powered by inbusiness-news-logo cbn omada-logo celebrity-logo LOGO-PNG-108

Αποφάσισε συνάντηση με τον Πρόεδρο το Πολιτικό Γραφείο της ΕΔΕΚ, επίκεντρο η επαναξιολόγηση της σχέσης τους

Την πρόθεση του προέδρου της ΕΔΕΚ, Νίκου Αναστασίου, όπως τη διατύπωσε ο ίδιος σε δηλώσεις του το Σάββατο, επιβεβαίωσε το Πολιτικό Γραφείο του κόμματος, που συνήλθε σε έκτακτη συνεδρία, με αποκλειστικό θέμα την αναθεώρηση της σχέσης της με την Κυβέρνηση, όπως προέκυψε μετά τον ανασχηματισμό της περασμένης Παρασκευής. 

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η ΕΔΕΚ, τα μέλη του Πολιτικού Γραφείου της ΕΔΕΚ, το οποίο συνήλθε εκτάκτως, αντάλλαξαν απόψεις αναφορικά με το θέμα της σχέσης της ΕΔΕΚ με την Κυβέρνηση, μετά από τον πρόσφατο ανασχηματισμό του Υπουργικού Συμβουλίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Κρίνεται το μέλλον της ΕΔΕΚ στη συμπολίτευση, η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ο ανασχηματισμός-Συνεδριάζει το Πολιτικό Γραφείο για αποφάσεις

«Τα μέλη του Πολιτικού Γραφείου εξουσιοδότησαν τον Πρόεδρο του κόμματος, Νίκο Αναστασίου να διευθετήσει συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, με θέμα την επαναξιολόγηση της σχέσης της ΕΔΕΚ με την Κυβέρνηση, η οποία δεν συνδέεται με την αριθμητική συμμετοχή της  ΕΔΕΚ στην Κυβέρνηση».

Παρ' ότι μετά την ανακοίνωση του ανασχηματισμούς εκφράστηκαν έντονες διαφωνίες σε σχέση με τον τρόπο επικοινωνίας από πλευράς Προεδρικού, αλλά και με το γεγονός ότι κανένα πρόσωπο από το σοσιαλιστικό κόμμα δεν βρισκόταν ανάμεσα σε αυτούς που επέλεξε ο Πρόεδρος για τον ανασχηματισμό της Κυβέρνησης, εντούτοις φαίνεται πως κατά τη συνεδρία του Πολιτικού Γραφείου δεν λήφθηκε ακόμη απόφαση, καθώς αναμένουν τη συνάντηση με τον Πρόεδρο.

Σημειώνεται ότι στην ΕΔΕΚ πριν τη συνεδρία, υπήρχαν δύο σχολές σκέψης. Η μία που έλεγε ότι το κόμμα θα έπρεπε να αποχωρήσει, ως ένδειξη διαμαρτυρίας απέναντι στις ενέργειες της Κυβέρνησης, ενώ η δεύτερη πρότεινε αντισταθμιστικά μέτρα, μέσα από τα οποία θα γινόταν εμφανής η ενόχληση του κόμματος για τον ανασχηματισμό και τον τρόπο που ενημερώθηκαν. 

Υπενθυμίζεται πως, ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ, Νίκος Αναστασίου, σε δηλώσεις του το Σάββατο είχε αναφέρει πως «αναμέναμε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο οποίος αποφάσισε -και είναι καθαρά δικαίωμα του ο ανασχηματισμός- αναμέναμε ότι θα έβλεπε καλύτερα το κόσμο της ΕΔΕΚ». 

Ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ είπε επίσης ότι επικοινώνησε την Παρασκευή με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και του εξέφρασε το παράπονο του κόμματος του. «Από Δευτέρας θα ζητήσω συνάντηση μαζί του για να συζητήσουμε το θέμα» ανέφερε ο κ. Αναστασίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Εξέφρασε τα παράπονά του σε Χριστοδουλίδη ο Αναστασίου-«Ο κόσμος είναι δυσαρεστημένος από τον ανασχηματισμό»

;