Εξελίξεις προέκυψαν γύρω από την υπόθεση δολοφονίας του 35χρονου κατάδικου των Κεντρικών Φυλακών, που διαπράχθηκε το βράδυ της Κυριακής, στην πτέρυγα 4 του Σωφρονιστικού Ιδρύματος, αφού η Αστυνομία πέρασε χειροπέδες σε 30χρονο Ελληνοκύπριο κατάδικο, στο πλαίσιο των ερευνών που διενεργήθηκαν μετά το έγκλημα.
Πρόκειται για ένα εκ των τριών προσώπων που φαίνεται να επιτέθηκαν στο θύμα και ο οποίος το πρωί θα οδηγηθεί ενώπιον Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας, για έκδοση διατάγματος προσωποκράτησής του.
Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, που επιβεβαιώνονται από την Αστυνομία, φαίνεται ότι τρεις κρατούμενοι επιτέθηκαν και ξυλοκόπησαν τον 35χρονο με καταγωγή από την Αίγυπτο, στην πτέρυγα 4, έπειτα από λογομαχία που είχαν, για άγνωστο λόγο. Μετά το επεισόδιο, ο 35χρονος λιποθύμησε και έγιναν προσπάθειες για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες, ωστόσο ήταν ήδη νεκρός. Αμέσως, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, ωστόσο οι επι καθήκοντι ιατροί επιβεβαίωσαν απλώς το θάνατο του.
Δεδομένου ότι μετακινήθηκε η σορός, σύμφωνα με την Αστυνομία, δεν κρίθηκε ανάγκη για αυτοψία στις Φυλακές, ενώ το πρωί αναμένεται να διενεργηθεί η νενομισμένη νεκροτομή επί της σορού του, από τη Διευθύντρια της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας, Αγγελική Παπέττα και τον ιατροδικαστή, Ορθόδοξο Ορθοδόξου.
Σύμφωνα με την Αστυνομία, το ΤΑΕ Λευκωσίας διερευνά υπόθεση φόνου εκ προμελέτης. Στη συμπλοκή, οι πληροφορίες ανέφεραν ότι εμπλέκονται άλλα δύο πρόσωπα και δεν αποκλείεται ο κύκλος των συλλήψεων να μεγαλώσει.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:











