powered by inbusiness-news-logo cbn omada-logo celebrity-logo LOGO-PNG-108

Η Κύπρος γιορτάζει τα Θεοφάνεια, εκδηλώσεις σε όλες τις πόλεις-Στην Πάφο παρίσταται ο Πρόεδρος

Η Κύπρος ετοιμάζεται να γιορτάσει σήμερα, με κάθε λαμπρότητα, τα Θεοφάνια. Εν μέσω αίθριου καιρού, όπως είναι η πρόγνωση του Τμήματος Μετεωρολογίας, οι πιστοί κατακλύζουν τους ναούς και ετοιμάζονται για τον καθαγιασμό των υδάτων, ενώ αρκετοί είναι αυτοί που παρά τις χαμηλές σχετικά θερμοκρασίες θα βουτήξουν για τον σταυρό.

Εορτασμοί για τα Θεοφάνια πραγματοποιούνται σε όλες τις πόλεις της ελεύθερης Κύπρου, αλλά και στην κατεχόμενη Αγία Τριάδα Καρπασίας, όπως κάθε χρόνο. Όπως είχε ανακοινώσει το Κοινοτικό Συμβούλιο Αγίας Τριάδας, «η Λειτουργία θα τελεστεί προϊσταμένου του Επισκόπου Καρπασίας Χριστοφόρου, από τις 07:45 μέχρι τις 10:30. Ακολούθως θα γίνει καθαγιασμός των υδάτων στον κολπίσκο του Αγίου Θύρσου».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης θα παραστεί στον Επίσημο Εορτασμό των Θεοφανείων στην Πάφο. Τη λειτουργία θα τελέσει ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Γεώργιος, στον Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων, στην Κάτω Πάφο. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας θα ακολουθήσει πομπή προς το Λιμανάκι Πάφου, με τη συνοδεία της Φιλαρμονικής της Αστυνομίας Κύπρου και της Φιλαρμονικής της Εθνικής Φρουράς, όπου θα γίνει η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού και ο Καθαγιασμός των υδάτων στο Λιμανάκι Πάφου.

Η Πρόεδρος της Βουλής Αννίτα Δημητρίου θα παραστεί στη Θεία Λειτουργία για τα Θεοφάνια στον Ιερό Ναό Παναγίας Αγίας Νάπας. Όπως έχει ανακοινωθεί, μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας η κ. Δημητρίου θα παραστεί στην Τελετή καθαγιασμού των υδάτων, ενώ θα ακολουθήσει καλλιτεχνικό πρόγραμμα στο Λιμανάκι Αγίας Νάπας.

Τα Θεοφάνια θα εορταστούν σε όλες τις παραλιακές πόλεις και Δήμους, αλλά και στον Δήμο Λευκωσίας. Η θεία λειτουργία θα τελεστεί στον Ιερό Ναό Αγίας Βαρβάρας, στο Πλατύ Αγλαντζιάς. Θα ακολουθήσει στις 1030 πομπή προς τη Λίμνη του Πάρκου Αγίου Γεωργίου Αθαλάσσας και στις 11 π.μ. θα γίνει η Τελετή καθαγιασμού των υδάτων. Θα ακολουθήσουν πολιτιστικό και παραδοσιακό πρόγραμμα, με χορούς, μουσική, δρώμενα και παιχνίδια για τα παιδιά στη Λίμνη Πάρκου Αγίου Γεωργίου Αθαλάσσας.

Πηγή: ΚΥΠΕ

;