι ότι εκτός που τα καθήκοντά μου ως Ευρωβουλευτής χρησιμοποιώ το τζαι για τα podcast μου, κάτι που συζήτησα που την αρκή με το Ευρωκοινοβούλιο. 

Κατηγορούν με ότι κάμνω το app της Agoras με τα λεφτά του Ευρωκοινοβουλίου τζαι τούτο που πρέπει να εξηγήσουμε, είναι ότι η Agora ενεν απλά το app του κόμματος, όπως μπορεί να νομίζουν κάποιοι., Συνδυάζει τζαι τα θκυό, δηλαδή τι ψηφίζει ο κόσμος για να ψηφίσω εγώ στο Ευρωκοινοβούλιο, αλλά έσιει τζαι πράματα για το κόμμα. Είμαι εξηγημένος εγώ με το Ευρωκοινοβούλιο ότι τα πράγματα που αφορούν τζινα που κάμνω εγώ ως Ευρωβουλευτής πληρώνουνται που το Ευρωκοινοβούλιο, ενώ ότι έσιει να κάμει με το κόμμα, πληρώνεται που μένα. 

Το τρίτο που ακούμε, είναι ότι έσιει κάποια screenshots που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο, που λαλούν ότι τα ριάλλια που πιερώνουνται οι συνεργάτες μου, στέλλουν μου ένα μέρος τζαι πουτζιάζω τα εγώ. Κάτι που δεν ισχύει. Το τι έγινε, είναι ότι μέσα σε τζίνη ούλλη τη γραφειοκρατία του Ευρωκοινοβουλίου, οι συνεργάτες των Ευρωβουλευτών μπορεί να παίρνουν μήνες ώσπου να πληρωθούν. Σε έτσι περιπτώσεις όπου οι υπαλλήλοι μου μπορεί να χρειάζουνται πραγματικά λεφτά για να πληρώσουν τα έξοδά τους, τζίνο που μπορεί να γίνει είναι να τους πληρώσω εγώ που την πούγκα μου τζαι μόλις έρτει η πληρωμή τους που το Ευρωκοινοβούλιο να μου τα στείλουν πίσω. Τζαι τούτο το Ευρωκοινοβούλιο ξέρει το τζαι έδωκε μας την έγκριση του. 

Εξιπάστηκα τζαι εγώ όταν άκουσα ότι γίνεται τούτη η έρευνα. Ακόμα να ενημερωθώ επίσημα τζαι ακόμα εν ξέρουμε ούλλα τα δεδομένα. Εννοείται ότι θα συνεργαστώ με ότι μου ζητηθεί γιατί εν έχω τίποτε να κρύψω.

@fidiaspanayiotou

Απαντώ στις καταγγελίες εναντίον μου

♬ original sound - Fidias Panayiotou

Αυτόνομη η έρευνα της EPPO

Σημειώνεται ότι προηγουμένως, το ΚΥΠΕ, επικαλούμενο πληροφορίες ανέφερε πως δεν ζητείται ποτέ η συνδρομή της Γενικής Εισαγγελίας χωρών αφού η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία (European Public Prosecutor's Office -EPPO) ενεργεί αυτόνομα.

Οι ίδιες πηγές μας είπαν ότι η Γενική Εισαγγελία δεν μπορεί να ενημερώνει για τις ενημερώσεις της ΕΡΡΟ και για δικές τους υποθέσεις «μόνο εκείνοι πρέπει να ερωτώνται».

Σύμφωνα με τον σχετικό κανονισμό για τη λειτουργία της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας, πρόσθεσαν οι ίδιες πηγές, η τελευταία ενημερώνει τις τοπικές εισαγγελικές αρχές στο στάδιο της έναρξης της ανακριτικής διαδικασίας και μεταγενέστερα αν σε οποιοδήποτε στάδιο προκύψει ότι από τις ανακρίσεις της δεν προκύπτει αδίκημα που αφορά τη δικαιοδοσία της, αλλά τη δικαιοδοσία των τοπικών διωκτικών αρχών.

Διευκρίνισαν δε ότι στις περιπτώσεις, που η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία ασκεί τη δικαιοδοσία της, οι Κύπριοι εντεταλμένοι εισαγγελείς, που εδρεύουν στην Κύπρο και ενεργούν εκ μέρους και με οδηγίες της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας, δίδουν οδηγίες στις αστυνομικές ή άλλες ανακριτικές αρχές με τον ίδιο τρόπο, που δίδει οδηγίες η Γενική εισαγγελία για τις υποθέσεις που αυτή χειρίζεται.

Υπενθυμίζεται ότι σε ερώτηση που τέθηκε από το ΚΥΠΕ, η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία δεν σχολίασε οτιδήποτε σε σχέση με το συγκεκριμένο θέμα. 

ύμφωνα με απάντηση σε σχετικό ερώτημα του ΚΥΠΕ, «κατά γενικό κανόνα, η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία δεν σχολιάζει τις τρέχουσες έρευνες, ούτε επιβεβαιώνουμε δημόσια ποιες υποθέσεις επεξεργαζόμαστε. Αυτό γίνεται για να μην θέσουμε σε κίνδυνο τις πιθανές τρέχουσες διαδικασίες και την έκβασή τους,» τονίζει εκπρόσωπος του EPPO.

Η εκπρόσωπος συμπληρώνει ότι σε περίπτωση που μπορούν να πουν οτιδήποτε για έρευνες σε εξέλιξη, αυτό γίνεται με πρωτοβουλία της ίδιας της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

;