Η πρόσφατη πρόταση από την Κύπρο προς τον Ολυμπιακός για τη χρήση του Σπύρος Κυπριανού ως προσωρινής έδρας, για το διάστημα που το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας θα υποβάλλεται σε ανακατασκευή, φέρνει στο προσκήνιο μια ενδιαφέρουσα λύση ανάγκης.
Το «Σπύρος Κυπριανού» είναι ένα σύγχρονο, πρόσφατα ανακαινισμένο κλειστό γήπεδο στη Λεμεσό, με χωρητικότητα περίπου 8.000 θεατών, το οποίο έχει ήδη φιλοξενήσει αγώνες του πρόσφατου FIBA EuroBasket 2025. Τα έργα αναβάθμισης που ολοκληρώθηκαν φέτος, με νέο παρκέ, αναβαθμισμένες κερκίδες και σύγχρονο εξοπλισμό, έχουν μετατρέψει το στάδιο σε υποδομή που μπορεί να υποστηρίξει υψηλού επιπέδου διοργανώσεις και να φιλοξενήσει με άνεση διεθνείς αναμετρήσεις.
Η «πρόσκληση» προς τον Ολυμπιακό δεν αφορά μονάχα σε ένα πρακτικό ζήτημα — την εύρεση έδρας κατά τη διάρκεια των εργασιών στο ΣΕΦ — αλλά δίνει και τη δυνατότητα αξιοποίησης ενός σύγχρονου γηπέδου που έχει ήδη αποδείξει ότι μπορεί να σταθεί στο ύψος διοργανώσεων. Για την Κύπρο, το «Σπύρος Κυπριανού» αποτελεί ένα στολίδι με προοπτικές: δεν περιορίζεται απλώς στο μπάσκετ, αλλά, όπως έχει αναφερθεί από την τοπική διοίκηση, μπορεί να αποτελέσει πυλώνα ανάπτυξης του αθλητισμού, υποδοχής εκδηλώσεων και ενίσχυσης της αθλητικής εξωστρέφειας.
Πηγή: newsauto.gr











