powered by inbusiness-news-logo cbn omada-logo celebrity-logo LOGO-PNG-108

Ενοχλήθηκε ο Νικόλας από τις αναφορές Προέδρου προς τα κόμματα για τις Βουλευτικές-«Εάν αφορούσαν το ΔΗΚΟ θεωρούμε ότι ήταν ατυχείς»

Σε ξεκαθάρισμα ως προς το ποιους εννοεί, καλεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, το Δημοκρατικό Κόμμα, σε σχέση με τις αναφορές του ότι οι αντιδράσεις των κομμάτων στον απόηχο της δημοσιοποίησης του επίμαχου βίντεο στην πλατφόρμα Χ, ενδεχομένως να φανούν στα αποτελέσματα των Βουλευτικών Εκλογών. 

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κατά τις δηλώσεις του, το πρωί της Δευτέρας, από τη Λεμεσό, ανέφερε ότι «το μήνυμά μου προς τις πολιτικές δυνάμεις: Πολύ φοβάμαι ότι η αντίδραση σε αυτή την κατάσταση, τα αποτελέσματα αυτής της αντίδρασης που βλέπουμε, θα τα δούμε όλοι μας, πολύ φοβάμαι, στα αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών που έχουμε σε πολύ λίγους μήνες». 

Σχολιάζοντας τη συγκεκριμένη τοποθέτηση, ο πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος, Νικόλας Παπαδόπουλος, κάλεσε τον Νίκο Χριστοδουλίδη να τοποθετηθεί σε ποια κόμματα αναφέρεται, σημειώνοντας πως εάν ανάμεσα σε αυτούς που απευθύνθηκε είναι και το ΔΗΚΟ, τότε οι δηλώσεις του είναι ατυχείς. 

Όπως είπε ο κ. Παπαδόπουλος, «εάν η αναφορά του Προέδρου αφορούσε και το Δημοκρατικό Κόμμα, θεωρούμε ότι ήταν ατυχείς αυτές οι δηλώσεις, σε ό,τι αφορά το δικό μας κόμμα. Από την πρώτη στιγμή που δημοσιεύτηκε το συγκεκριμένο βίντεο, το ΔΗΚΟ απέφυγε να κάνει δηλώσεις και τοποθετήσεις, δώσαμε χρόνο στον Πρόεδρο να αντιδράσει και να διαχειριστεί αυτό το ζήτημα. Αναλάβαμε πρωτοβουλία, συναντηθήκαμε μαζί του για να λάβουμε και εξηγήσεις, αλλά και να κάνουμε συγκεκριμένες εισηγήσεις για τη διαχείριση αυτού του ζητήματος. Είναι οι δικές μας τοποθετήσεις που στο τέλος υιοθετήθηκαν. Οι πρώτες μας τοποθετήσεις έγιναν μόλις χθες, μετά την παραίτηση του διευθυντή του γραφείου του Προέδρου, άρα δεν αντιλαμβανόμαστε πως το δικό μας κόμμα ταυτίζεται με τοποθετήσεις που έγιναν ενδεχομένως από κόμματα της αντιπολίτευσης, που ήταν πιο επικριτικά για τον Πρόεδρο». 

Σημείωσε ακόμα ότι «θα ήταν παράλογο να αναμένει κάποιος από εμάς να μην σχολιάσουμε ένα ζήτημα που απασχολεί ευρύτερα την κοινή γνώμη. Ένα θέμα που έχει προκαλέσει διάφορες αντιδράσεις».

Σε άλλο σημείο των τοποθετήσεών του, είπε ότι «η δική μας άποψη είναι ότι οι ισοπεδωτικές τοποθετήσεις ότι όλα τα κόμματα είναι το ίδιο, για παράδειγμα στην προκειμένη περίπτωση ότι οι δικές μας τοποθετήσεις είναι το ίδιο πράγμα με τοποθετήσεις του κομμάτων της αντιπολίτευσης που ήταν πολύ έντονες και πολύ πιο επικριτικές, αυτό θεωρώ ότι αδικεί το δικό μας κόμμα, στέλνει το μήνυμα της απαξίωσης για ολόκληρο το πολιτικό σύστημα και επομένως γι' αυτό είναι που είπα προηγουμένως ότι σε ό,τι αφορά το Δημοκρατικό Κόμμα θεωρούμε ότι αυτές οι δηλώσεις ήταν άδικες. Αν δεν εννοούσε ο Πρόεδρος το Δημοκρατικό Κόμμα, αυτό είναι κάτι που πρέπει να ξεκαθαρίσει ο ίδιος».

Ως προς το εάν θα αποχωρήσουν από την Κυβέρνηση, επανέλαβε ότι εάν λάβουν τέτοια απόφαση θα ενημερώσουν, ενώ τόνισε για άλλη μια φορά ότι υπάρχει έντονος προβληματισμός για όλες αυτές τις εξελίξεις. «Είμαστε και εμείς προβληματισμένοι για αυτά που είδαμε, αλλά και για τον βαθμό συνεργασίας μας με τον Πρόεδρο, που δεν είναι επιθυμητός. Κανένα στέλεχος δεν εισηγήθηκε αποχώρηση από την Κυβέρνηση και τέτοιες αποφάσεις δεν θα λαμβάνονταν εν βρασμώ ψυχής».

Παράλληλα, σε σχέση με το χρόνο που δίνουν στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για να κάνει κάποια βήματα, σημείωσε ότι ο αρχικός χρόνος που έδωσαν ήταν μέχρι τη Δευτέρα και έγιναν, συνέχισε, με την παραίτηση του κ. Χαραλάμπους, της Πρώτης Κυρίας, την έναρξη των αστυνομικών ερευνών, αλλά και την πρόθεση του Προέδρου για κατάργηση του Φορέα. «Από εκεί και πέρα, υπάρχει ένα κλίμα αμφισβήτησης, απογοήτευσης, το οποίο πρέπει να αντιμετωπιστεί με επιπρόσθετες πρωτοβουλίες που έχουν σχέση με την πάταξη όλων των φαινομένων διαπλοκής και διαφθοράς».

Σημείωσε επίσης ότι «οφείλουμε να αποκαταστήσουμε την εμπιστοσύνη στους θεσμούς και στον ίδιο τον θεσμό του Προέδρου της Δημοκρατίας. Είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε τον κάθε τρόπο». 

Επανέλαβε ότι θα πρέπει να δημοσιοποιηθούν τα ονόματα των δωρητών, ενόψει και της κατάργησης του Φορέα, ενώ σχολιάζοντας ότι ο Πρόεδρος δεν μπορεί να παρανομήσει, με βάση την απόφαση των ονομάτων, σημείωσε πως «υπάρχει τρόπος να δοθούν τα στοιχεία στις αρμόδιες Αρχές και να γίνει η απαραίτητη διερεύνηση».

Τόνισε επίσης ότι, «κατά το ελάχιστο πρέπει τα στοιχεία να δοθούν στις αρμόδιες Αρχές, αλλά και στη δημοσιότητα, με τρόπο που να μην παραβιάζεται η σχετική νομοθεσία. Αν υπάρχει καλή διάθεση και θέληση, θεωρούμε ότι μπορεί να γίνει».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
;