Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης δέχθηκε σήμερα Σάββατο, 6 Δεκεμβρίου 2025, στο Προεδρικό Μέγαρο, την Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα (ΓΓ) των Ηνωμένων Εθνών (ΗΕ) για το Κυπριακό κα María Angela Holguín Cuéllar.
Καλωσορίζοντας την κα Holguín, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε πως «προσβλέπω στις συναντήσεις της 11ης Δεκεμβρίου. Είμαστε έτοιμοι να αρχίσουμε να δουλεύουμε ουσιαστικά. Βασιζόμαστε στη δική σας στήριξη, στη στήριξη του ΓΓ των ΗΕ, στην πολιτική του βούληση, στην πολιτική του δέσμευση, και είμαι έτοιμος να συζητήσουμε τα επόμενα βήματα.»
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
- Απαιτεί συμφωνία σε κάποια από τα δέκα σημεία για να πάει σε 5+1 ο Ερχιουρμάν-«Δεν υπάρχει λόγος να πάμε μέχρι να επιλυθούν αυτά»
- Εκπλήρωση κυπρογενών υποχρεώσεων αναμένει ο Πρόεδρος μετά τις δηλώσεις Ερντογάν-«Κατεύθυνση που προϋποθέτει εξελίξεις στο Κυπριακό»
- Ετοιμότητα για διευρυμένη άτυπη διάσκεψη πριν το τέλος 2025 εκφράζει ο Πρόεδρος-«Εκείνο που χρειάζεται, είναι πολιτική βούληση»
- Ακούει Ερχιουρμάν και καταγράφει προθέσεις η Ολγκιν-Σημαντική εβδομάδα για πιθανές εξελίξεις στο Κυπριακό
- Σε τρεις πυλώνες οι συζητήσεις Ερχιουρμάν και Ολγκίν-Ανέλυσε τις τέσσερις προϋποθέσεις για διαπραγματεύσεις και το πακέτο 10 σημείων
- Ανέλυσε το πλάνο του, εξέφρασε και τα συνηθισμένα παράπονά του ο Ερχιουρμάν στην Ολγκιν-Βλέπει τον Πρόεδρο η Προσωπική Απεσταλμένη











