powered by inbusiness-news-logo cbn omada-logo celebrity-logo LOGO-PNG-108

Περιοδεία Επιτροπής Παιδείας σε σχολεία της Πάφου-«Τρομερές ελλείψει στην υλικοτεχνική υποδομή»

Το μήνυμα ότι χρειάζεται να επενδύσουμε στην Δημοτική, Μέση και Τεχνική Εκπαίδευση έστειλε ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας Παύλος Μυλωνάς, στο πλαίσιο περιοδείας της Επιτροπής σε εκπαιδευτήρια της Πάφου, την Παρασκευή. 

Συγκεκριμένα σε «τρομερές ελλείψεις» που υπάρχουν στην υλικοτεχνική υποδομή αναφέρθηκε ο κ. Μυλωνάς, στο πλαίσιο της περιοδείας της Επιτροπής στο Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο Έμπας, στο Γυμνάσιο Αποστόλου Ανδρέα Έμπας, στο Νηπιαγωγείο Πάφου Ι’ – «Ευαγόρας Παλληκαρίδης» και στο Λύκειο Αγίου Νεοφύτου.  

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο κ. Μυλωνάς ανέφερε πως στο Νηπιαγωγείο Έμπας διαπίστωσαν προβλήματα στη συντήρηση του κτιρίου με υδρορροές σε περίπτωση βροχών,  ενώ οι χώροι και η συντήρηση των παιχνιδιών έχουν αχρηστευτεί  και δεν υπάρχει, όπως είπε κονδύλι στις Σχολικές Εφορίες ούτε για σκοπούς συντήρησης, ούτε για σκοπούς αντικατάστασης, όπως λέχθηκε από εκπαιδευτικούς και γονείς.

Ελλείψεις, συνέχισε, εντοπίστηκαν και στα Δημοτικά Σχολεία αλλά και στο Λύκειο Αγίου Νεοφύτου. Ο κ. Μυλωνάς ανέφερε πως θα πρέπει να γίνει ένας οργανωμένος στρατηγικός σχεδιασμός τα επόμενα 15-20 χρόνια, ώστε να υπολογιστεί ο εκτιμώμενος αριθμός νεοεισερχομένων παιδιών στις σχολικές μονάδες και να αρχίσει σιγά–σιγά η ανέγερση νέων σχολικών μονάδων.

Σε όλες τις πόλεις και επαρχίες, και ιδιαίτερα στην Πάφο με τον υπερπληθυσμό, επιβάλλεται η ανέγερση νέων σχολείων «όχι αύριο αλλά μέσα σε μια δεκαπενταετία ή εικοσαετία», συμπλήρωσε.

Είπε ακόμη, πως στην Πάφο παρατηρείται το φαινόμενο πολλά παιδιά να έχουν μεταναστευτική βιογραφία, σημειώνοντας πως το θέμα είναι σοβαρό και χρειάζεται στήριξη η σχολική μονάδα.   

Πηγή: ΚΥΠΕ 

;